Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καλοκαιρινή συνταγή (βίντεο)


Φτιάξτε ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό φαγητό με πανδαισία γεύσεων!! Με Τυλιγμένη Μελιτζάνα πάνω στο Καπνιστό Μοσχαρίσιο Λουκάνικο.
Καπνισμένο σε Οξιά  που έρχεται και δένει με τα μαριναρισμένα  λαχανικά στην μέση!!Με μια σπιτική Φρέσκια Σάλτσα ντομάτας και φρέσκα μυρωδικά!!
H συνταγή μπορεί φυσικά να γίνει και νηστίσιμη αντικαθιστώντας τα λουκάνικα με ρύζι!!

Υλικά

3 μεσαίες μελιτζάνες
1 λίτρο νερό
1 κτγ αλάτι
Εξαιρετικά Παρθένο ελαιόλαδο με προσθήκη βοτάνων
1 σκελίδα σκόρδου
Ρίγανη
3 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
2 κόκκινες πιπεριές
Εξαιρετικά Παρθένο ελαιόλαδο με προσθήκη βοτάνων
Αλάτι
Ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδου
Δενδρολίβανο
5 μοσχαρίσια καπνιστά λουκάνικα
3 μεσαίες ντομάτες
70 γρ νερό
70 γρ πελτέ ντομάτας
1 κτγ αλάτι
2 σκελίδες σκόρδου
Ελαιόλαδο
Ταψί 35 εκ.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις μελιτζάνες σε φέτες. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε παρθένο ελαιόλαδο με προσθήκη βοτάνων, 1 σκελίδα σκόρδου και λίγη ρίγανη. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε νερό με αλάτι και βουτάμε τις μελιτζάνες για να μην μαυρίσουν. Παίρνουμε ένα ταψί και λαδώνουμε την λαδόκολλα με το μειγμα που φτιάξαμε. Μετά βάζουμε τις μελιτζάνες στην λαδόκολλα και τις αλείφουμε με το μείγμα και τις αλατίζουμε. Συνεχίζουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στον αέρα στους 180 C. Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες στον φούρνο κόβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι ,τα λουκάνικα ,τις πιπεριές, και το κολοκυθάκι. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με παρθένο ελαιόλαδο με προσθήκη βοτάνων, με μια σκελιδα σκόρδου ,αλάτι, ρίγανη και τα ανακατεύουμε όλα  μαζί καλά. Αφού ψηθούν οι μελιτζάνες τις βγάζουμε. Παίρνουμε ένα ταψί 35 εκ. και τα αλείφουμε με το μείγμα που είχαμε φτιάξει. Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας και βάζουμε στην άκρη άνα κομμάτι από τα λουκάνικα που κόψαμε. Το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ταψί. Συνεχίζουμε έτσι με όλες τις υπόλοιπες φέτες και τα λουκάνικα. Στην συνέχεια ρίχνουμε στην μέση του ταψιού τα λαχανικα που είχαμε κόψει. Πασπλίζουμε με ένα κλαράκι δενδρολίβανο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 180 . Μετά από 30 λεπτα το βγάζουμε από το φούρνο και σε ΄να ρεντέ τρίβουμε 3 μεσαίες ντομάτες. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι,ρίγανη  ,νερό ,2 σκελίδες σκόρδου και το ελαιόλαδο και περιλούζουμε όλα τα λαχανικά. Το ξαναψήνουμε για ακόμα 30-35 λεπτά στους 180 c. Μόλις ψηθούν το βγάζουμε από τον φούρνο και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας!!!Μια υπέροχη καλοκαιρινή συντααγή από το live kitchen!!Καλή σας επιτυχία!!!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.