Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Σκύδρας: Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που κατασκευάσαμε σε μία θητεία πολλές παιδικές χαρές (φωτο)


Μετά την τροποποίηση από το Υπουργείο Εσωτερικών των προδιαγραφών της κατασκευής και της λειτουργίας των παιδικών χαρών στο επίπεδο της επικράτειας ώστε να γίνουν ασφαλέστερες για τους πολίτες,  μετά την εντολή του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας που χρειάζονται κάποιες ώρες ξεκούρασης, χαλάρωσης ή διεξόδου με τα παιδιά ή τα εγγόνια τους ο Δήμος Σκύδρας, θέτοντας πάνω απ’όλα την ασφάλεια και την υγεία των μικρών συμπολιτών μας, και σ’ εκτέλεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, αποξήλωσε  όλες τις παλιές και επικίνδυνες παιδικές χαρές, δηλώνοντας ότι θα κατασκευάσουμε καινούργιες και ασφαλείς σ΄ όλο το Δήμο και ήδη  προχώρησε στην κατασκευή των παρακάτω παιδικών χαρών και στα εξής σημεία:
1) Πλατεία Πλαστήρα (Λαΐκή Αγορά) Σκύδρα
2) Ντεκοβίλ –Σκύδρα
3) Καλή, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και προϋπολογισμού  ύψους 188.000 € περίπου και όχι πάνω από 200.000 ευρώ, όπως για ακόμη μία φορά αναφέρουν ψευδώς τα γνωστά μέσα παραπληροφόρησης. Να αναφέρω επίσης ότι όλες οι κατασκευές που πραγματοποιήθηκαν στις παραπάνω παιδικές χαρές παρουσιάσθηκαν επανειλημμένα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας, δόθηκαν και στα μέσα και αποδείχθηκε ότι η κοστολόγηση έγινε με τιμές Δημοσίου και αντιστοιχούσε στα δικά μας τοποθετημένα υλικά και απαιτούμενες εργασίες, καταρρίπτοντας την ανεπιτυχή προσπάθεια κάποιων να μας σπιλώσουν παρουσιάζοντας τιμές απ’ άλλες παιδικές χαρές που δεν είχαν όμως σχέση με τα δικά μας υλικά και τις δικές μας πραγματοποιηθείσες εργασίες…ευτυχώς γνωριζόμαστε όλοι και έτσι θα πέφτουν πάντα στο κενό οι προσπάθειες συκοφάντησής μας, από απειροελάχιστους…
4) Λουτροχώρι
5) Άσπρο 
6) Νέα Ζωή 
7) Σεβαστειανά
8) Μάνδαλο, αρχικού προϋπολογισμού των παραπάνω παιδικών χαρών (Λουτροχωρίου, Άσπρου, Νέας Ζωής, Σεβαστειανών και Μανδάλου) 274.000€, εκ των οποίων τα 200.000€ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και τα 74.000 από ίδιους πόρους.
9) Εργατικές Κατοικίες Σκύδρας
10) Επίσης προχωρήσαμε στις αναμορφώσεις των παιδικών χαρών στην Πλατεία Πλαστήρα, στο Ντεκοβίλ και στην Καλή, λόγω της προσαρμογής με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, όσον αφορά τις παιδικές χαρές του Ντεκοβίλ και της Καλής, ενώ στην παιδική χαρά της πλατείας Πλαστήρα τοποθετήσαμε δάπεδο ασφαλείας, με χρηματοδότηση ύψους 130.000€ από το Πρόγραμμα Φιλόδημος, συμπεριλαμβανομένου και της κατασκευής της παιδικής χαράς στις εργατικές κατοικίες Σκύδρας.
 Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι η τοποθέτηση δαπέδου στην παιδική χαρά της πλατείας Πλαστήρα Σκύδρας, αποδεικνύει ότι εμείς αφουγκραζόμαστε τους συνδημότες μας, ακούμε τα δίκαια αιτήματά τους και  προχωράμε μπροστά!
Δεν είμαστε ούτε αποκομμένοι από την κοινωνία, ούτε κλείνουμε με εγωϊσμό τα μάτια και τα αυτιά μας, εμμένοντας σε αποφάσεις που δεν ικανοποιούν τους συνδημότες μας, διότι μας ενδιαφέρει το έργο που αποδίδουμε στην τοπική κοινωνία να βρίσκει την αποδοχή των συνδημοτών μας.

