Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η απάντηση του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου στον Στάθη Καστερίδη


"Το δικαστικό μέγαρο Γιαννιτσών δεν υλοποιήθηκε τόσα χρόνια γιατί η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η δυσκολία συνεργασίας και συντονισμένων ενεργειών είναι εμφανείς", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, σε ανοιχτή του επιστολή - απάντηση στον Στάθη Καστερίδη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πέλλας. Η απάντηση έχει ως εξής:

"Σε απάντηση των κατηγοριών, των ειρωνικών σχολίων και των πανηγυρισμών του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πέλλας, θεωρώ σκόπιμο να απαντήσω όχι ως απολογία στον συντάκτη της επιστολής αλλά ως ανάγκη να ενημερώσω τους συνδημότες μου.  

Η ανησυχία από μόνη της κ. Καστερίδη δεν φέρνει αποτελέσματα. Χρειάζεται εγρήγορση, διεκδίκηση και εμείς το πράττουμε διαρκώς, εσείς απουσιάζετε. Εσείς περιορίζεστε σε αυτό που παραδοσιακά νομίζετε ότι πρέπει να κάνει η αντιπολίτευση. Μόνο κριτική. Και φυσικά είναι θεμιτό και αναμενόμενο η αντιπολίτευση να ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή, η οποία όμως θα πρέπει να είναι εποικοδομητική και προς όφελος των δημοτών και όχι να καταδεικνύει εμπάθεια. Αν θέλετε να είστε χρήσιμος μην δίνετε διαρκώς την εικόνα ότι είμαστε αντίπαλοι στα συμφέροντα του δήμου. 
Ως δήμαρχος τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι παρών σε κάθε διεκδίκηση προς όφελος του δήμου και φυσικά δεν περίμενα το όψιμο ενδιαφέρον σας και τα βιαστικά δελτία τύπου σας για να κινητοποιηθώ. 
 Όσον αφορά τώρα  στην ανέγερση του δικαστικού μεγάρου, γνωρίζετε ότι ο δήμος έχει παραχωρήσει οικόπεδο στο ΤΑΧΔΙΚ. Για το σκοπό αυτό τα δημοτικά συμβούλια ανανεώνουν την απόφαση παραχώρησης προκειμένου να είναι σε ισχύ το συμβόλαιο. Επίσης γνωρίζετε ότι την τελευταία δεκαετία δεν κατασκευάστηκε κανένα έργο αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό ίσως που δεν γνωρίζετε ή κάνετε ότι δεν γνωρίζετε είναι ότι από την ώρα  που άνοιξε η συζήτηση για ανέγερση δικαστικών  μεγάρων, ήμουν παρών σε κάθε σύσκεψη. Αρχής γενομένης  το 2017 στην Έδεσσα με τον π. Υπουργό κ. Κοντονή  μέχρι και τον Ιούνιο του 2020 στην Αθήνα με τον σημερινό Υπουργό κ. Τσιάρα.  Ακόμη και στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών  κ. Τανάσκος, στα γραφεία του συλλόγου, υποστηρίζοντας την ωριμότητα του έργου ανέγερση  δικαστικού μεγάρου στα Γιαννιτσά και την ανάγκη κατασκευής του ώστε να στεγαστούν οι διάσπαρτες δικαστικές υπηρεσίες σε ένα σύγχρονο κτίριο.  Σε αυτές τις μάχες κάποιοι δεν ήταν παρόντες και κάποιοι τις παρακολουθούσαν από απόσταση ασφαλείας. 
Το δικαστικό μέγαρο δεν υλοποιήθηκε τόσα χρόνια γιατί η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η δυσκολία συνεργασίας και συντονισμένων ενεργειών είναι εμφανείς. Το ίδιο  συνέβη και με πλείστες περιπτώσεις όπου οι φωνές και οι ανάγκες των πολιτών καθώς και τα σχέδια των δημοτικών αρχών αγνοήθηκαν προκλητικά. 
Οι προσπάθειες απαξίωσης της δημοτικής αρχής θα πέσουν γι΄ ακόμη μια φορά στο κενό.  Συνήθως εκτίθεστε από τη βιασύνη σας και το ίδιο θα πάθετε και τώρα. Και μιας και αναφέρεστε στο φυσικό αέριο δεν είδαμε πουθενά μια συγνώμη σας, όχι προς εμάς, αλλά προς τους δημότες όταν τους τρομάζατε με βαρύγδουπα δελτία τύπου ότι το φυσικό αέριο δεν θα περάσει από τα Γιαννιτσά. 
Οι εκλογές κ. Καστερίδη  τελείωσαν πριν 14 μήνες, μην προσπαθείτε με μικροπολιτική και άγονες αντιπαραθέσεις να καταστήσετε τους εαυτούς σας με το ζόρι επίκαιρους.  Εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε εγκαταλείψει κανέναν αγώνα  και σε αυτόν τον  αγώνα σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας και εσείς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το καλό του δήμου μας". 

