Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ τουριστών στα αεροδρόμια -Εγιναν συνολικά 6.500


Ευχάριστα είναι τα πρώτα νέα από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών τεστ που έγιναν χθες στο άνοιγμα του τουρισμού σε αεροδρόμιο της χώρας για τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί τα πρώτα 250 τεστ τουριστών από το Ηράκλειο Κρήτης βγήκαν όλα αρνητικά. Στη διάρκεια της ημέρας θα ανακοινώνονται συνεχώς τα αποτελέσματα των τουλάχιστον 6.500 ελέγχων που έγιναν σε ισάριθμους επιβάτες περίπου 235 διεθνών πτήσεων.

Πως επιλέγονται οι ταξιδιώτες που θα υποβληθούν σε τεστ
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην χώρα μας στους ξένους επισκέπτες γίνονται βάσει ενός έξυπνου λογισμικού και ενός ειδικού αλγόριθμου που εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Υπενθυμίζεται ότι η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και και θα ισχύει έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 202 . Οι ταξιδιώτες με την συμπλήρωση του PLF δίνουν πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα, καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το έντυπο. Τις πληροφορίες αυτές επεξεργάζεται ένας αλγόριθμός και έτσι προκύπτει αν ο επιβάτης εμφανίζει χαμηλή ή υψηλή πιθανότητα να νοσεί από τον κορωνοϊό.
Με τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας ταξιδιώτης λαμβάνει αυτόματα στο e-mail ή στο κινητό του, ένα barcode με το οποίο θα μπορεί να ταξιδέψει. Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, μετά την άφιξή τους μεταφέρονται στο σημείο όπου βρίσκεται το προσωπικό ελέγχου και «τσεκάρει» το barcode.
Εάν μετά την επεξεργασία των πληροφοριών του επιβάτη ο επιβάτης επιλεγεί να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού, υποχρεούται να συναινέσει στον έλεγχο.
Στη συνέχεια, ο επιβάτης θα πρέπει να παραμείνει σε αυτο-απομόνωση για 24 ώρες και έως ότου βγουν τα αποτελέσματα στη διεύθυνση διαμονής που έχει δηλώσει. Το κατάλυμα, το οποίο φιλοξενεί τον ταξιδιώτη, ενημερώνεται για την αυτό-απομόνωση. Σημειώνεται ότι το κόστος καλύπτεται από τους ταξιδιώτες καθώς πλέον δεν ισχύει η απομόνωση σε ξενοδοχείο με έξοδα του ελληνικού δημοσίου για το διάστημα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ.

Τι συμβαίνει όταν ένας ταξιδιώτης βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό
Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, ο ταξιδιώτης είναι ελεύθερος να μετακινηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας. Αντίθετα, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό στην Covid-19, την νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, τότε ο ασθενής θα μπει σε 14ήμερη καραντίνα με το κράτος να καλύπτει το κόστος, δηλαδή διαμονή, γεύματα και ιατρική περίθαλψη.
Ειδικότερα, αν ο ασθενής δεν χρήζει νοσηλεία παραμένει στο ξενοδοχείο καραντίνας για 14 ημέρες, ενώ αν χρειάζεται να νοσηλευτεί παρέχεται πλήρης ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο της χώρας. Αν ο ταξιδιώτης δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη, η πρόσβαση στις υπηρεσίες της χώρας είναι δωρεάν.
Πηγή: iefimerida.gr 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.