Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους έως 31 Αυγούστου


Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους από 1/8 μέχρι 31/8, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων, για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση για τα θέματα σχετικά με τη νόσο COVID-19, κατά την οποία εμφανίστηκε φορώντας προστατευτική μάσκα προσώπου. 

Αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι έπειτα από σχετική πρόταση και συνεννόηση με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αποφασίστηκαν τα εξής:

Από αύριο 1/8 έως και 31/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων, για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών.

Επίσης, από αύριο έως τις 15/8 ισχύει η αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, π.χ. γηροκομεία, σε δομές ευάλωτων ομάδων, άστεγοι, πρόσφυγες και σε νοσοκομεία. Επιπλέον, όσον αφορά τα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός που θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού, πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγυαλγία, ρινική καταρροή. Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

Επιπρόσθετα δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες ως τις 15/8.

Ακόμα, από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων.

Επίσης, από Δευτέρα 3/8 έως Κυριακή 9/8, για μία εβδομάδα, υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ- εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοιχτών εκδηλώσεων έως τις 31/8. Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης των αποστάσεων στις παραλίες έως τις 31/8, παρατείνονται έως τις 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία. Παράταση έως τις 31/8 υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ. Έως τις 31/8 παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων.

Επιπλέον παρατείνεται μέχρι τις 15/8 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Έως τις 15/8 παρατείνεται επίσης η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις συνοριακά σημεία εισόδου αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα, καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχομένους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τέλος, από 1/8- 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

«Παρακολουθούμε καθημερινά όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σε σχέση με τα επιδημιολογικά φορτία. Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας σε κάθε αλλαγή των δεδομένων και ανάλογα με τις εξελίξεις είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε διάφορα μέτρα, εργαλεία που ανταποκρίνονται στο είδος της διασποράς και απαντούν στα ποιοτικά και χωροταξικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων πάντα με γνώμονα να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, την υγεία των πολιτών. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση ως προς την τήρηση των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού τα οποία αποτυπώνονται στην αυξητική τάση των κρουσμάτων μας καθημερινά», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, σημείωσε: «‘Όπως σε όλη την προηγούμενη φάση, καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας διαδραμάτισε η ευθύνη των πολιτών, η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς. Αυτό ήταν, αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας της Ελλάδας και πρέπει και σε αυτή τη φάση όλοι μας να δείξουμε την ίδια υπευθυνότητα την ίδια εγρήγορση. Μπαίνουμε λοιπόν όλοι σε επιφυλακή χωρίς πανικό, αλλά με ευθύνη και κυρίως με συνέπεια, αφήνουμε πίσω τα φαινόμενα χαλάρωσης και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες. Στόχος όλων μας, όπως έχουμε πει πολλές φορές, μέχρι να κερδίσουμε οριστικά τον πόλεμο πρέπει να είναι να μην χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα και για να γίνει αυτό πρέπει να τηρούμε πιστά αυτά που ισχύουν».

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

6 σχόλια:

 1. Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα ο σεβαστός μας Ιεράρχης π.Ιωηλ ο Ορθόδοξος Ναός είναι ο τόπος συνάντησης μας με τον Κύριο μας , είναι ο κατεξοχήν χώρος της ΖΩΗΣ και τίποτε το μολυσματικό δεν υπάρχει εκεί. Εάν κάποιος δεν το πιστεύει αυτό είναι απόλυτα σεβαστό δικαίωμα του και δεν είναι υποχρεωμένος να βάζει σε κίνδυνο την υγεία του ερχόμενος χωρίς προσωπίδα στις Ιερές Ακολουθίες. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι να μας επιβάλλεται να μπαίνουμε με καλυμμένο το πρόσωπο μας με ένα κομμάτι χαρτιού ή υφάσματος ΠΡΟΣΒΆΛΛΟΝΤΑΣ έτσι τον Δημιουργό μας Κατεικονα του οποίου πιστεύουμε ότι πλαστηκαμε, στον Οίκο του Θεού στην ιεροτατη μάλιστα περίοδο της Παναγίας ε νομίζω ότι υπάρχει απόσταση. Χωρίς λοιπόν να φανώ κάπως καλώ τους συνανθρώπους μας που απόλυτα δικαιολογημένα αισθάνονται φόβο για την υγεία τους τις μέρες αυτές να προσέλθουν ήσυχοι και χωρίς ενοχές φορώντας το κάλυμμα του προσώπου στις Ιερές Ακολουθίες αλλά να έχουμε και εμείς οι υπόλοιποι το δικαίωμα να λατρεύουμε τον Κύριο μας με καθαρό πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση ένα εκατονταπενηνταρι ( ίσως και πιο πολλά) θα το στερηθούμε για τον Κύριο μας. Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Έδεσσα 31/7.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και οι παππούδες από Καστοριά αυτά έλεγαν όταν πήγαν στα Ιεροσόλυμα και τώρα...είναι πιο κοντά στον Κύριο

   Διαγραφή
 2. Στην εστίαση δεν μεταδίδονται μικρόβια; Μας δουλεύουν τα κοπρόσκυλα τα παν όπου αυτοί θέλουν ,πόσα ακόμα θα δούμε Παναγία μου,βοήθησε μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ρε κεφάλα!!!!!!! αμα ΚΕΦΑΛΑΣ!!!!! στην εστίαση ειναι υποχρεωτική η μάσκα στους υπαλλήλους οχι σε αυτούς που τρώνε ...γιατι δεν υπάρχει ακόμη μάσκα με τρύπα για φαΐ

   Διαγραφή
  2. Εσυ 7:58 π.μ. πες μου σε παρακαλώ την ηλικία σου, αν εισαι άντρας γυναικά. και αν ψηφίζεις. κάνω μια ερευνά, το τι ψηφίζεις μην το γράψεις το ξέρω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

   Διαγραφή
 3. Τι έγινε χαρδαλια;
  Μέτοχος μαθαίνουμε σε εταιρία που βγάζουν μάσκες ;
  Γι αυτό βγαίνεις καρναβαλι τώρα;
  Στην έξαρση έκανες τον μαλακα χωρίς μασκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.