Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι αγρότες της Σκύδρας ζητούν από τον Βορίδη τη στήριξη των καλλιεργητών θερμοκηπίων/παραγωγών


Ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για την στήριξη των καλλιεργητών θερμοκηπίων/παραγωγών. H επιστολή έχει ως εξής:

Θέμα: Αποζημίωση καλλιεργητών θερμοκηπίων / παραγωγών λαϊκών

Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

ως εκπρόσωποι του κλάδου των καλλιεργητών θερμαινόμενων (και μη)  θερμοκηπίων του Δήμου Σκύδρας, σας ενημερώνουμε για ακόμη μια φορά ότι αποτελούμε ευπαθή ομάδα, η οποία έχει δεχθεί το πιο ισχυρό πλήγμα από τις 11 Μαρτίου 2020 έως και σήμερα, αφού αρκετοί παραγωγοί δραστηριοποιούνται στους χώρους των λαϊκών αγορών. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι για δύο (2) μήνες ήμασταν αδρανείς λόγω της κυβερνητικής απαγόρευσης για διάθεση προϊόντων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια. Ακόμη και σήμερα υπολειτουργούμε, όσον αφορά την δραστηριότητά μας λόγω των μέτρων. Ως εκ τούτου και παρά των προσπαθειών μας να έρθουμε σε επαφή με τον αρμόδιο φορέα, καμία διευκρίνιση δεν έχει δοθεί για το ζήτημα των αποζημιώσεων. Αντιθέτως, σε κάποιους άλλους κλάδους έχετε επιληφθεί επί του θέματος και οι ενισχύσεις έχουν ήδη καταβληθεί. 

Ακολουθώντας αυτή την δυσμενή διαδρομή στην οποία εσείς οι ίδιοι μας έχετε υποχρεώσει, οι καλλιεργητές θερμοκηπίων του Δήμου Σκύδρας, εάν δεν γίνουν αποδέκτες μιας ουσιαστικής και δίκαιης στήριξης, η οποία να ανταποκρίνεται στο πραγματικό μέγεθος της ζημιάς, δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και κατ' επέκταση δεν θα μπορούν να προβούν την επόμενη χρονιά σε καλλιέργεια. 

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και δυναμικά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε βρεθεί.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.