Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: Πιο κοντά στο Φυσικό Αέριο η Σκύδρα


Ενδιαφέρον στη ΡΑΕ για κατασκευή και διαχείριση δικτύου διανομής

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε ότι δέχθηκε αίτηση για χορήγηση άδειας κατασκευής και διαχείρισης δικτύου διανομής φυσικού αερίου και για την πόλη της Σκύδρας. Αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην πράξη για το φυσικό αέριο στην Πέλλα, στο σύνολό της.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθώ στενά το θέμα την ενεργειακής αναβάθμισης, με το φυσικό αέριο να αποτελεί σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για την Πέλλα. Με παρεμβάσεις προς όλα τα επίπεδα της διοίκησης, πιέζουμε ώστε, πρώτον, να υλοποιηθεί νέο δίκτυο διανομής και στη Σκύδρα και στην Αριδαία και, δεύτερον, να υλοποιηθεί σύνδεση απευθείας με τον αγωγό TAP, με την κατασκευή σημείου εξόδου στο Άσπρο.
Επικοινώνησα με τη Δήμαρχο Σκύδρας, κα. Κατερίνα Ιγνατιάδου, η οποία έχει δώσει και αυτή τον δικό της αγώνα για να φτάσει το αέριο στο Δήμο της. Αφού εκφράστηκε ενδιαφέρον, ελπίζουμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία και σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες. Άλλωστε, η μελλοντική κατασκευή του σημείου εξόδου στο Άσπρο θα ευνοήσει πρώτη τη Σκύδρα, το Δήμο στον οποίο ανήκει.»


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Από πότε η κατάθεση αίτησης θεωρείται επιτυχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεί στην Κρύα Βρύση, στο χωριουδάκι που θέλει να γίνει Δήμος, όλοι κοιμούνται; Αλλά θα πει κάποιος ότι ούτε ποδοσφαιρική ομάδα έχει, το γήπεδο της χορταριασε κι έγινε ζούγκλα με φίδια, το φυσικό αέριο τη μάρανε!! Ο αντιδήμαρχος κάνει μπίζνες κι ο πρόεδρος το ίδιο. Ο λαός της δε ζει με τις αναμνήσεις του ένδοξου παρελθόντος των εποχών Θεοδωρίδη, Ουραηλιδη, Ναυροζιδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Σκύδρα ήδη έπρεπε να έχει φυσικό αέριο, αυτή ήταν η συμφωνία του τότε δημάρχου Χοίδη με τους υπεύθυνους του ΤΑΠ και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους..για να υπάρξει καλό και ειρηνικό κλίμα για την διάνοιξη του αγωγού,γιατί μέχρι τότε ο συριζα ήταν αντίθετος με την αιτιολογία θα καταστραφεί το περιβάλλον..
    .Δυστυχώς η πρώτη φορά αριστερά απεδείχθη συμφορά και για την Σκύδρα. Ενώ προέβλεπε η συμφωνία έξοδο στο Άσπρο ο Σηφάκης έψαχνε 5ΧΡΟΝΙΑ να βρει την βαλβίδα και το έργο πήγε στις καλένδες( βλέπε ΔΤ βουλευτων Σηφάκης Καρασμσνη)Από δω και πέρα με την ιδιωτικοποίηση είναι φυσικό και επόμενο να πάρει τον δρόμο της υλοποίησης και μάλιστα είναι πολύ ευκολότερο και πιο γρηγορότερο,λόγω της εξόδου στο Άσπρο η Σκύδρα να συνδεθει με το αέριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Άσπρο ορίστηκε ως σημείο εξόδου από τον ΤΑΠ το 2016. Δείτε ανακοίνωση μου όταν ουδείς στην Π.Ε. Πέλλας γνώριζε ( και από τους πολιτικούς) και ποτέ δεν είχε αναφερθει για έξοδο από τον ΤΑΠ στην Πέλλα ( φυσικά δεν είχε κάνεις μιλήσει για το Άσπρο).
      Στην αρχική συμφωνία του ΤΑΠ δεν υπήρχε πουθενά το Άσπρο ως σημείο εξόδου και φυσικά για αυτό τον λόγο δεν είχε ποτέ αναφερθεί κάτι τέτοιο από τον κ.Καρασμανη ούτε από κανέναν άλλον ως το 2016.
      Η παροχέτευση φυσικού αερίου σε Έδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ( ενθυμειστε υποθέτω τις συσκέψεις μου μαζί με στελέχη της ΔΕΔΑ σε όλους τους Δήμους της Πέλλας και με τους παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο). Η ΝΔ έκανε τις γνωστές σε όλους παλινωδίες με τα Γιαννιτσά και το μόνο που ανακοινώνει είναι τις αιτήσεις των ιδιωτών στην ΡΑΕ για να υλοποιήσουν αυτοί μικρό τμήμα του έργου που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβερνηση με την ΔΕΔΑ.Ακομη πωλούν και την ΔΕΠΑ και την ΔΕΔΑ και ας ήταν πολύ κερδοφόρες επιχειρησεις αφού ήρθαν στην εξουσία για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα φίλων,κολλητών και χορηγών τους

