Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επτά εκατομμύρια αναρτήσεις με fake news για τον κορωνοϊό διέγραψε το Facebook


Επτά εκατομμύρια αναρτήσεις με ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό αφαίρεσε το Facebook το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 

Το υλικό που αποκαθηλώθηκε αφορά  και περιεχόμενο που προωθούσε δήθεν προστατευτικά μέτρα ή και ακραίες «θεραπείες».

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε συνολικά 22,5 εκατομμύρια αναρτήσεις για ρητορική μίσους έναντι 9.6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Διέγραψε επίσης 8.7 εκατομμύρια ποσταρίσματα για αναφορές σε εξτρεμιστικές οργανώσεις, έναντι 6.3 εκατομμυρίων την προηγούμενη περίοδο.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι βασίστηκε περισσότερο στην αυτοματοποιημένη τεχνολογία για τον έλεγχο του περιεχομένου παρά στην ανθρώπινη εποπτεία, καθώς ο κορωνοϊός απομείωσε την ανθρώπινη παρουσία στα γραφεία της εταιρείας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ενέργειες αποτροπής σχετικά με περιεχόμενο σκοπούμενης αυτοκτονίας, αυτοτραυματισμού ή παιδικού γυμνού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης να είναι συγκριτικά λιγότερες.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι επεκτείνει την πολιτική κατά της ρητορικής μίσους συμπεριλαμβάνοντας των στερεοτύπων «για Εβραίους που ελέγχουν τον κόσμο», ή εικόνων που εμφανίζουν με προσβλητικό τρόπο μαύρα πρόσωπα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. μεγας κριτής και δικαστής το φατσε-μπουκ. Κρίνει και αποφασίζει για τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς;"το διαφωνώ με όσα λες, αλλά υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να μπορείς να το λες" της γαλλικής επανάστασης δεν ισχύει για το Facebook! Ισχύει μόνο ότι αρέσει σ αυτούς και είναι συμβατό με την άποψη τους. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να υπερασπιστείς την αλήθεια. Διαφορετικά παίζεις το παιχνίδι όσων διαδίδουν τα fake news και τα αναγεις στο επίπεδο της συνωμοσιολογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.