Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανασχηματισμός: Θα συνεχιστεί η κακή παράδοση της μη αξιοποίησης γαλάζιων στελεχών από το Ν. Πέλλας;


Σε τροχιά ανασχηματισμού βρίσκεται ήδη η κυβέρνηση. Τη Δευτέρα, για ακόμα μία φορά μέσα στον Ιούνιο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε πως από την 1η Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τον ανασχηματισμό, ανέφερε ότι «δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού», αφού, ως γνωστόν, ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό και πλέον αναζητείται ο κατάλληλος χρόνος. Μάλιστα λέγεται πως είναι θέμα ημερών, ενώ αρκετά ονόματα φαίνεται να έχουν «κλειδώσει». Σημειώνεται πως το προσεχές διάστημα υπάρχουν δύο σημαντικές ημερομηνίες για την κυβέρνηση. Στις 7 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 17-18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής και αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα φέρει στην Ελλάδα κεφάλαια 32 δισ. ευρώ.

Άσχετα από το αν τελικά πρόκειται για «διορθωτικές κινήσεις» ή για ριζικές αλλαγές προσώπων σε χαρτοφυλάκια, το ερώτημα για την ενδεχόμενη υπουργική αξιοποίηση βουλευτών από την Πέλλα, είναι επίκαιρο.  Για αυτό το λόγο ας κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και να δούμε πως ήταν διαμορφωμένη η κατάσταση στα κόμματα εξουσίας.


Το ΠΑΣΟΚ… «τιμούσε» την Πέλλα
Κατ΄ αρχήν πρέπει να επισημάνουμε ότι σε κυβερνήσεις του –πάλαι ποτέ πρωταγωνιστικού στην πολιτική σκηνή- ΠΑΣΟΚ είχαμε πάντα εκπρόσωπο στην κυβέρνηση, καθώς τόσο στην δεκαετία του ΄80, όσο από το 1996 μέχρι το 2004 αλλά και στην πρώτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, ο Ν. Πέλλας συμμετείχε με κάποιον βουλευτή του στο κυβερνητικό σχήμα.
Πιο συγκεκριμένα:
Στην πρώτη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, το 1996, υπουργοποιήθηκε ο Γιώργος Πασχαλίδης, ο οποίος διετέλεσε (κατά σειρά): Υφυπουργός Παιδείας (1996), Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ (1996-2000), Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης (2000) και Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας (2004). Το 2009, στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου η Θεοδώρα Τζάκρη ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο  Υφυπουργού Εσωτερικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Οι πρώην βουλευτές του Ν. Πέλλας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πέτσος και Δήμος Παπαδημητρίου υπουργοποιήθηκαν την δεκαετία του ΄80 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μάλιστα ο αείμνηστος Γιώργος Πέτσος πέρασε συνολικά από 5 υπουργεία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπουργοποίησε στέλεχός του από την Πέλλα, στην πρώτη κιόλας διακυβέρνησή του, το 2015. Έτσι λοιπόν, με απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η Θεοδώρα Τζάκρη από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

«Έσπασε» με τον Γ. Καρασμάνη η παράδοση από τη ΝΔ
Η παράδοση να μην υπουργοποιείται κανένας βουλευτής της ΝΔ στο Ν. Πέλλας «έσπασε» το 2014, με την υπουργοποίηση του Γιώργου Καρασμάνη, ο οποίος στις 9 Ιουνίου 2014, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Να σημειωθεί ότι οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Γεωργίου Ράλλη, του Κώστα Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή, δεν συμπεριέλαβαν στις κυβερνήσεις τους ποτέ και κανέναν υπουργό από το Νομό μας.
Σε διάφορες περιπτώσεις στο παρελθόν κάποια ονόματα βουλευτών, όπως π.χ. του (αείμνηστου) Τάκη Βυζοβίτη, της Πόπης Φουντουκίδου, του Δάνη Τζαμτζή ή του Διονύση Σταμενίτη, «έπαιξαν» σε διάφορα κυβερνητικά σχήματα εν όψει ανασχηματισμών, χωρίς όμως τελικά να αποδεικνύεται στην πράξη ότι τα σενάρια αυτά είχαν ουσιαστικό περιεχόμενο και έτσι δεν επαληθεύτηκαν ποτέ.
Μένει να δούμε τώρα αν, με εξαίρεση το διάστημα των 7,5 μηνών της υπουργοποίησης του Γ. Καρασμάνη το 2014, θα συνεχιστεί η κακή παράδοση της μη κυβερνητικής αξιοποίησης γαλάζιων στελεχών από το Ν. Πέλλας…
Αν δυστυχώς συνεχιστεί αυτή η αρνητική παράδοση για την Πέλλα, το ερώτημα είναι αν αυτό είναι προϊόν συγκυριών, «καραμπόλων» και συσχετισμών ή πολύ απλά οι βουλευτές του Νομού μας πάντα ήταν για τις ηγεσίες της ΝΔ στελέχη… δεύτερης γραμμής;

