Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συλλήψεις για λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων από αστυνομικούς του Κιλκίς (φωτο)



Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, χθες (9 Ιουνίου 2020) το πρωί σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας έλληνας άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκε ο ημεδαπός άνδρας σε λαϊκή αγορά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση 230 πακέτα τσιγάρων και 15 συσκευασίες καπνού, των 50 γραμμαρίων η καθεμία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε υπόγειο χώρο που χρησιμοποιούσε, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν: 
1.475 λαθραία πακέτα τσιγάρων,
82 συσκευασίες καπνού, των 50 γραμμαρίων η καθεμία,
το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και 
1 κινητό τηλέφωνο   

Στη δεύτερη περίπτωση, εντοπίστηκε ο αλλοδαπός άνδρας σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης να κατέχει σε σάκο συνολικά 550 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Όλα τα παραπάνω λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.