Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα Σκόπια


Ανησυχητική τροπή παίρνει η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα Σκόπια.
Σύμφωνα με την ενημέρωση των υγειονομικών αρχών της γειτονικής χώρας, κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 101 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.492.
Τα περισσότερα από τα 101 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται στα Σκόπια ( 59 κρούσματα).
Επίσης, τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 145 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Όλιβερ Σπάσοφσκι ανέφερε ότι τα αίτια αύξησης των κρουσμάτων οφείλονται στο ότι ένα μέρος του πληθυσμού δεν τήρησε τα προστατευτικά μέτρα και δεν απείχε από συγκεντρώσεις.

Το 85% σέβεται τα μέτρα
«Περίπου το 85% του πληθυσμού σέβεται τα μέτρα, αλλά υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι είναι ανεύθυνοι. Υπήρξαν παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καν ο ιός» δήλωσε ο Όλιβερ Σπάσοφσκι.
Πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων κρουσμάτων καταγράφεται σε ορισμένους δήμους των Σκοπίων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές, στις οποίες παρατηρείται αναζωπύρωση της επιδημίας.
Υπενθυμίζεται πως στις 15 Ιουνίου, θα επιτραπεί η αεροπορική σύνδεση με 29 χώρες, μεταξύ αυτών τα Σκόπια, η Βουλγαρία και η Αλβανία.
Αρχικά, η απελευθέρωση θα αφορά μόνο τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ενώ την 1η Ιουλίου θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της επικράτειας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Τωρα που θα μαζευτουν χαλκιδικη και κατερινη τι θα γινει;θα τα ξανακλεισει ολα ο μητσοτακης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν ξέρει κάποιος αν οδικός έχουν ανοίξει τα σύνορα η και αυτά στης 15 γιατί βλέπω αμάξια με πινακίδες σκοπιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.