Δ. Μπ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Σε ρόλο μαριονέτας πρέπει να παρακαλάμε όλοι για να μπουν οι ....δικοί μας? Μόνο για αυτό τους θέλουν. Αφού το παιχνίδι παίζεται στον νότο, δεν το καταλάβατε ακόμη? Και για αυτό πάλι δεν είμαστε άξιοι και δεν τόχουμε!!!! Αλίμονό μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην είστε κομπλεξικοί.. το παιχνίδι παίζεται στο νότο; πλάκα κάνετε; δεν βλέπετε τι κάνουν οι βουλευτές της νδ στο νομό; Ξαφνικά έχουν ανακαλύψει την πυριτίδα; Πάνε πουθενά αλλού πέρα από τα Γιαννιτσά;;;; έχουν πατήσει το πόδι τους στην Εδεσσα; στην αριδαία; και για να σας το αποδείξω αν πάμε μια βόλτα με εναν βουλευτη (πλην του καρασμανη που πρεπει να βγει στη συνταξη) δεν τον ξερουν.. δεν τους ξερει ο κοσμος μόνο οι νεοδημοκρατες..και δεν κανω πλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μάλλον στο εξωτερικό θα ζεις εσύ.
      Σταμενίτης και Βασιλειάδης είναι παντού στον νομό εκτός από τα Γιαννιτσα.
      Ενταξει δεν ζεις στην Πελλα αλλα ουτε και τα sites δεν διαβαζαεις

      Διαγραφή
  3. o Λάκης πήρε μήνυμα και ήδη ράβει το υπουργικό του κοστούμι.Θα τους σκάσει όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να ράψει και καλτσακια και να προσεχει να μην τα σκισει

      Διαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΧΡΗΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καρασμάνης γερασμένος, ο Σταμενίτης το απόλυτο μηδέν, ο Λάκης για παρέα καλός είναι, μέχρι εκεί. Γιατί να βάλουν κάποιον από τους τρεις; Για να πουν βάλαμε και κάποιον από την Πέλλα; Σοβαροί να είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιον να κάνει τον Λάκη, τι έχει να προσφέρει και σε ποιον τομέα; Τον Σταμενίτη; Ο μόνος που ίσως έχει μια ίδεα είναι ο Καρασμάνης αλλά πλέον θέλεις φρέσκιες ιδεές. Εδώ σαν βουλευτές το νομού δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν σωστά το νομό τους. Φανταστείτε να τους βάλουν και υπουργούς, αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε κάποιον συγκεκριμένο τόμέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΛΆΚΗΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ ΘΑ ΤΑ ΒΆΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΟΧΏΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11,14 περιμένουν εσένα να κανουν υπουργό,μάλλον είσαι το γνωστό λαμόγιο και χύνεις το φαρμάκι σου και για τους δύο νέους βουλευτές που δεν σε φταίνε θέλοντας να χτυπήσεις τον Καρασμάνη .Ολοι ξέρουν ότι είναι αειθαλής και αεικίνητος ,ούτε 40ρανταρης μπορεί να συγκριθεί στις αντοχές του ,και στην φυσική του κατάσταση και στην γερή κραση του.Το δε υπουργιλίκη το έχει στο τσεπάκι του.Το δε πολιτικό ένστικτο ισχυρό, αυτός θα κρίνει ποτε!! Τι δεν καταλαβαίνεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σχέση σας προχώρησε τόσο πολύ που ξέρει και τις αντοχές του;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Λαμογιο 5,59 τις ξέρει και τις βλέπει όλη η Πέλλα.

      Διαγραφή
    3. τα αρχικα σου ΛΠ μαλλον σημαίνουν Λέω Παπαριες έτσι ;;;;;

      Διαγραφή
    4. Λαμόγιο 10,34,όταν στριμωχνεσαι, καταφεύγεις σε υπονοούμενα και σε ύβρεις. Οποιος διαβάζει αυτά που γράφω, καταλαβαίνει ότι λέω πάντα τσεκούρατες αλήθειες. Ενώ εσύ ψέματα και κακίες.

      Διαγραφή
  9. Κρίμα στην Πέλλα και περισσότερο στην Αλμωπία που είχε έναν ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ και δεν τον τίμησε όσο έπρεπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πράγματι (5,46) κρίμα στην Πέλλα που στά καλά χρόνια ( δεκαετίες 80,90) που έρεε το χρήμα ειχε έναν Πασχαλιδη που δεν έκανε τίποτε!! Σε εποχές που δενανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα και τα πούρα τα άναβε με τα χιλιάρικα!! Αυτός Μηδέν!! Περί άλλα τυρβαζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.