      Διαγραφή
  4. να ερθει κ στην Αριδαία ενοειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο TAP δεν πρόκειται να δώσει αέριο σε κανένα. Απλά όλοι αυτοί οι περιφερόμενοι πολιτικάντηδες συντηρούν τον μύθο και τα πρόβατα που τους ακολουθούν τρώνε το χόρτο που τους ταίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Σηφάκη η διεθνής σύμβαση για τον ΤΑΠ κυρώθηκε στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2013 ,την όποια ο συριζα δεν την ψήφισε,προέβλεπε 3 εξόδους ,μια στο Άσπρο, μια Πτολεμαΐδα και μια Καστοριά.Αλωστε έγινε το 2014 συνάντηση των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΠ με τον δήμαρχο Σκύδρα για την σύνδεση της Σκύδρας μέσω Άσπρο,από τότε ήταν γνωστή η έξοδος.Δεν πήγαν τυχαία στο Δήμο,ακριβώς για αυτό να παρουσιάσουν την σύνδεση κλπ.Αυτη είναι η αλήθεια .Όλα τα άλλα είναι μπαρμπούτσαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέτε συνειδητά ψεματα η δεν έχετε ιδέα. Οι έξοδοι της αρχικής σύμβασης του 2013 ήταν στην Αλεξανδρούπολη και στην Μεσημβρια.
      Μην αυτοκοροιδευεστε και μην πουλάτε τόσο σανο στον κόσμο, τα ψέματα έχουν κοντά ποδαρια.
      Φυσικά δεν περιμένουμε τίποτα από σας που πατωσατε την Πέλλα σε όλα τα επίπεδα τις δεκαετίες διακυβέρνησης του παλιού δικομματισμου..

      Διαγραφή
  7. ΕΔΩ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΒΟΔΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ! Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, Ο ΑΓΩΓΟΣ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΜΠΟ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Σηφάκη 8.41 ,η διεθνής σύμβαση παράγραφος 7.2 που κυρώθηκε με τον νόμο 4217/ 2013 ΦΕΚ 267/Α/ 10 /12/ 2013. Η σύμβαση προέβλεπε 3 εξόδους, η μια στο Άσπρο,για αυτό και έγινε η συνάντηση εκπροσώπων του ΤΑΠ με τον τοτε δήμαρχο για να δοθεί με ευνοϊκούς όρους μέσω Άσπρο φυσικό αέριο .Άλλωστε υπάρχουν του 2013 δημοσιεύματα πού το αναφέρουν.Ολα τα άλλα περί αυτοκοροιδίας και σανού που λέγονται είναι μπαρμπούτσαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.