Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόεδρος Άρνισσας Ν. Παπαγιαννίδης: Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού!


Μία πρωτοφανής άρνηση από τους κυρίους Ρυσάφη και Τσεπκετζή θα γραφεί με μελανά γράμματα στην τοπική ιστορία, λόγω της αρνητικής τους ψήφου στο Δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020. 

Η άρνηση τους αφορά σε επένδυση 60.000.000 ευρώ στην Άρνισσα για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, σε περιοχή πλήρως απαξιωμένη τις τελευταίες δεκαετίες, με επιπλέον δέσμευση για την εγκατάσταση και παραχώρηση μιας μονάδας ενός MegaWatt(1 MW), για τις ανάγκες ρεύματος στην άρδευση της τοπικής κοινότητας . 

Χωρίς προφανείς λόγους απουσίαζαν ταυτόχρονα σε προηγούμενη συνεδρίαση, η οποία αφορούσε και το φλέγον θέμα της επένδυσης. Αμφότεροι παρουσιάστηκαν ως αρνητές στην αποδοχή της επένδυσης, γεγονός που αποκαλύπτει και την πλήρη «πολιτική σύμπραξη» των δύο πολιτικών εταίρων στο Δήμο Έδεσσας! 

Έχοντας την ομόφωνη απόφαση του τοπικού Συμβουλίου είχαμε και την σχεδόν ολοκληρωτική αποδοχή πλην ελαχίστων εξαιρέσεων από την τοπική κοινωνία. Επιπλέον θα είχαμε την οικονομική ενίσχυση με 150.000 ευρώ ετησίως για 25 έτη προς το Δήμο, καθώς και την οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινότητας διότι από αυτήν θα προέρχονταν η πλειοψηφία των εργατικων χέριων, αλλά και το μόνιμο προσωπικό απασχόλησης που θα προέκυπτε μετά το πέρας των εργασιών. Παρόλο αυτά οι κ. Ρυσάφης και Τσεπκετζής δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τις μοναδικές στα χρονικά για την περιοχή προτάσεις. Μία επένδυση που αντίστοιχη της, συναντάμε εξαιρετικά σπάνια σε ολόκληρη την επικράτεια και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που οι επενδύσεις μικρές και μεγάλες είναι ζητούμενο. 

Μία επένδυση που το όφελος μόνο απ’ το ενοίκιο στο δήμο Έδεσσας ανέρχεται σε ένα ποσό άνω των 3.500.000 ευρώ! 

Θλίβομαι πραγματικά ως Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Άρνισσας που υπάρχουν άνθρωποι στον τόπο μου, οι οποίοι αρνούνται στην τοπική κοινωνία να πραγματοποιήσει ένα βήμα μπροστά. Οι οποίοι δεν στηρίζουν την αιμορραγούσα τοπική οικονομία τόσο της Άρνισσας με την γύρω περιοχή, όσο και ευρύτερα το Δήμο Έδεσσας στερώντας τα οικονομικά και όχι μόνο οφέλη που θα προκύψουν. 

Μετά από την απόφαση τους αυτή, περιμένουμε οι κύριοι Τσεπκεντζής και Ρυσάφης να μας προτείνουν αντίστοιχες ή καλύτερες επενδύσεις για τον τόπο μας. Μέχρι τότε θα πρέπει να απολογούνται σε όλους τους δημότες του Δήμου και ακόμη περισσότερο της Δημοτικής Ενότητας Άρνισσας γι' αυτή τους την απόφαση. 

Συγχαίρω για ακόμη μία φορά τη στάση του κ. Τσιτσάγκα που από την αρχή τοποθετήθηκε ευθαρσώς εκφράζοντας την πολιτική του άποψη με θέσεις που δείχνουν συνέπεια λόγων και πράξεων ακόμα και αν αυτή είναι διαφορετική απ’ την δική μας. 

Όσο για τις ανάγκες κάλυψης των λιγοστών κτηνοτρόφων της περιοχής που διαμαρτύρονται οφείλουμε να ενημερώσουμε  ότι οι εγκαταστάσεις τους βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την συγκεκριμένη περιοχή. 

Ο Πρόεδρος της Τ.K.Άρνισσας 
Νικόλαος Παπαγιαννίδης 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Αυτοί δεν ήξεραν πόσα στρέμματα θα νοικιάσουν και εσύ ξέρεις το ποσό τις επενδύσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποδείχθηκε ότι τα γελάδια έχουν δύο πόδια.
    Και ο δύο πλευρές ανεύθυνοι.
    Η Έδεσσα είναι καταδικασμένη στην μιζέρια.
    Ο Γερμανοτραφής την αντιπολίτευση απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο Γελαδάρης είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ξεμπερδεματα με την δικαιοσύνη,προεδραρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τά αγελαδια δεν ήξερε αν θα βοσκανε πήραν τα γερμανικά φαντ τηλέφωνο και είπαν μπορούν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το φαγοπότι τελείωσε. Κλάμα τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι τραγικό το να μην μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας για οτιδήποτε μπορεί να φέρει χρήματα στον τόπο είτε αυτα είναι 60 ευρώ είτε είναι 60 εκ. ευρώ. Σταματήστε να κάνετε μικροπολιτική και βοηθήστε τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ Η ΦΟΒΕΡΗ ΕΠΝΔΥΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ.
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ.
    Η ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΞΕΝΙΑ-ΚΑΝΑΒΟΥΡΓΕΙΟ-ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ.
    ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΒΛΕΠΕ ΤΑΡ, ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ, ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΙΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα μωρέ, ξέρουμε γιατί κοπτεται τόσο εσύ όσο και ο γραμματικιωτης εκεί μέσα. Κρίμα οι σταυροί και τα ταξίδια στο Άγιο Όρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.