Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημήτρης Γιάννου: Ποιος διώχνει επενδύσεις και θέσεις εργασίας από τον Δήμο Έδεσσας;


Μία πραγματικά εντυπωσιακή ιστορία εξελίσσεται στον Δήμο Έδεσσας τις τελευταίες ημέρες. Γερμανική εταιρία ενδιαφέρεται να ενοικιάσει γα 25 χρόνια έκταση 1.000 στρεμμάτων του Δήμου Έδεσσας και άλλων 300 στρεμμάτων περίπου που ανήκουν σε διάφορους ιδιώτες, προκειμένου να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο μεγάλης ισχύος στην περιοχή της Κοινότητας Άρνισσας.
Η εταιρία είναι διατεθειμένη να δώσει 150€/στρέμμα ως ετήσιο ενοίκιο, δηλαδή 150.000€ το χρόνο ή 3.750.000€ κατά τη διάρκεια της 25ετίας. 
Αντίστοιχα στους ιδιώτες ιδιοκτήτες των 300 στρεμμάτων. Δηλαδή στην οικονομία της περιοχής θα δοθεί το ποσό των 45.000 ευρώ ετησίως.
Επιπρόσθετα, όλοι οι εργαζόμενοι για την κατασκευή και λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου θα είναι από την περιοχή μας και δίνεται 1% των εσόδων από την ηλεκτροπαραγωγή στον Δήμο Έδεσσας. Φυσικά, στον Δήμο Έδεσσας θα αποδίδεται και το θεσμοθετημένο Ειδικό Τέλος από την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.
Μόνο κέρδος και μάλιστα σημαντικό - σε άμεση εισφορά χρημάτων στα ταμεία του Δήμου και στις τσέπες των ιδιωτών ιδιοκτητών, αλλά και θέσεις εργασίας - θα έχουμε από την υλοποίηση αυτής της επένδυσης και χρέος μας είναι να προσελκύσουμε τέτοιες επενδύσεις. Αντί αυτού όμως εμείς φροντίζουμε να τις διώξουμε!
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς λήψη απόφασης και μετά την προσκόμιση επιπλέον στοιχείων τέθηκε σε επείγουσα συνεδρίαση. Το κατεπείγον του θέματος σχετίζεται με την επενδυτική εταιρία που προκάλεσε το θέμα, η οποία κάνει τον προγραμματισμό της και θέλει να έχει εγκαίρως τη σύμφωνη γνώμη μας προκειμένου να καταθέσει τον σχετικό φάκελο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε άλλη περίπτωση θα αναζητήσει σε άλλο σημείο της χώρας μας κατάλληλη έκταση για να υλοποιήσει το επενδυτικό της σχέδιο.
Η μείζων και ελάσσων μειοψηφία, δηλαδή οι παρατάξεις του Γιάννη Τσεπκεντζή «Κοινωνία σε Κίνηση» και του Αντώνη Ρυσάφη «Ενωτική Πρωτοβουλία», εκμεταλλευόμενες την ευκαιριακή, συγκυριακή και υστερόβουλη πλειοψηφία που έχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν προσήλθαν στην συνεδρίαση με αποτέλεσμα την αδυναμία λήψης απόφασης. Ουσιαστικά με την αποχή τους διώχνουν μία σημαντική επένδυση, που θα αποφέρει έσοδα και θέσεις εργασίας για τον τόπο.
Μηδενισμός; 
Πολιτική μυωπία; 
Αδιαφορία για τα συμφέροντα δήμου και δημοτών προκειμένου να παίξουν μικροπολιτικά παιχνίδια;
Ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει τον χαρακτηρισμό που επιθυμεί, όμως το σίγουρο είναι ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική και τα δημοτικά πράγματα είναι ταγμένοι να υπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου και όχι να τα υπονομεύουν!
Το σίγουρο είναι ότι οι μάσκες έχουν πέσει. Η πολιτική συμμαχία Τσεπκεντζή – Ρυσάφη, που σφυρηλατήθηκε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καλά κρατεί! Στόχος των δύο παρατάξεων είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στο δημοτικό έργο και μπροστά στην επίτευξη αυτού του στόχου δεν έχουν πρόβλημα να βλάψουν τα συμφέροντα των δημοτών και του τόπου.
Πρόκειται για επικίνδυνες, μηδενιστικές επιλογές που βάζουν φρένο στην προσπάθεια του τόπου για ανάπτυξη και προκοπή σε πολύ δύσκολη οικονομικά συγκυρία και με την τοπική κοινωνία, όπως το σύνολο της χώρας, σοκαρισμένη από την δεκαετή οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας δεν μπορείτε να παίζετε με τα συμφέροντα του τόπου! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε επενδύσεις που φέρνουν έσοδα και θέσεις εργασίας.

Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

Υ.Γ. Στην «περίεργη» ανακοίνωση της «Κοινωνίας σε Κίνηση» του Γιάννη Τσεπκεντζή, για να δικαιολογηθεί η αδικαιολόγητη αποχή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται αναφορά σε «δικαιώματα βοσκής» και «τις ανάγκες της τοπικής κτηνοτροφίας», τα οποία όμως δεν αφορούν την επίμαχη έκταση. Αν είναι δυνατόν να διώχνουμε μία επένδυση που θα φέρει εκατομμύρια στον Δήμο και την τοπική κοινωνία επειδή θέλουμε να μείνει η έκταση βοσκότοπος! Βοσκοτόπια έχουμε, επενδύσεις που θα φέρουν χρήματα και θέσεις εργασίας χρειαζόμαστε!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Υπομονή, υπομονή, αναμένω στο επόμενο δσ τον Γερμανό που θέλει την έκταση ή εξουσιοδότημενο υπαλληλο. Αναμένω σύντομα να ξεκαθαριστεί αν η έκταση ειναι δημοτική ή κρατική. Και βεβαια τα 150 ευρώ το στρεμμα. Και μια απορία ρε δήμαρχε όταν έλεγες ξεκινησαμε φωτοβολταϊκά για την άρδευση αυτα εννουσες;; 😂 😂 😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε ο Γιαννάκης είναι με αυτούς που λένε σε όλα Όχι ο άλλος; μου θυμίζει Τσίπρα καμένο που στο τέλος κάηκαν και οι 2 με τον καμένο να Έχει τσουρουφλιστει στις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άλλος δε θ είναι ξανά υποψήφιες. Δυο γυναίκες μια από τις δυο θα είναι. Αν κάποια από τις δυο διαχωρίσει έγκαιρα τη θέση της για την πατάτα του εδεσσαιου και αυτή που έσκασε σήμερα.ίσως προλάβει το τρένο. Αν όχι ο συνδυασμός θα βγάλει συνολικά τρεις (2 +1)και αυτό πολύ οριακά. Αν κατέβει κανα αυτός με το δικηγόρο από δίπλα θα γελάσουμε από εδώ μέχρι το βερολινο

      Διαγραφή
  3. Κάρβουνο δεν θέλουν μολύνει την ατμόσφαιρα, ανεμογεννήτριες δεν θέλουν σκοτώνουν τα πουλιά, φωτοβολταϊκά δεν θέλουν για να βόσκουν τα πρόβατα, πυρηνικό δεν θέλουν γιατί ...ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕΕΕΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΞΈΡΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξέχασες τα υδροηλεκτρικά εκεί να δεις στον αλιακμονα τι έλεγε ο συριζα!!!

