Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στη μνήμη του Αγίου Καλλινίκου (βίντεο)


Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, ημέρα μνήμης του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, τελέσθηκε για πρώτη φορά από την αγιοκατάταξή του Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της αγιοκατατάξεως του αγίου Καλλινίκου και ιδιαίτερα τους παρισταμένους Αρχιερείς, οι οποίοι όπως τόνισε γνώρισαν και έζησαν από κοντά τον Άγιο, καθώς και τον πιστό λαό που με την μαρτυρία του ανέδειξε την αγιότητά του και με την παρουσία του τίμησε την ιερά μνήμη του.

Στην Θεία Λειτουργία μετείχαν κληρικοί της συνοδείας των προσκεκλημένων αρχιερέων, της Ιεράς Μητροπόλεως και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις. Παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Χ. Μπάτσης, εκπρόσωποι του Στρατού και των δυνάμεων Ασφαλείας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Στις ιερές ακολουθίες έψαλε χορός καθηγητών και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με επικεφαλής τον Διευθυντή της κ. Αριστοτέλη Βογιατζόγλου καθώς και οι ιεροψάλτες του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σκέπης.
prokal
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.