Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη σε Υπουργό Παιδείας: «Το νομοσχέδιο για την Παιδεία είναι βγαλμένο από τα αρχεία της «ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜΣ»


Ομιλία στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Δριμεία κριτική άσκησε στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αφού αναφέρθηκε στην αναχρονιστική αισθητική που διαπνέει συνολικά το κείμενο του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία, σημειώνοντας ότι έρχεται κατευθείαν «από το χρονοντούλαπο της αυταρχικής ιστορίας της δεξιάς, ξεθάβοντας όλες τις ιστορικές ατάκες από τις ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 60», αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με το νομοσχέδιο και που, εντέλει, θα την οδηγήσουν να το καταψηφίσει. Ειδικότερα η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων:
Στην επαναφορά της αναγραφής της διαγωγής στα απολυτήρια, που όπως τόνισε, εκτός του ότι είναι συμβολικά αποκρουστική, είναι και βαθιά εχθρική προς την θεμελιώδη αξία της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Στη δημιουργία πρότυπων σχολείων (ένα σε κάθε Νομό) στα οποία οι μαθητές θα εισάγονται με εξετάσεις και με κριτήρια τα οποία θα καθοριστούν εκ των υστέρων, που, όπως κατήγγειλε, οδηγεί στη δημιουργία σχολείων δύο ταχυτήτων.
Στη διάταξη για των περιορισμό των μετεγγραφών που όπως σημείωσε είναι σκληρά ταξική, αφού, πρακτικά, αφαιρεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση από τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, ειδικά σε μία περίοδο που η κρίση του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές της Οικονομίας και φτωχοποιεί περαιτέρω χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν βρεθεί με 800 ευρώ για 4 μήνες.
Στις αλλαγές στην Παιδεία που, όπως είπε, πρέπει να γίνονται με διακομματική συναίνεση και με τη συνεχή διαβούλευση και την συναίνεση, αν όχι όλων, τουλάχιστον των περισσοτέρων εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. 
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της κ. Τζάκρη:



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Και μετά έστειλε την κόρη της σε ιδιωτικό ...αυτή που ενδιαφέρεται για το δημόσιο σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι Εκεί στην αριστερά τα στέλνουν στα ιδιωτικά θέλουν να χτυπήσουν το σύστημα από μέσα!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.