Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του συνταξιούχου δικηγόρου Δημοσθένη Νικ. Δεληγιάννη


«Για μια ανεξάρτητη και ανθρώπινη δικαιοσύνη – Απόψεις, θέσεις, βιώματα», από τις εκδόσεις Φυλάτος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών είχε την τιμή σε μία σεμνή, κατόπιν παράκλησης του ιδίου, τελετή, ο συνταξιούχος δικηγόρος Δημοσθένης Δεληγιάννης να δωρίσει στην βιβλιοθήκη του Συλλόγου ένα αντίτυπο από το βιβλίο του με τίτλο «Για μια ανεξάρτητη και ανθρώπινη δικαιοσύνη – Απόψεις, θέσεις, βιώματα», από τις εκδόσεις Φυλάτος.
Ο Δημοσθένης Δεληγιάννης του Νικολάου και της Ιουλίας, το γένος Δημητρίου Καράτζιου, με καταγωγή από την Αετομηλίτσα «Ντένισκο» Κόνιτσας, γεννήθηκε το έτος 1938 στην Έδεσσα και μεγάλωσε στην Κρύα Βρύση. Το έτος 1957 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 1962. Τον Σεπτέμβριο του 1966, αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία και την άσκησή του ως δικηγόρος, εγκαταστάθηκε στα Γιαννιτσά, όπου άσκησε δικηγορία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1974. Στις βουλευτικές εκλογές της 17-11-1974 εκλέχθηκε με τη ΝΔ βουλευτής Ν. Πέλλας και επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 20-11-1977. Από τις αρχές του 1982 ξανάρχισε την άσκηση της δικηγορίας, που είχε αναστείλει όσο ήταν βουλευτής, έως τον Νοέμβριο του 2013, που συνταξιοδοτήθηκε. Ζει μόνιμα με την οικογένειά του στα Γιαννιτσά και παράλληλα διατηρεί τους δεσμούς του με την Κρύα Βρύση και την Αετομηλίτσα.
Αυτά που γράφονται στο εν λόγω βιβλίο δεν αποτελούν επιστημονικό σύγγραμμα ή νομική μελέτη και ούτε αποτελούν ιστορία της Δικαιοσύνης. Περισσότερο αποτελούν συνοπτική αναφορά ιστορικών δικαστικών αποφάσεων συνδεδεμένων με την πολιτική ή την οικονομία, που άλλες εκδόθηκαν από επιφανείς δικαστές με αδάμαστη και θαρραλέα στάση και άλλες έχουν καταγραφεί στα αρνητικά της Δικαιοσύνης που μείωσαν το κύρος της. Αποτελούν επίσης συνοπτικό παράθεμα μελετών, άρθρων, ομιλιών, απόψεων και θέσεων που έχουν διατυπωθεί από κορυφαίους της νομικής επιστήμης (καθηγητές νομικών σχολών, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους), της πολιτικής και της δημοσιογραφίας πάνω σε θέματα που απασχόλησαν τη δικαιοσύνη και τη δικηγορία σε διάφορες περιόδους και που τις απασχολούν και σήμερα. Επιπλέον όλα αυτά συνδυάζονται και με τις προσωπικές απόψεις και θέσεις του συγγραφέα μέσα από την εμπειρία του από τη δικηγορία και την πολιτική. Η εργασία αυτή δεν απευθύνεται μόνο στους νομικούς, τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. Απευθύνεται και σε όλους εκείνους που θα ήθελαν να δουν τη Δικαιοσύνη να λειτουργεί αμερόληπτα, ακομμάτιστα και ανθρώπινα σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και με τα έργα, τις απόψεις και τις παραινέσεις όλων αυτών που αναφέρονται με θετικό πρόσημο.
«…Με το υπό έκδοση βιβλίο του, ο ακούραστος συνάδελφος και αγαπητός φίλος γίνεται σκυταλοδρόμος μιας ευγενικής και χρήσιμης παράδοσης. Προς το τέλος της επαγγελματικής ζωής και ύστερα από παράλληλη προσφορά στον δημόσιο βίο, με ιδιότητα βουλευτή, είναι έτοιμος να παραδώσει στο ευρύτερο κοινό εμπειρίες, παρατηρήσεις, σκέψεις και προτάσεις, προϊόντα ώριμης σοφίας από τον δίδυμο ρόλο του επαγγελματία δικηγόρου και του επίλεκτου μέλους του εθνικού κοινοβουλίου. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη προσφορά με αναφορές σε πρόσφατα και απώτερα γεγονότα, συμβάντα και στιγμιότυπα, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ως πολύτιμη πηγή πληροφοριών, εκ των έσω, για το ιστορικό του μέλλοντος…» (Μιχάλης Ε. Παναγιωτόπουλος, δικηγόρος, Σύντομο σχόλιο στο βιβλίο του Δημοσθένη Δεληγιάννη).  



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ             ΣΥΜΕΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.