Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν πρέπει να περάσει σε νέα εποχή


Συνάντηση Βουλευτή Διονύση Σταμενίτη, Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου και μελών του Συμβουλίου της Τ.Κ. Αγίου Αθανασίου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ.
Σε συνέχεια της συνάντησης του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύση Σταμενίτη τον περασμένο Φεβρουάριο με το Διευθύνοντα Σύμβουλό της ΕΤΑΔ κ. Βλαστό, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (23.06.2020) εκ νέου συνάντηση με τη συμμετοχή του Δημάρχου Έδεσσας κ. Γιάννου και μελών του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Αθανασίου. 
Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε ο συντονισμός των ενεργειών τόσο για τον προγραμματισμό της επόμενης χειμερινής περιόδου όσο και για τη συνολική ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου. 
Ο κ. Σταμενίτης, ήδη από την πρώτη συνάντηση με τον κ. Βλαστό, έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, η οποία συνοψίζεται στα εξής σημεία: 
- Καθημερινή λειτουργία του συνόλου του χιονοδρομικού και όχι μόνο των αναβατήρων των αρχάριων (baby lift) που λειτουργούν σήμερα σε καθημερινή βάση. 
- Συστηματικός αποχιονισμός και της διαδρομής Κερασιά – Χιονοδρομικό Κέντρο (22χλμ), οπότε να υπάρχουν περισσότερες από μια διαδρομές που θα παρέχουν ασφαλή πρόσβαση. 
- Ένταξη του συνολικού σχεδίου αξιοποίησης του Χιονοδρομικού στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, με σκοπό την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών, τον εκσυγχρονισμό των χιονοδρομικών διαδρομών και του σχοινοκίνητου σιδηρόδρομου (τελεφερίκ), καθώς και την συνολική αξιοποίηση του ορεινού όγκου.
Στα πλαίσια της κατατεθειμένης πρότασης του Βουλευτή ο κ. Βλαστός ενημέρωσε ότι ήδη έχει υλοποιηθεί η ένταξη της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των κτιριακών υποδομών του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμάκτσαλαν. Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο  η μελέτη προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθεί είτε από το πακέτο των 32 δις ευρώ που θα λάβει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε από προγράμματα ΈΣΠΑ. 
Παράλληλα, συζητήθηκε και η δυνατότητα σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων (Αλμωπίας και Έδεσσας) και της ΕΤΑΔ, προκειμένου από κοινού να αναλάβουν το συστηματικό αποχιονισμό των διαδρομών που οδηγούν στο χιονοδρομικό κέντρο και τη συντήρηση των δρόμων, με στόχο τις ασφαλείς μετακινήσεις από και προς το χιονοδρομικό.

Εδώ μπορείτε να δείτε το προηγούμενο δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/xionodromiko-stamenitis/

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Έλεος Κύριε σταμενιτη λύσετε όλα τα προβλήματα έμεινε το χιονοδρομικό να πάμε και για σκι με τα πολλά λεφτά που μοιράζει η κυβέρνηση σας έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε ρε παιδιά σας
    Ξύπνησε ο Δήμος Νάουσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Σταμενίτη μην ξεπεράσετε στο ζήλο την κ. Τζάκρη που ενδιαφέρετε για τους αγρότες πηγαίνοντας στα χωράφια τους με τακούνι και τσάντα. Έλεος. Καθίστε μια βδομάδα εδώ και ρωτήστε τι προβλήματα άλλα σοβαρά έχει ο νομός και προσπαθήστε να βοηθήσετε. Από την Αθήνα δεν εντοπίζονται ούτε λύνονται τα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατεβήκατε απο τον Άγιο Αθανάσιο για να βάλετε το τηγάνι στην φωτιά και τα ψάρια στο γιαλό.Με αυτά που διαβάζω ,αν ειναι ετσι οπως τα γράφει, μου θυμίζει τον Σηφακας με τις συσκέψεις, τον σύνδεσμο που έκανε για την ανάπτυξη του χιονοδρομικού ,με το τελεφερίκ,με τα λεωφορεία που θα κάνουν βόλτα τον κόσμο από τα λουτρά ,στην Έδεσσα και στην βεγορητιδα και ταναπαλιν.Μπορδες στην νιοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού έφερε τα λεωφορεία από την Θεσσαλονίκη στο Μουσείο της Πέλλας τωρα θα φέρει και το τρένο της καρατζοβας.
    Τρομάρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις άδικο 12,22 τα έχει λύσει όλα, έκανε τον δρόμο, θα κάνει την κάθετο στην Εγνατία μέσω Γιαννιτσών- Αλεξάνδρειας Νησελι. θα κάνει τον προαστιακό που θα συνδεθεί με τον σχοινοκινητο σιδηρόδρομο του Καϊμακτσαλάν!!.... Άδικα διαμαρτύρεσαι, ο βολευτης δουλεύει τα βλαχαδερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.