Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημ. Σχολείο Νέας Πέλλας: Με το "καλημέρα"... αποχή των μαθητών για τα 19 προσφυγόπουλα



Επεισοδιακές φαίνεται ότι είναι οι πρώτες μέρες στο δημοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο Νέας Πέλλας για 19 συνολικά προσφυγόπουλα που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μαθήματα. Πρόκειται για 12 παιδιά στο δημοτικό και 7 στο νηπιαγωγείο, όλα προερχόμενα από το Αφγανιστάν, 
τα οποία διαμένουν σε κοντινό με το χωριό ξενοδοχείο
Σήμερα, ουσιαστικά πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς για την Π.Ε. Πέλλας, σημειώθηκε μεγάλο ποσοστό αποχής των μαθητών καθώς στο σχολείο πήγε μόνο το 1/3 σχεδόν του συνόλου των μαθητών. Συγκεκριμένα, στο δημοτικό σχολείο Νέας Πέλλας πήγαν μόνο 26 από τα 73 συνολικά παιδιά που φοιτούν, ενώ στο νηπιαγωγείο πήγαν 14 από τα 32 νήπια.
Η πλειοψηφία των γονέων των μαθητών της Νέας Πέλλας αντιδρά στην ενσωμάτωσή τους στη μαθητική κοινότητα και δεν τα δέχονται στο σχολείο της κοινότητας, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την εγγραφή τους, δεν έγινε καμία προετοιμασία για αυτό, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την ένταξή τους στην μαθητική κοινότητα κ.λ.π. 
Να σημειωθεί ότι χθες, ημέρα της τελετής αγιασμού στο δημοτικό σχολείο, άγνωστοι μπλόκαραν τις κλειδαριές των λουκέτων στις εξώπορτες του σχολείου με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν να εισέλθουν σε αυτό εκπαιδευτικοί και μαθητές, καθώς χρειάστηκε ειδικός μηχανισμός για να ανοίξουν οι πόρτες. Εξάλλου, κάποιοι γονείς πήραν τα παιδιά τους και έφυγαν αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού με αποτέλεσμα να πάρουν απουσία οι μαθητές οι οποίοι, σύμφωνα με τη σχετική εκπαιδευτική εγκύκλιο, έπρεπε να παραμείνουν στις αίθουσες.

Για το πρόβλημα που ενέκυψε πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς. Χθες το απόγευμα στο χωριό επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος συναντήθηκε με τους γονείς σε μια προσπάθεια να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ξεκινήσει κανονικά η σχολική χρονιά.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσφυγόπουλα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα διαμονής τους και έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο συγκεκριμένου προγράμματος εμβολιασμών στους πρόσφυγες. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

32 comments:

  1. Δεν είναι πρόσφυγες, πρόσφυγες είναι αυτοί που έχουν πόλεμο μέχρι να φτάσουν στην πρώτη ασφαλή χώρα, ούτε πόλεμο έχουν ούτε είναι η πρώτη ασφαλείς χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΛΑΘΡΟΕΙΒΟΛΕΙΣ;

      Διαγραφή
    2. και οι δικοί σας παππούδες το 1923 έτσι ήρθαν πρόσφυγες! Με μονο κριτήριο το θρησκευμα ! Ήρθαν ως χριστιανοί1ογόνων σας!όταν σας συμφέρει θυμαστε την προσφυγιά των προγόνων σας! ενώ αντίστοιχα έφυγαν όλοι οι μουσουλμάνοι στην Τουρκία! Αλλά τα εγγόνια τους ξεχάσαν! Πήραν σπίτια, χωράφια στη γη του Μεγαλέξανδρου απο την υπηρεσία Εποικισμού!βολευτηκαν!

