Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκόπια: Ανοίγουν τα σύνορα για διέλευση – Πέντε ώρες η μέγιστη διάρκεια παραμονής


H κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής της συνεδρίασης αποφάσισε την ανεμπόδιστη διέλευση ξένων πολιτών μέσω της επικράτειας της χώρας.

Πλέον οι ξένοι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται της Βόρειας Μακεδονίας από έξι συνοριακές διελεύσεις: στην Μπογκορόντιτσα- στα σύνορα με την Ελλάδα, στους Ευζώνους Κιλκίς-, στην Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα με τη Σερβία, στη Ντέβε Μπάιρ, στα σύνορα με Βουλγαρία, στην Κιάφασαν, στα σύνορα με Αλβανία, στην Μπλάτσε, στα σύνορα με το Κόσοβο και στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Οι ξένοι πολίτες που διέρχονται από τη Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να εγκαταλείπουν την επικράτειά της εντός πέντε ωρών από τη στιγμή που εισέρχονται σε αυτήν. Θα υπογράφουν δήλωση στη συνοριακή διέλευση στην οποία θα αναγράφεται η ώρα που εισέρχονται στη χώρα και θα την παραδίδουν στη επόμενη συνοριακή διέλευση, καθώς θα βγαίνουν από την επικράτεια.

Στη διάρκεια των πέντε αυτών ωρών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ξένοι πολίτες δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τον αντίστοιχο αυτοκινητόδρομο ή τοπικό δρόμο που χρησιμοποιούν για τη διέλευσή τους. Το αεροδρόμιο των Σκοπίων παραμένει κλειστό (με εξαίρεση ειδικούς λόγους και έκτακτες περιστάσεις), οπότε η σημασία της απόφασης της κυβέρνησης για αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η πρακτική σημασία για την Ελλάδα της απόφασης αυτής είναι πως οι ξένοι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται ανεμπόδιστα στην ελληνική επικράτεια, μέσω της Βόρειας Μακεδονίας (αυτό ισχύει για τους πολίτες των χωρών που επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα, χωρίς περιορισμούς).

Η Βόρεια Μακεδονία διατηρεί ακόμη κλειστά τα σύνορά της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και είναι άγνωστο ακόμη πότε θα τα ανοίξει, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Μόλις χθες καταγράφηκαν 196 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων αφότου η επιδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βόρεια Μακεδονία ανέρχονται σε 3.895, ενώ 171 άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

ΑΠΜΕ 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.