Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή: Η πιο νόστιμη & εύκολη τυρόπιτα (καλύτερη και από φούρνο)


Υλικά
330 μλ σόδα
100 γρ ελαιόλαδο
1,5 κτγ αλάτι
300 γρ τυρί φέτα
300 γρ κρέμα τυρί
500 γρ φύλλο κρούστας
35 εκ. ταψί

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ την σόδα,το ελαιόλαδο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ενσωματώνουμε το τυρί φετα μαζί με την κρέμα τυρί. Συνεχίζουμε και λαδώνουμε πολύ καλά ένα στρόγγυλο ταψάκι 35 εκ. Αφού έχουμε ξεπαγώσει τα φύλλα κρούστας παίρνουμε 2 φύλλα και τα βάζουμε τον πάτο του ταψιού. Πασπαλίζουμε τα φύλλα με το μείγμα που κάναμε και στην συνέχεια βάζουμε μισές κουταλιές τις σούπας με την γέμιση σε όλο το ταψί . 
Έπειτα βάζουμε κι άλλο φύλλο και το πασπαλίζουμε με το μείγμα. Συνεχίζουμε με την γέμιση και ξανά με φύλλο. Ένα φύλλο κάθε φορά. Μόλις χρησιμοποιήσουμε 6-7 φύλλα τα γυρνάμε προς τα μέσα όλα μαζί και τα βρέχουμε με το μείγμα. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τα επόμενα 6-7 φύλλα. Τα γυρνάμε και τα επόμενα φύλλα προς τα μέσα και με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε την πίτα σε όλα τα σημεία. Την βρέχουμε με το μείγμα την πίτα και στην συνέχεια την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c. 
Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από το ταψάκι και την βάζουμε πάνω σε μια σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει για 40 λεπτά . Μόλις κρυώσει την κόβουμε και η πίτα μας είναι έτοιμη η για να την απολαύσουμε!! τόσο νόστιμη και τραγανή που θα την λατρέψετε!!!Καλή σας επιτυχία

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.