      Διαγραφή
    3. Αυτοί γύρισαν στην πατρίδα τους όμως δεν πήγαν σε ξένη χώρα όπως αυτοί οι αλλόθρησκοι

      Διαγραφή
    4. Δεν εχεις ιδεα ποιοι χαρακτηριζονται κατα το νομο προσφυγες.Σιγουρα παντως δεν ειναι αυτο που λες που προφανως το εμαθες διαβαζοντας ολη τη μερα παρακμιακα φασιστικα και ρατσιστικα μπλογκ που θησαυριζουν απο τους αμορφωτους και τους τεμπεληδες που βαριουνται να ανοιξουν ενα νομικο κειμενο.Μηρυκαζετε μασημενη τροφη απο στενομυαλους ακροδεξιους που σας πουλανε παραμυθι γιατι ΞΕΡΟΥΝ πως θα καταπιειτε οτι σας τα'ι'σουν και δε θα ψαξετε παραπανω.
      400 χρονια υποδουλωσης στους Τουρκους με λαο αγραματο και ο πολιτισμος δε χαθηκε.Και θα χαθει τωρα με μερικες χιλιαδες ξεριζωμενων και πεινασμενων.Τι σοι πολιτισμος ειναι αυτος που χανεται τοσο ευκολα.Ειτε λοιπον ο πολιτισμος μας δεν εχει γερες βασεις και κινδυνευει ειτε εισαι τοσο φοβικος και αμορφωτος που φοβασαι οτι θα χασεις εσυ το δικο σου.
      Ενας ισχυρος πολιτισμος γινεται ισχυροτερος οταν διαδιδεται οχι οταν τον καπελωνουν αμορφωτα φοβικα ρατσιστικα ορκ.Με τον τροπο σας απλα συρρικνωνεται , πεφτει στα μετρα σας κ εξαφανιζεται λογω βλακειας.

      Διαγραφή
  2. Να πάρουν δρόμο από το χωριό μας και από την χώρα μας γενικότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή που εκφράζεστε έτσι κι μόνο από αυτό χάνετε οποίο δίκαιο κι αν έχετε! Επίσης με την απόφαση που πήραν οι μαμάδες να μην επιτρέψουν στα παιδιά να πάνε σχολείο το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία και ένταξη των μαθητών που παρευρέθησαν την πρώτη μέρα στο σχολείο, και φυσικά να περάσουν την ρατσιστική γεμάτη μιζέρια ιδεολογία τους στα ίδια τους τα παιδιά! Αίσχος!

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι πρόσφυγες, δεν μπορούν με το έτσι θέλω κ χωρίς εμείς Ν ξέρουμε κάτι να τους φέρουν στο χωριό μας, μπορούν τα να πάνε σχολείο στο μεσιανο κ να είναι μια δομή μόνο για αυτούς! Αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι είμαστε ενωμένοι κ θα βγούμε κερδισμένοι κ μην ακούω σχόλια τύπου ρατσισμού, όποιος θέλει ας τους πάρει κ στο σπίτι του μέσα

      Διαγραφή
    3. Γεια σας.
      Βλέπω πως ελαφρά τη καρδία μας βάζετε όλους σε ένα τσουβάλι και μας ονομάζετε ρατσιστές γιατί έχουμε μια διαφορετική από τη δική σας άποψη. Τα δικά σας παιδιά δε θα βρίσκονται στη ίδια τάξη με τα συγκεκριμένα, που δεν ξέρουν να μιλούν ούτε την γλώσσα μας. Αυτό που ζητούν το 90% των γονέων είναι να γίνουν πρώτα τάξεις ένταξης για τα παιδιά αυτά, να μάθουν να μιλούν Ελληνικά έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και στην ομαλή πρόοδο των δικών μας παιδιών. Έχουμε κι εμείς δικαιώματα κι όχι μόνο υποχρεώσεις....

