Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συναγερμός σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική - Θετική στον κορωνοϊό μια 15χρονη


Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε 15χρονη, η οποία βρισκόταν σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική. Αμέσως σήμανε συναγερμός και εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατασκηνωτών. Το κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Έπειτα από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα και από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα. Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες και αφού ο πυρετός δεν έπεσε, κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τους ζητήθηκε να κάνει το παιδί τεστ. Έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. 

Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χθες το βράδυ και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σήμερα το πρωί κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. 

Πρόκειται για την κατασκήνωση Skouras Camp, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.


Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι".

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ Η΄ ΟΧΙ;
    ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΒΩΣΕΩΒ ΕΙΒΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
    ΑΝ ΟΧΙ, ΤΖΑΜΠΑ Η ΦΑΣΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τι έπρεπε να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις? Γιατί δεν επιδοτηθηκε ο Έλληνας φέτος για να δουλέψουμε μόνο με ενχοριο τουρισμό? Γιατι πρέπει να πάνε τζάμπα οι κόποι δυόμιση μηνών καραντίνα για τον τουρισμό και τις διακοπές? Γιατι να επιτρέπονται πανηγύρια? Οι καφετέριες είναι όπως πριν καμμία απόσταση το ίδιο και τα εστιατόρια ταβέρνες γιατί? Και πολλά άλλα αλλά κατά τα άλλα η καραντίνα αποδεκατισε οικονομικά κόσμο και τώρα όλα τζάμπα όλα. Σαν δεν ντρέπονται όλοι αυτοί που βγαίναν κάθε απόγευμα στις έξι και λέγανε πράγματα που τώρα δεν τηρούν Σαν δεν ντρέπονται παίζουν με τον δύσμηρο κοσμάκη. ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ;
      ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ

      Διαγραφή
    2. Καπέλο είπαμε όταν βγαίνεις έξω,να γλυτώσεις το ψεκασμα. Έχει παρενέργειες που σου βγαίνουν. ...κατάλαβες Ουγκ η να τα ξανά γράψω

      Διαγραφή
    3. Πρέπει να είσαι μεγάλη ματσκα εσυ! να το ψάξεις μην χαραμίσεις την εξυπναδα σου.

      Διαγραφή
    4. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ ΣΑΣ!!!Ο ΥΙΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΖΕΙ!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ!ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΟΙ ΚΟΡΟΝΑΪΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή εσύ μιλάς σαν τριτοετής φοιτητής της Ιατρικής;;; ή σαν επιστήμονας που του έχουν κλείσει το στόμα;;;Περισσότερο σαν βλάκας μου φαίνεσαι ,που νομίζεις ότι καταλαβαίνεις αυτά που δεν αντιλαμβάνεται η μάζα.

      Διαγραφή
  3. Και γιατι το μυαλό τους ήταν στη μασα μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περα απο το περιστατικο η κατασκηνωση ειναι πολυ οργανωμενη με αξιο και εμπειρο προσωπικο.Οπως περσι με την θεομηνια στην Χαλκιδικη μας στηριξαν αψογα και ηταν ολα καλα.Ειμαι σιγουρη πως και αυτο το συμβαν θα το αντιμετωπισουν με την ιδια υπευθυνοτητα.Μακαρι το καριτσακι να ειναι καλα και να μην ταλαιπωρηθει αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σιγουριά θα σε φάει εσένα.
      Όσο για τον παραπάνω ο ιός να σου θυμησω ότι πετάχτηκε από ζεστές χώρες,τις πιπες που σου έλεγαν ότι στη ζέστη δε ζει είναι απλά πιπες για να δικαιολογησουν πως είναι ώρα να οικονομησουν από τον τουρισμό χαϊβάνι. Ορίστε τα αποτελέσματα του ιού στη ζέστη.

      Διαγραφή
    2. ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ;
      ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ, ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ;
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΟΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ;
      ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΧΙ ΣΥΒΑΘΡΟΙΣΕΙΣ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π
      ΠΩΣ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΤΥΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΝΕΑΡΑ ΑΤΟΜΑ;
      ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ

      Διαγραφή
    3. Ιός υπάρχει, την έκταση του δεν γνωρίζουμε, τώρα εάν με ρωτάς με τα δεδομένα που έχουμε θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεχτικοι με κατασκηνωσεις, εκδηλώσεις,ττουρισμό και όλα τα συναφή.
      Αλλα όταν βλέπουμε τους κυβερνητικούς να γκαρίζουν δίχως να παραδειγματιζουν, να υποβάλουν μέτρα και την επομενη να τα αποσύρουν στο όνομα της κονόμας, το μόνο που καταφέρνουν είναι το γνωστό, διχασμός. Αυτό ξέρουν να το κάνουν καλά αυτά τα γουρούνια.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.