   Οι παιδικές αυτές χαρές έχουν κατασκευαστεί μ΄όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές κι αποτελούν κόσμημα για το Δήμο μας.
  Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι για να τις χαιρόμαστε και να τις μοιραζόμαστε θα πρέπει όλοι μας να τις προσέχουμε και να τις φροντίζουμε. Οποιαδήποτε κακή χρήση ή κάποιου είδους βανδαλισμός, έστω κι αν γίνεται από ένα άτομο, έχει επιπτώσεις σ΄όλους μας και γιατί δεν μπορούμε να τις χαιρόμαστε και γιατί η όποια αποκατάσταση κι επιδιόρθωσή τους απαιτεί χρόνο και χρήμα. Έτσι, λοιπόν, προσέχουμε κι αποτρέπουμε κάθε είδους καταστροφή στο μέτρο του δυνατού…

  ΄Ηδη ξεκίνησε η κατασκευή της παιδικής χαράς στο Λιποχώρι, ενώ άμεσα ξεκινά η κατασκευή παιδικών χαρών στα Καλύβια, στην Πετριά και στο Πλεύρωμα. Επομένως σύντομα ο Δήμος μας θα έχει 13 ολοκαίνουργιες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές . 
  Παράλληλα,  θα κατασκευαστούν παιδικές χαρές και στις τοπικές κοινότητες που δεν έχουν κατασκευασθεί μέχρι σήμερα,  χωρίς να μας ενδιαφέρει η προβολή και τα εγκαίνια για το φαίνεσθαι αλλά μόνον η αποτελεσματική παραγωγή έργου προς όφελος όλης της κοινωνίας. 
   Κλείνοντας η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου επισημαίνει: «Εμείς, ενώ παράξαμε ένα τεράστιο έργο κατά την προηγούμενη θητεία μας και συνεχίζουμε και στην τρέχουσα, δεν επιδιώκαμε να εγκαινιάζουμε, όπως ψευδώς αναφέρει και πάλι το γνωστό μέσο παραπληροφόρησης, πέραν και μόνον της παιδικής χαράς του Λουτροχωρίου, που ήταν επιθυμία του αντίστοιχου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου,δηλαδή, σε σύνολο εννέα ολοκληρωμένων παιδικών χαρών. Και  κατά τ΄αλλά , εάν κάποιοι θέλουν να μας βλέπουν να εγκαινιάζουμε έργα  κι αφού αποτελεί διακαή πόθο τους, θα προσπαθήσουμε να τους ικανοποιήσουμε…»
   Και να υπογραμμίσω ότι είμαστε από τους λίγους Δήμους που σε μία θητεία κατασκευάσαμε εννέα παιδικές χαρές και προχωρήσαμε στη δρομολόγηση των υπολοίπων.
paidxask
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

6 σχόλια:

 1. Αυτά να τα βλέπει ο δήμος Αλμωπίας Αριδαίας στην Λαγκαδιά χωριό με τα περισσότερα παιδιά ακόμα περιμένουμε την καινούργια παιδική χαρά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διάβασε λίγο καλύτερα και μετά μιλά. Οκτώ παιδικές χαρές με εξακόσια χιλιάρικα λίγο ακριβές πέφτουν . 75 χιλιάρικα η μια. Ένας φίλος μου προπερσυ με εβδομήντα πέντε χιλιάρικα αγόρασε πέντε μονοκατοικίες στη Χαλκιδική. Ημιτελείς βέβαια αλλά πέντε

   Διαγραφή
 2. Δήμαρχε Σκύδρας
  Κα ιγνατιαδου
  Τα πολλά παιδιά της λαγκαδιάς, κλαίνε και εκλιπαρούν για μια παιδική χαρά, ενα σχολείο, ενα γυμνάσιο ,λύκειο ΤΕΙ.
  Ενα στρατόπεδο να πάνε φαντάροι ,ενα εργοστάσιο πατάτας να δουλέψουν αύριο μεθαύριο και να μείνουν άγρυπνοι φρουροί και ακρίτες στα σύνορα μας.
  Κάντε κάτι
  Πείτε στον δήμαρχο μας να μας φτιάξει αυτά .
  Σήμερα παιδιά ,αύριο ψηφοφόροι
  Σήμερα δήμαρχος αύριο βουλευτής
  Think...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Που να δείτε και τον Στάμκο;;;; Μια στα εννέα χρόνια και αυτή δώρο από το ΤΑΠ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε ρε αρχηγαρα, με το τίποτα 13 χρόνια καβαλα στο άλογο. Πάμε άλλη μια το 2023 να μείνει με το αποθημενο ο επιτροπας

   Διαγραφή
 4. Έπρεπε από όπου περασει ο ΤΑΠ να έχουμε παντού φυσικό αέριο. Οι παιδικές χαρές μου θυμίζουν τους Ινδιάνους με τα καθρεφτάκια γελάνε μαζί μας και εμείς πανηγυρίζουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.