Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ερώτηση στη βουλή για την καταβολή της ενίσχυσης των 700 ευρώ στους σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ


Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την οποία συνυπογράφουν 35 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κατέθεσε η βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ζητώντας εξηγήσεις για την εξαίρεση των σπουδαστών των ΔΙΕΚ από την είσπραξη της προβλεπόμενης οικονομικής ενίσχυσης των 700 ευρώ.

Όπως σημειώνει η βουλευτής στην Ερώτησή της, το άρθρο 119 του νομοσχεδίου για την Παιδεία, το οποίο ψηφίστηκε στις 12 Ιουνίου προβλέπει έκτακτη οικονοµική ενίσχυση ίση µε το ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ και το ποσό της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψής τους, για τους σπουδαστές των Ινστιτούτων Επαγγελµατικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας, που ήταν ενεργοί κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων µέτρων. Παρόλα αυτά, όπως ανέφεραν στην κ. Τζάκρη οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ, οι ίδιοι ενημερώθηκαν από τη γραμματεία της Σχολής τους πως δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Οικονομική Ενίσχυση των Σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ»
Κυρία Υπουργέ,
Σύμφωνα με το άρθρο 119 του νομοσχεδίου για την Παιδεία, το οποίο ψηφίστηκε στις 12 Ιουνίου 2020, οι μαθητευόμενοι των Ινστιτούτων Επαγγελµατικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας, που ήταν ενεργοί κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων µέτρων για την αντιµετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, πρόκειται να λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση ίση µε το ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ και το ποσό της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψής τους, για το χρονικό διάστηµα από την έναρξη της επιβολής του µέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δοµών κάθε τύπου και βαθµού, µέχρι την επαναλειτουργία τους. 
Εντούτοις, σε επιστολή που μου απέστειλαν οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ Έδεσσας αναφέρουν πως η γραμματεία της Σχολής τους πληροφόρησε ότι το έκτακτο βοήθημα δεν αφορά τους ίδιους και δύνανται να γίνουν αποδέκτες του μόνο όσοι εξ αυτών εργάζονται, έναντι μισθού, κατά την παρούσα χρονική περίοδο. Έτσι, αποκλείεται από την είσπραξη των 700 ευρώ η πλειοψηφία των σπουδαστών και σπουδαστριών, οι οποίοι, κατά τη φοίτησή τους στο ΔΙΕΚ, πραγματοποιούν άμισθη πρακτική άσκηση.
Ο διαχωρισμός αυτός, εκτός του ότι είναι άδικος, δημιουργεί σπουδαστές δύο ταχυτήτων και αποστερεί το σημαντικό αυτό βοήθημα από χιλιάδες εξ αυτών, ανά την Επικράτεια.
Ως εκ τούτου, σας ερωτώ, κ. Υπουργέ:
1. Είναι σκόπιμος και προγραμματισμένος ο αποκλεισμός των σπουδαστών των ΔΙΕΚ, από την είσπραξη του βοηθήματος;
2. Ποιες ενέργειες προτίθεστε να αναλάβετε, προκειμένου να λάβουν το έκτακτο επίδομα όλοι ανεξαιρέτως οι σπουδαστές των ΔΙΕΚ της χώρας;

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Πολύ σωστά μπράβο ρε Θεοδώρα γιατί αυτοί μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλοι πρέπει να τα δικαιωθούν αλλά δεν βλέπω να μιλάει βουλευτής του νόμου μας της ΝΔ .που είναι οι παροχές που υποτίθεται δίνουν??? Μας έχουν φλωμοσει στο ψέμα και στα δήθεν, Θεοδώρα κάνε αυτό που ξέρεις να υποστηρίζεις τον απλό λαό Όχι σαν αυτούς που υποστηρίζουν τους ημέτερους δεν ντρέπονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τωρα αυτοι γιατι να παρουν το 700αρη?τρελαθηκατε ολοι? Ας μεινει κανενα ευρω στα ταμεια του κρατους για τα καυσημα των πολεμικων πλοιων και αεροπλανων .Ας κρατησουμε την Ελλαδα και αυτοι θα καταφερουν να ζησουν κσι χωρις το 700

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.