Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίδομα έως και 600 ευρώ για κατοίκους ορεινών περιοχών – Οι προθεσμίες και οι δικαιούχοι


Επίδομα 300 ή 600 ευρώ μπορούν να λάβουν όσοι κατοικούν σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές και παράλληλα έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα. Η υποβολή της σχετικής αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά με τους κωδικούς του TAXIS. Στην συνέχεια, θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ με email ή με sms θα αποστέλλεται στο τέλος η σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο για την έγκριση ή την απόρριψή του.

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες θα μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα τους συνδράμουν για την υποβολή της αίτησής τους και για την ενημέρωσή τους αναφορικά με την πορεία της.

Για όσους πολίτες δεν έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για το έτος 2019, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ανοίγει και θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων έως τις 31 Αυγούστου 2020. Για τους πολίτες που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για το έτος 2020, η πλατφόρμα θα ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει διαθέσιμη έως και τις 30 Οκτωβρίου.

Η διεύθυνση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας είναι: https://oreina.epidomata.gov.gr/

Το ποσόν της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3.000,01 έως 4.700 ευρώ.

Ποιοι πολίτες δικαιούνται την ετήσια εισοδηματική ενίσχυση ;

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες ( σύζυγοι με ή χωρίς ανήλικα τέκνα) συμπεριλαμβανομένων των μονογονεϊκών ( ένας εκ των συζύγων και τουλάχιστον 1 παιδί) όπου ένα τουλάχιστον μέλος τους έχει την ιδιότητα α) του Έλληνα πολίτη β) πολίτη της ΕΕ γ) πολίτη κράτους που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο(Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) και δ) της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Στην περίπτωση που ένα μόνο μέλος της οικογένειας είναι πολίτης των παραπάνω χωρών, η αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης υποβάλλεται από το μέλος αυτό. Αν η ίδια προϋπόθεση συντρέχει στο πρόσωπο και των δύο συζύγων ή μερών του συμφώνου συμβίωσης, η αίτηση υποβάλλεται από έναν εξ αυτών.

Ποιες είναι προϋποθέσεις χορήγησης της ετήσιας εισοδηματικής πολιτικής;

Α) Τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν είτε μόνιμα σε ορεινές ή και μειονεκτικές περιοχές ή τουλάχιστον δύο (2) έτη πριν την υποβολή της αίτησης. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας του εισοδήματος των δικαιούχων για τα δύο (2) τελευταία πριν από την υποβολή της αίτησης φορολογικά έτη σε συνδυασμό με τα στοιχεία του Φορολογικού Μητρώου.

Β) Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.