Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ζημιές σε δέντρα και βαμβακοκαλλιέργειες από το χαλάζι και τις πλημμύρες στον κάμπο των Γιαννιτσών


Σοβαρές ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες και βαμβακοκαλλιέργειες πολλών στρεμμάτων στη περιοχή "Τζιμάκα" ("Σχινάς"), στον κάμπο των Γιαννιτσών αλλά και σε αγροτικές περιοχές της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση και οι πλημμύρες από την βροχόπτωση που έπληξαν την περιοχή χθες το απόγευμα.
Οι παραγωγοί που διαθέτουν χωράφια και καλλιέργειες -κυρίως στις εν λόγω περιοχές- κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή των καλλιεργειών από την έντονη χαλαζόπτωση που είχε διάρκεια αρκετής ώρας για να γίνει η ζημιά και με το χαλάζι σε μέγεθος 50λεπτου (Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες του Γεωπόνου Τραϊανού Τερζή από τα Γιαννιτσά στο fb). 
Η χαλαζόπτωση αλλά και οι πλημμύρες από την βροχή προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες ροδάκινων και στα βαμβάκια, που είναι από τις δυναμικότερες καλλιέργειες του κάμπου των Γιαννιτσών. Παράλληλα, σημαντικά είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν και στις καλλιέργειες καλαμποκιού.
Προφανώς, η αρμόδια υπηρεσία του ΕΛΓΑ θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν και έφεραν (για άλλη μια φορά) σε απόγνωση τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.