Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ταινία μικρού μήκους της 19χρονης Εδεσσαίας Μαριάννας Μαντά βραβεύτηκε σε διαγωνισμό


Στο εκπαιδευτικό project, «Πάθη-Πλανήτης-Άγγιγμα», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βραβεύτηκε η 19χρονη Εδεσσαία Μαριάννα Μαντά, η οποία σπουδάζει στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου.
Η Μαριάννα Μαντά διαγωνίσθηκε με την τρίλεπτη ταινία μικρού μήκους «Ημέρα επιστροφής» σε σενάριο και σκηνοθεσία δική της.
Και οι 7 ταινίες μικρού μήκους που συμμετείχαν στο project γυρίστηκαν εν μέσω καραντίνας αποδεικνύοντας ότι καμία κρίση και κανένας περιορισμός δεν μπορεί να βάλει φραγμό στη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων.
Επτά ταινίες μικρού μήκους, φτιαγμένες από φοιτητές κινηματογραφικών, θεατρικών και συναφών σχολών, επενδυμένες μουσικά από τους μαθητές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, επτά κινηματογραφικά έργα που προέκυψαν κόντρα στις αντιξοότητες που έφερε η πανδημία του Κορονοϊού. 
Επτά από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του νέου ελληνικού σινεμά, η Ελίνα Ψύκου, η Νάνσυ Μπινιαδάκη, ο Γιώργος Νικόπουλος, ο Στιβ Κρικρής, ο Νίκος Λαμπότ, ο Μάριος Πιπερίδης και ο Βαρδής Μαρινάκης, ανέλαβαν να συμβουλεύσουν, να καθοδηγήσουν και να βοηθήσουν με κάθε πιθανό τρόπο τα παιδιά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών τους, καθιστώντας αυτό το project ένα πολύτιμο σεμινάριο κινηματογράφου. 
Οι ολοκληρωμένες ταινίες παρουσιάζονται στο διαδίκτυο, ενώ θα προβληθούν και στο πλαίσιο του θερινού κύκλου προβολών «Σινεμά με Θέα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα παρουσιαστούν στο επόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. 

Διαδικτυακές πρόβες
Να σημειωθεί ότι το διάστημα της καραντίνας η Μαριάννα συμμετείχε στις διαδικτυακές πρόβες για την παράσταση IONESCO BLUES, σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου, η οποία μετά το κλείσιμο των θεάτρων αποφάσισε να ανεβάσει την παράσταση στο διαδίκτυο φέρνοντας μια νέα σκηνοθεσία στην ομάδα των 25 ηθοποιών. Η εμπειρία αυτή ήταν καταλυτική για την Μαριάννα σχετικά με την απόφασή της να δημιουργήσει την ταινία. Ξεκίνησε διαδικτυακές πρόβες με την ηθοποιό Αναστασία Αθανασίου, που ήταν εκτός πόλης και συζητήσεις μέσω Skype με τον σκηνοθέτη Μάριο Πιπερίδη, ο οποίος είναι Εxecutive Consultant της ταινίας. Με όλους τους συντελεστές συνεργάστηκαν από απόσταση, όπως επιβαλλόταν άλλωστε από τις συνθήκες. Με την πίστη και η αγάπη τους κατάφεραν να μας παρουσιάσουν την ταινία τους.
Δ. Μπ.

Στο κανάλι του φεστιβάλ στο Youtube, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις ταινίες και φυσικά αυτή της Μαριάννας Μαντά.
Τίτλος ταινίας: Ημέρα επιστροφής 
Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Μαριάννα Μαντά 
Executive consultant: Μάριος Πιπερίδης  
Μουσική: Κωστής Παλαιογιάννης 
  







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Συγχαρητηρια στο κοριτσι!! Παντα πρωτιες και μεγαλες επιτυχιες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στην δημιουργό της ταινίας! Ευχή να προχωρήσει σε νέες δημιουργιες και να εκπλήσσει θετικά τον εαυτό της με τα επιτεύγματα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.