      Διαγραφή
  4. Ρε Αντωνη νισάφι πια! Αντώνη ψηφίσαμε οχι Τσεπκετζη, έλεος, πάρε μια φορά μια πρωτοβουλία όχι οτι λέει ο άλλος που παίρνει γραμμή απο συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έψαχνε πρώτα τον πρόεδρο της κοινότητας που η άποψη του έχει γνωμοδοτικό χαρακτηρα. Μακάρι να είναι τόσο ωραία όπως τα παρουσιάζουν αλλά επειδή υπάρχει θολότητα στην όλη υπόθεση ας κρατάμε μικρό καλάθι για επιχειρηματίες που σκορπούν έτσι απλά το χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύχομαι οι αιρετοί του δήμου να μήν αναλάβουν τα έργα σε αυτή την επένδυση που τόσο πολύ τους κόπτη και κάνετε σαν τρελοί άρον άρον να ψηφιστεί
    Εγώ πάντως αν είχα τέτοια επενδυτική εταιρία θα έστελνα νομικούς και όχι κάποιον κύριο που με εντυπώσεις 1300 στρέμματα θέλουν όχι κεράσια και ροδάκινα έλεος με την προχειρότητα σάς
    Τάξε και μένα μπάρμπα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θέλουν να γίνει το έργο γιατί πολύ απλά ένας δημοτικός σύμβουλος και ένας που ήταν στον συνδυασμό του τσεπκεντζη και στο τοπικό είναι τσομπανιδες και καταδικάζουν όλοι την Βεγορίτιδα μπράβο αλάνια συνεχίστε το έργω σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τζάμπα πήγε η ψήφος μου, την πάτησα, καλά να πάθω, μόνο εγώ φταίω, που πίστεψα και ψήφισα τον κ Ρισαφη . Τους άλλους τους ήξερα, δεν περίμενα να γίνουν ένα κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πολύ βιασύνη δίνει την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά. 1300 στρέμματα φωτοβολταικά είναι πάρα πολλά για την περιοχή. Η όχληση που θα δημιουργηθεί θα είναι τεράστια για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Μην μασάτε σανό κάποιοι θα αποκοιμίσουν τεράστια κέρδη.
    Καλές οι επενδύσεις αλλά με διαφάνεια και πάντα πρώτα η προστασία του περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δει τα φ/β στην Ημαθία; για πάνε δες και μετά γράψε άσχετε

      Διαγραφή
  10. Τα φωτοβολταικα στην Ημαθία είναι στον κάμπο σε περιοχή χωρίς φυσική βλάστηση. Στην Αρνισσα είναι σε περιοχή ιδιαίτερα φυσικού κάλλους (δες φώτο που δημοσιεύτηκε) η οποία θα αποψιλωθεί απο τα δένδρα κλπ. Η ζημιά στο περιβάλλον θα είναι τεράστια. Η φάκα έχει και τυράκι, προφανώς όσοι τρέξαν να ψηφίσουν ναι ούτε καν μπηκαν στον κόπο να δουν την περιοχή. Μπράβο σε όσους είπαν να το δουν νομικοί και περιβαντολλόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μολις πληροφορηθηκα οτι ενας μεγαλιεπενδυτης απο πακισταν ενδιαφερεται για την ιδια εκταση. Θα γινει σφαγη εχει ηδη δθασφαλθσει απο τραπεζικο κολωσο το δσνειο και θα δωσει προσφορα για την εκταση το μονο αρνητικο ειναι οτι θα χρησιμοποιηδει πατριωτες του γισ την εκτελεδη του εργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα δώσεις 1000 στρέμματα για φωτοβολταϊκά με 150 ευρώ το στρέμμα? Άραγε πόσο πάει η ενοικίαση ενός στρέμματος στην ίδια περιοχή για να φυτέψεις δέντρα? Και γιατί να μην γίνει μια σοβαρή μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η επένδυση στο περιβάλλον της περιοχής? Τι βιασύνη είναι αυτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από Αγγλία είναι με καταγωγή από το Πακιστάν άντε μπας και δούμε ανάπτυξη στην περιοχή επιτέλους όποιος δώσει τα περισσότερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.