Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διονύσης Σταμενίτης: «Η επένδυση στην Παιδεία είναι μια επένδυση στο μέλλον»


Τοποθέτηση του Διονύση Σταμενίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», που διεξάγεται σήμερα (28.07.2020) στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. 
Ο Βουλευτής σχολιάζοντας το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου τόνισε ότι: «Μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, το νομοσχέδιο για τη σύγχρονη διοίκηση και την οργάνωση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων συμπληρώνει και ολοκληρώνει το συνολικό σχεδιασμό της σημερινής κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ποιοτικού και αναβαθμισμένου εκπαιδευτικού συστήματος». 
Αναφερόμενος στους τρείς βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου, οι οποίοι είναι η απλοποίηση του πλαισίου λειτουργίας, η αποτελεσματικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και η στήριξη των εκπαιδευτικών και τέλος η ελευθερία στην αξιοποίηση κτηριακών εγκαταστάσεων, σημείωσε ότι σε πάνω σε αυτούς αποκρυσταλλώνονται με σαφήνειά οι βασικές θέσεις και αρχές της κυβέρνησης, της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για το ποιο εκπαιδευτικό σύστημα θέλουμε και στην πραγματικότητα ποιο εκπαιδευτικό σύστημα αξίζουμε να έχουμε. Ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι, νομοθετώντας με το βλέμμα στο χθες, δημιούργησε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στη χώρα μας, συμπληρώνοντας ότι: «Όπως και στη δημόσια εκπαίδευση, έτσι και στην ιδιωτική, οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν πολλές στρεβλώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους δημιούργησαν μια σειρά από προβλήματα στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης των ιδιωτικών σχολείων». 
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτής σημείωσε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επενδύει σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, δημόσιο και ιδιωτικό, με ανοιχτούς και μακρινούς ορίζοντες, το οποίο να μπορεί να λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών και να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις. 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Έτσι είναι κύριε Σταμενίτη, μιλάμε για μεγάλη αναβάθμιση της παιδείας. Αλήθεια πείτε μου η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των παιδιών ή ανά τάξη σε 25+ αποτελεί πρόοδο; Ηη βήμα στο αποτερο παρελθόν. Μπορεί κάποιος να κάνει μάθημα σε πρώτη τάξη με 27 παιδιά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. AΛΉΘΕΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΙΟΝΥΣΗ; ποιος θα την κανει την επένδυση ; Η δικτάτωρ Κεραμέως με 28 παιδιά ανά τμήμα; Με σχολεία σε προκάτ χωρίς προαύλιο, χωρίς υποδομή σε υπολογιστές; Με έλλειψη καθηγητών μεχρι τον Δεκέμβρη; Χωρίς διορισμούς εκπαιδευτικων; Χωρίς υποδομές φιλοξενίας εκπαιδευτικών στα νησιά; νεοδιοριζόμενος με 670 ευρω και ενοικιο 500-700 ευρώ στα τουριστικά μερη-νησιά ; ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ! ΔΕΝ ΞΑΝΑΨΗΙΖΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΗΠΟΥΡΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παρακολούθησα την Παρασκευή ,24/7/ , την συζήτηση στην βουλή,όλοι οι βουλευτές μίλησαν για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και για την Αγία Σοφία, εσύ ρε Διονύση ,όπως συνήθως διάβασες την έκθεση για το νομοσχέδιο και δεν είπες κουβέντα για αυτά τα κορυφαία εθνικά θέματα.Μεγαλη ασέβεια, το λίγο που μπορώ να πω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.