Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βορίδης: Να κάνουμε το μουσείο Κεμάλ μουσείο μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού


Άθλια» χαρακτήρισε την απόφαση του Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο MEGA, ενώ σημείωσε πως η Τουρκία φερόταν διαφορετικά όσο είχε ευρωπαϊκές φιλοδοξίες και προσανατολισμό, επισημαίνοντας πως φαίνεται ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται πλέον να έχει καλές σχέσεις με οποιοδήποτε δυτικό κράτος και διεθνές σύστημα.

«Οργή, αγανάκτηση, στενοχώρια ειδικά στην Ελλάδα και αίσθηση βαθύτατης προσβολής. Η Αγία Σοφία δεν είναι απλώς ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, αλλά ένα παγκόσμιο χριστιανικό, ορθόδοξο σύμβολο» συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης.

«Χρειάζονται απαντήσεις από την διεθνή κοινότητα και φυσικά από την Ελλάδα», τόνισε ο Υπουργός.

Ερωτηθείς μάλιστα για το είδος των απαντήσεων που θα πρέπει να δοθούν από ελληνικής πλευράς, ο κ. Βορίδης σχολίασε πως ένα από αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα και θα ήταν μια κίνηση «εξόχως συμβολική», έχει να κάνει με το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και τη μετατροπή του σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του ελληνισμού. «Θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί η πολιτική σε διεθνές επίπεδο των ανοιχτών διαύλων με την Τουρκία. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αντιληφθεί οτι η Τουρκία αποτελεί κίνδυνο για τη διεθνή σταθερότητα και θα πρέπει να σταλούν μηνύματα από τη Δύση ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο, ώστε να υποστεί τις συνέπειες της αναδιάταξής της» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στη Δύση ότι ο Ερντογάν καθίσταται «απολύτως ανεξέλεγκτος» και οι δυτικοί χώρες θα το βρουν κάποια στιγμή μπροστά τους» είπε.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Βοειδη μονο λογια ειστε ολοι εσεις.αν εχετε α...... καλειστε τωρα ολα τα τζαμια και ολα τα προξενια εκει στην θρακη...και ασε τα λαγια τα μεγαλα και τις μαγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστή η πρόταση του Βορίδη, μακάρι να πραγματοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεπεσμενος λαϊκισμός.

      Διαγραφή
    2. o κεμαλ ηταν αυτος που μετερεψε την Αγια Σοφια απο τζαμι σε μουσειο.
      Ο ερντογαν πανω απο ολα ηθελε για εσωτερικη καταναλωση να βγαλει στη σεντρα τους οπαδους του κοσμικου κρατους.Χεστηκε για εσενα.Εσυ τωρα με τη σαχλαμαρα που πεταξε ο βοριδης θελεις απλα να ριξεις νερο στο μυλο του ερντογαν του οποιου υποσυνειδητα εισαι φανατικος οπαδος.Απο τη μια το λες φασιστα και απο την αλλη επικροτεις τις αντιστοιχες βλακειες που ονειρευεται ο χουντικος βοριδης.Αλλα αν σε πουν και εσενα φασιστα θα παρεξηγηθεις.Ανιστορητος αιλυνας.

      Διαγραφή
  3. Τα παιχνίδια που παίζονται ούτε πάει το μυαλό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους είχαμε κάνει χειρότερα!!! τζαμί στην Θεσσαλονίκη το κάναμε...τσονταδικο!!! το Αλκαζάρ!!! Με 2 ταινίες καθημερινά!!! όσοι το θυμούνται είναι πάνω στην Εγνατία πριν την Αγία Σοφία πρέπει να κράτησε σαν τσονταδικο έως και την δεκαετία του 90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατοπη συγκριση εδω μιλαμε για μνημειο παγκοσμιας κληρονομιας περα απο τη θρησκευτικη πλευρα.Αλλα και απο την αλλη ποσες εκκλησιες στη Τουρκια και στην κυπρο οι φιλοι μας οι Τουρκοι τις μετετρεψαν σε τζαμια. Μονο ντροπη να εκφραζετσι τετοιες αποψεις και να κανετε τετοιες συγκρισεις.

      Διαγραφή
  5. Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ11 Ιουλίου 2020 στις 10:37 μ.μ.

    Από τους ελάχιστους πατριώτες υπουργούς, αποτελεί κόσμημα για την ΝΔ. Όσοι του καταλογίζουν ακροδεξιές καταβολές είναι σαν τις πόρνες που δεν δηλώνονται και δουλεύουν μαύρα. Μπράβο κ.Υπουργε που έχεις π@π@ρια και τα λες με το ονομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε του βασιλιά (φτου κύριε το στοματιν μου) συμβουλή :
      Πάνε να σε κοιτάξει κάνας γιατρός, δε πας καλά,αντε καημένε όλοι οι νοσταλγοί πήρατε φορά.

      Διαγραφή
    2. ο ερντογαν εκανε το ξεφτιλικι που υποσχεθηκε κ τον λες ακροδεξιο.Ο βοριδης που χαιρεται με τα ιδια δεν ειναι ακροδεξιος.θα σου το χαλασω αλλα τοσο ο ερντογαν οσο κ ο βοριδης εχουν τα ιδια μυαλα.φασιστες ειναι.κ εσυ οπαδος κ των δυο.

      Διαγραφή
    3. Θα μας πεις τώρα κάτι για τον Παπά ,για να σου πω εγώ τι εστί φασισμός;Αλλά από μοσχάρια μόνο μουγκρητά ακούς.

      Διαγραφή
    4. Θα μας πεις για τον καλογρίτσα μοσχάρι και συ τώρα, τα φασιστοειδη μοσχάρια 4 χρόνια μουγκριζαν στο παχνι τους και δεν μπόρεσαν να διανοηθουν πως μια αριστερή κυβέρνηση ήταν πανάξια αποτελεσματικη και στην αποταμίευση εξαιρετική.
      Τωρα μουγκριζουν από την πολύ μάσα μη και χάσουν την κότα με το χρυσό αβγό
      Ου να μου χαθείτε δήθεν Έλληνες.

      Διαγραφή
  6. Έτσι , το λέει δεν το κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.