Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλος χρόνου στην προστασία της α΄ κατοικίας


Η 31η Ιουλίου αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία για την προστασία της α' κατοικίας όπως αυτή μάς ήταν γνωστή μέχρι πρότινος. Η λειτουργία της πλατφόρμας για την κατάθεση της αίτησης διακόπτεται οριστικά στο τέλος του μήνα και πλέον παύει να υπάρχει απόλυτη προστασία για την α' κατοικία.

Από τις 3 Αυγούστου εκτιμάται πως θα λειτουργήσει η νέα πλατφόρμα που αφορά την επιδότηση δανείου για την α' κατοικία στους «κορονόπληκτους» για διάστημα 9 μηνών. 

Το πρόγραμμα «Γέφυρα» αναμένεται να ψηφιστεί Τετάρτη ή Πέμπτη και θα προβλέπει επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου όσων επλήγησαν από τον κορονοϊό.

Το ύψος του προγράμματος δεν θα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Άλλωστε ήδη έγιναν σχετικές μετρήσεις και βρήκαν πως μέχρι και το τέλος Ιουνίου οι επιδοτήσεις των πληγέντων από την πανδημία δεν ξεπερνούν τα 700 εκατ. Ωστόσο παραμένουν σε εξέλιξη οι διαδικασίες καθορισμού του πλαισίου.

Υπάρχουν επαγγελματικοί χώροι που εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία και άλλοι όχι.

Έτσι, μέσα στο προσεχές διάστημα θα υπάρχει συνεχής διερεύνηση στοιχείων από ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, υπουργείο Εργασίας - Εργάνη, για την περίμετρο των πληγέντων από την πανδημία που αφορούν εργαζόμενους με μείωση μισθού, επιχειρήσεις και επιχειρηματίες με μείωση εμπορικής δραστηριότητας, εταίρους προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών, ιδιοκτήτες ακινήτων με μειωμένο μίσθωμα, επιστρεπτέα προκαταβολή, πρόγραμμα «Συν- Εργασία» (επιδότηση μισθού).

Πηγή: naftemporiki.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.