Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις - Συγκρατημένα αισιόδοξος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών


Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στις 19 Ιουλίου ημέρα Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11 π.μ. έως 8 μ.μ. Κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 19 Ιουλίου οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές.

Π. Σαραφούδης: «Γενναίες οι εκπτώσεις …Στηρίξτε την τοπική αγορά»
«Οι εκπτώσεις στα καταστήματά μας είναι πολύ γενναίες», μας λέει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Παναγιώτης Σαραφούδης και προσθέτει: «Ειδικά στα είδη ένδυσης και υπόδησης οι εκπτώσεις μπορούν να φθάσουν μέχρι και 50% με 60%, ποσοστό το οποίο είναι λίγο χαμηλότερο στα υπόλοιπα είδη. Από την αγορά μας που δεν λείπει απολύτως τίποτα σε σχέση με μεγάλα αστικά κέντρα και περιμένουμε από τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους τώρα. Από την πρώτη μέρα τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα και οι πελάτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς». 
Ο κ. Σαραφούδης εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της αγοράς, καθώς όπως τονίζει, «λόγω της κρίσης από τον κορωνοϊό, η αγοραστική κίνηση δεν είναι καθόλου καλή. Ελπίζουμε να αλλάξει αυτό με τις θερινές εκπτώσεις", επισημαίνει, προσθέτοντας: "Καλούμε τους συντοπίτες μας καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά γιατί με αυτό τον τρόπο στηρίζεται συνολικά η τοπική ανάπτυξη».

Κατά την διάρκεια των θερινών εκπτώσεων οι εμπορικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι: 
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Δεν έχουμε που δεν έχουμε κόσμο Παρασκευή και Σάββατο επειδή όλος ο κόσμος πηγαίνει στις θάλασσες θέλετε να ανοίξουμε και Κυριακή ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί έχει λεφτά να ψωνίσει ο κόσμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.