Γρηγόριος Σ. Στάμκος

Δήμαρχος Πέλλας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. σωστά τα λέει ο Δήμαρχος για το δικαστικό μέγαρο, χρειάζονται παρεμβάσεις και πολιτική βούληση αλλά
    σε ότι έχει να κάνει με τα 'εν δήμω', τα απλά και μικρά και τα οποία δεν χρειάζονται πολιτική βούληση εξ'Αθηνών, μια βόλτα στον Δήμο Τρικάλων θα σας πείσει :
    - Ασύρματο δίκτυο από το 2015 και μάλιστα λειτουργικό, δηλ. οι χρήστες μπορούν να βρίσκονται στο INternet.
    - Αντικαπνιστικό νόμος με εφαρμογή
    - μέσω ιστοσελίδας, οι πολίτες ψηφίζουν για τα θέματα της ατζέντας του δημοτικού συμβουλίου με δυνατότητα επέμβασης στις συνεδριάσεις του
    - καθαριότητα... δεν βλέπεις κάδους πουθενά
    - ποδηλατόδρομοι και ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τους κατοίκους και επισκέπτες
    - πολιτιστικές δράσεις και δράσεις στήριξης της τοπικής αγοράς συνέχεια
    και πολλά άλλα

    αντ' αυτού έχει επισκεφτεί κάποιος το μουσείο Πέλλας ? Είναι δρόμος αυτός ? Δεν υπήρχε φωτισμός στην είσοδο της Πέλλας επί 6 μήνες.
    ας ξεκινήσουμε με την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου μπροστά από την Αστυνομία και την πεζοδρόμησή της που είναι και μία από τις εισόδους της πόλης μας, ας μαζέψουμε επιτέλους τα τραπεζοκαθίσματα από την πλατεία και τον πεζόδρομο ώστε να περπατάμε χωρίς να ζητάμε την άδεια των καθήμενων, ας κάνουμε κάτι για την αγορά ώστε κάθε φορά που βρέχει να μην πλημμυρίζουν τα μαγαζιά στην πλατεία.... το 2020 όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυο δεξιοί μαλώνουν γιατί η δεξιά τους κυβέρνηση δεν αποφάσισε να κάνει στο προπύργιο της Δεξιάς δικαστικό Μέγαρο..Κι αν δεν ήταν η κ Τζάκρη ούτε στην Έδεσσα θα γινόταν... όπως και χάρη στην κ Τζάκρη θα γίνει το φυσικό αέριο στα Γιαννιτσά. Όι κ.Βασιλειαδης, Σταμενιτης, κλπ γιατί δεν έβγαλαν δελτίο τύπου και για τα Γιαννιτσά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός φιλε

      Διαγραφή
    2. Βρε δεν μας παρατατε με την τσακρη σας . Δημιουργησε κυκλοφοριακο πρόβλημα στο μαυροβουνι όταν έβαλε εμπρός την καπνοδοχο της ΕΚΟΠ για λειτουργία. Ανύπαρκτη σε όλα σκυλάκι από τα μικρά που το μόνο που κάνουν είναι να αγγίζουν . Αποτέλεσμα εκτός από την πάρτη της μηδέν. Να την χαίρεστε...

