Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σενάρια για εφάπαξ ή τμηματική καταβολή των αναδρομικών


Το σενάριο της εφάπαξ καταβολής των αναδρομικών σε δύο εκατομμύρια συνταξιούχους με "κούρεμα” εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής”. Εφόσον προχωρήσει η συγκεκριμένη λύση, στους συνταξιούχους θα τεθεί το δίλημμα: ή όλα τα λεφτά σε ετήσιες δόσεις ή με "κούρεμα” εδώ και τώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει η τελική πολιτική λύση να αφορά το σύνολο των συνταξιούχων, δηλαδή τόσο αυτούς που έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια, όσο και εκείνους που δεν έχουν προσφύγει. Το ζητούμενο είναι να αποφευχθεί ένα κύμα προσφυγών στη Δικαιοσύνη, το οποίο ως μόνο αποτέλεσμα θα είχε οι συνταξιούχοι να επωμιστούν έξοδα και να καθυστερήσουν ακόμη και αρκετά χρόνια να λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται, ενώ την ίδια στιγμή θα παρέμενε η δημοσιονομική αβεβαιότητα για το Δημόσιο.

Επίσης, η κυβέρνηση επιδιώκει σε κάθε περίπτωση το δημοσιονομικό κόστος να επιβαρύνει κατά κύριο λόγο τον φετινό προϋπολογισμό.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.