Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έφη Ταμβίσκου: Είμαστε ικανοί σε ένα τριήμερο, να γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε σε τρεις μήνες


Δυστυχώς, την δεδομένη στιγμή, μετά από τρεις μήνες καραντίνας, η πλειοψηφία του κόσμου συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η χρήση της μάσκας από υποχρεωτική κατάντησε αυτοβούλως προαιρετική έως και μηδαμινή , οι αποστάσεις ασφαλείας ανύπαρκτες, οι είσοδοι σε καλοκαιρινά μαγαζιά χωρίς έλεγχο και μέτρο, με προκλητικά φαινόμενα συνωστισμού. Η πρόωρη γεύση ενός ξέφρενου καλοκαιριού, συνδυάζεται πλέον με την περίτρανη απόδειξη, ότι είμαστε ικανοί σε ένα τριήμερο, να γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε σε τρεις μήνες.
Οι υποδομές του ΕΣΎ δεν είναι ακόμα επαρκείς και χρειάζονται την ίδια και μεγαλύτερη έμπρακτη υποστήριξη. Η τύχη δεν θα μας ευνοεί επ άπειρον.
Οι επαγγελματίες υγείας θα κληθούν πάλι στις επάλξεις με κίνδυνο της ζωής τους, για να αντιμετωπίσουν μια έξαρση πανδημίας που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Και οι επαγγελματίες του τουρισμού, ναι μεν θα πρέπει να παλέψουν για να μην χαθεί η τουριστική χρονιά και συμπαραστεκόμαστε όλοι σε αυτό. Επιβάλλεται όμως να συνειδητοποιήσουν την διαφορά του φετινού καλοκαιριού σε σχέση με τα προηγούμενα. Διαφορετικά όχι μόνο θα καταλήξουν σαν τους καταστηματάρχες της Μυκόνου, που θέλοντας τα πολλά έχασαν και τα λίγα, ( σφράγιση των καταστημάτων τους και απώλεια ολόκληρης της saison) αλλά και θα είναι ηθικοί αυτουργοί παραβλέποντας και παρακάμπτοντας τα μέτρα για την δημόσια υγεία, εκτινάσσοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα ύψη. Και για αυτό δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία. Ας επικρατήσει η λογική επιτέλους από όλους γιατί τίποτα δεν ήταν ούτε είναι δεδομένο, πριν υποστούμε άλλη μια καραντίνα, ενόψει των πιο θερμών μηνών, με ένα ευρύτατο lock down, και με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Ρουμελιώτης Βασίλης9 Ιουνίου 2020 στις 7:44 μ.μ.

    Σοβαρά μιλάτε τωρα? Ντροπή σας. Μιλήστε για τους πολιτικούς που συνωστίζονται κι αφήστε το λαό. Ειδατε τον Μπακογιάννη με το συντριβάνι του? Τον Άδωνι χθες το πρωί στα εγκαίνια του μνημείου? Τον Χσρδαλιά με κόσμο στη Ξάνθη κ Θεσσαλονίκη? Μας κουναν και μας απειλούν αυτοι που δε σεβονται το κόπο του λαού. Οπότες κι εσεις ειστε μια απο αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι; συνδικαλιστάδες και τα κοματόσκυλα πως σου ξέφυγαν ρε αστροπελέκι;

      Διαγραφή
    2. O κάθε ιδιώτης μπορεί να είναι όσο μπούφος θέλει.Γι αυτό υπάρχει ο νόμος και γι αυτό ψηφίζονται κυβερνήσεις που θα τον εφαρμόσουν.Οι κυβερνώντες όμως ψηφίστηκαν κ πληρώνονται αδρά από εμάς, όχι μόνο για να εφαρμόσουν το νόμο αλλά κ για να αποτελέσουν το παράδειγμα.Αν αυτοί λοιπόν παστωνονται σε μεσσαιωνικα πάρτυ και κιτς φιέστες καλά κάνουν κ όλοι οι υπόλοιποι.Αν ο Άδωνις κ κάθε Άδωνις δεν πληρώνει για τις παρανομίες του κ προκαλεί με γελοίες δικαιολογίες, εσενα τι σε κοφτει τι θα κανει ο καθένας ρε αστροπελέκι?Αν είναι νόμιμο το πάρτυ του υπουργού είναι κ όλα τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
  2. Απορία: Πώς είναι δυνατόν να γκρεμίσει κάτι σάπιο γκρεμισμενο σαν το ελληνικό κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ακριβώς χτίσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Ταμβίσκου είναι λάθος το πνεύμα του άρθρου σας. Το να βάζεις τους επαγγελματίες της εστίασης σε αντιδιαστολή με αυτούς της υγείας το μόνο που θα φέρει είναι κοινωνικός αυτοματισμός. Η ευθύνη για την τήρηση των μέτρων ανήκει σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ.
    ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΩΣ ΑΣΘΕΝΝΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τελευταιο σχολειο ειναι το καλυτερο και μακαρι κανενας να μην μπει σε ΜΕΘ. γιατι θα ειναι πολτ αργα για να συ ετιστει! Η Ταμβισκου αστερι και αριστη γιατρος γι αυτο μας μιλαει σταρατα και οχι μεμισολογα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KAI H TAMBISKOY AN MPEI STO TMHMA THS VS ASUENHS MAKRYA APO MAS KAI APO EKEINH ME KOMMENO TO XAMOGELO UA MPEI OPOTE TO SXOLIO SOY EINAI AKYRO KAI ALLAZONIKO.KANEIS DE DIKAIOUTAI NA KANEI TON THEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ποιο σημείο δεν συμφωνείται με την κ.Ταμβίσκου;
    Η κυρία μιλά ως επιστήμων με γνώση του θέματος.
    Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί.
    Απρεπή σχόλια.
    Γκρίκλις.
    Όλα αυτά συνθέτουν μια δύσοσμη και νοσηρή ατμόσφαιρα,ίσως και για προσωπικούς ή πολιτικούς λόγους.
    Τέλος πάντων,όλοι εσείς οι πικροχολοι,τηρείστε τα μέτρα που πρέπει γιατί σχολιάζεται εκ του ασφαλούς αφού στην πόλη μας έτυχε και δεν είχαμε κρούσμα.Γιατι αν είχαμε δεν θα κυκλοφορούσε ούτε γάτα κατά την διάρκεια της καραντίνας,αλλά και δεν θα είχατε τώρα το κουράγιο για σχόλια,έστω και θετικά.Κλεισμενοι στο σπίτι, πανικόβλητοι, θα παρακαλούσατε να σας προσπεράσει το "κακό".(και μην μου πείτε πως δεν το κάνατε!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κα Ταμβίσκου εαν δεν πληρώνονταν για όσο διάστημα υπάρχει ο κορονοιος θα ήταν πιο ενδιαφέρον να ακούγαμε την γνώμη της καθώς και όλων των υγιεινιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.