      Διαγραφή
    3. ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΗΣΕΙ ΣΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ.ΑΜΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ.

      Διαγραφή
  3. Καλύτερα αν δεν ξέρεις μην κάνεις σχολεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΟΚΟΡΙΑ. Η ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ,Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΑΜΤΖΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ. Ο ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ. Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ,Η ΤΖΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΦΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ. ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ-ΜΕΛΙΣΣΙ,ΑΓΡΟΤΕΣ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ,ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ,ΔΟΥ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ. ΑΧΡΙΣΤΙΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ. ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ. ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δήμαρχος που είναι 10 χρόνια ήδη δε φέρει καμία ευθύνη φυσικά, μόνο οι βουλευτές, ζήτω ο Γρηγόρης που μας έχει φλομώσει στα έργα και σε λίγο θα βάλουμε κοληριο στα μάτια

      Διαγραφή
  5. Φυσικό αέριο το 2024, άρα όταν ξαναζητησεις την ψήφο του λαου θα μας πεις κάντε λίγο υπομονή ακόμα την άλλη φορά θα γίνουν και οι δρόμοι 😂 άρε Θανάση ποσό θα περίμενεις ακόμα να γίνεις δήμαρχος, πατερίτσα μια ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς Στάθη μου οι συνταγές και οι ανακοινώσεις σου είναι σαν τα περσινά ξυνα σταφύλια που μόνο ξύδι κάνουν και αυτό κακής ποιότητας. Ίσως θα έπρεπε να αυτοκαταργηθεις ως υποψήφιος Δήμαρχος γιατί είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος και λουκουμακι με μπισκότο για τον Στάμκο. Δηλαδή τον πιο ανίκανο δήμαρχο στην Ελλαδα που 10 χρόνια κοιμαται, ροχαλιζει και εκλογές κερδίζει. Και μαζί με σένα να πάει σπίτι του και ο Θόδωρος γιατί αν και το ξέρει το έργο καλυτερα από σενα ειναι πλέον πιο φθαρμένος και από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Εύκολος στόχος ο σημερινός αλλά όχι για σας. Καταστρέφει και όσο υπάρχετε θα συνεχίζει να το κάνει το μέλλον του τόπου που ζούμε. Το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας. Το μέλλον των ανθρώπων της αγοράς και της παραγωγής. Φτάνει λοιπόν!!! Δώστε βήμα σε κάποιον νεο και με την αρωγή σας να φύγει ο κύριος τίποτα. Για το καλό σας. Για το καλό όλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5.16 τα λές καλά, μόνο που ξέχασες τον Λάκη ,είναι η μεγάλη μας ελπίδα, με μία συνάντηση και μια φωτογραφία λύνει τα προβλήματα στο αψε σβήσε.Εδώ μέχρι και οι Τούρκοι κάνανε πίσω με μια ανάρτηση του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε αυτήν την σύσκεψη ποιοί παρέστησαν; ήταν κρυφή ; γιατί δεν ανακοινώθηκε ποτέ;.
    Ποιοί συμμετείχαν; Ο κύριος Καστεριδης εκλήθη; οι άλλοι συνδυασμοί ήταν; Δήμαρχε θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια,γιατι πρώτη φορά ακούσαμε για σύσκεψη.
    Περιμενουμε και ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου να απαντήσει.
    Διαφορετικα θα έχει ευθύνες που δεν κάλεσε τον Αρχηγό της μείζονος Αντιπολίτευσης κ Καστεριδη και τους άλλους.
    Εν πάσει περιπτώσει θα μας πει ο πρόεδρος με ποιούς έκανε την σύσκεψη και τι αποφάσισαν ;
    Δεν θέλω να πιστεύω ότι έγινε εν κρυπτώ και παραβύστω,κεκλεισμένων των θυρών!! Πού ειναι η διαφάνεια και καθαροτητα που πάντοτε εφάρμοζε ο Σύλλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.