      Διαγραφή
  3. Προς τους Γιαννιτσώτες και δη τους Νεοδημοκράτες γιατί οι Συριζαίοι με την Ντόρκα είναι γνωστοί για τις θέσεις τους: Είμαστε ανοιχτοί και σας περιμένουμε.
    Κούλης:
    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία του στο Global Forum στο Ισραήλ (στις 11 Ιουνίου 2018) ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι αυταρχικές και λαϊκιστικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

    Από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. ίσως να μην είναι γνωστό σε ορισμένους ο όρος «νατιβισμός». Στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα. Στο εξωτερικό, όμως, έχει γίνει «καραμέλα». Ας δούμε πώς ορίζει τον νατιβισμό το λεξικό Μπαμπινιώτη (Β΄ έκδοση, σελ. 1.165): «Νατιβισμός (ο) [χωρ. πληθ.] 1. ΚΟΙΝΩΝΙΟΛ. τάση ή κίνημα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό των κοινωνιών και αποσκοπεί στη διατήρηση ή στην αναζωογόνηση και εκ νέου καθιέρωση αυτοχθόνων πολιτιστικών συνθηκών, ηθών, εθίμων κ.λπ. ως αντίδραση στην ξενική πολιτιστική διείσδυση, 2. (ειδικότ.) η πολιτική και η πρακτική που προστατεύει τα συμφέροντα των αυτοχθόνων κατοίκων μιας χώρας και γενικότερα ευνοεί με κάθε τρόπο τους γηγενείς πληθυσμούς εις βάρος των μεταναστών». των γεγονότων
    Περαστικά σε όλους και είμαστε ακόμα στην αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα νατιβισμος ειναι να θελει πχ κ ο ντοπιος να διωξει τον ποντιο ,τον προσφυγα, το βλαχο, τον τσιγγανο.
      Βεβαια για τους αραβες , τουρκους, αγγλους γαλλος πορτογαλους που ερχονται με φραγκα και αγοραζουν δεν υφισταται νατιβισμος.κ επισης ουτε που μας νοιαζει η θρησκεια τους.Το πορτοφολι να εχουν ανοιχτο κ ολα καλα.Εκει σουζα οι πατριωτες.
      Επισης η ερμηνεια του μπαμπινιωτη ειναι ξεκαθαρη πως ο νατιβισμος ειναι ενα αντιδραστικο κινημα.Τη διατηρηση των ηθων και των εθιμων ως μη αντιδραστικη λειτουργια την προσφερουν εδω και δεκαετιες οι εκατονταδες πολιτιστικοι συλλογοι ανα την χωρα.Οι συλλογοι αυτοι δεν ειναι νατιβιστικοι.Εσυ εισαι νατιβιστης και ολα τα υπολοιπα ασχημα.

      Διαγραφή
  4. ...επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος συναντήθηκε με τους γονείς σε μια προσπάθεια να ομαλοποιηθεί η κατάσταση....
    Πώς εννοούν την ομαλοποίηση;
    Να αποδεχτούν αυτούς που τους φύτεψαν ή να φύγουν όπως όπως ήρθαν;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΑ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΑΔΑ ΠΡΙΝ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ! ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΟΥΝ! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ

      Διαγραφή
  5. Η χαρά των δασκάλων.
    Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ τι ζορι έχεις με τους δασκάλους; ας μαθαινες γραμματα,όργιο!

      Διαγραφή
  6. Όταν πάω να γράψω το παιδί μου ζητάνε της παναγιάς τα μάτια. Φοίτηση σε Νηπιαγωγείο, βιβλιάριο με όλα τα εμβόλια κ.λ.π
    ¨Ολοι αυτοί από που ήρθαν, τι ρόλο βαράνε και τι κουβαλάνε κανείς δεν ξέρει.
    Και όμως τους φυτεύουν στο σχολείο σου και σου ζητάνε να τους εντάξεις σε όλα αυτά που οι πρόγονοι και οι γονείς δημιούργησαν και συντηρούν με την άγρια φορολογήσή τους.
    Πες τε μου ότι κάθονται και στο ολοήμερο για να ενταχθού γρηγορότερα και να μη μεταφέρουν στους ευπαθείς της οικογένειάς του τον κοροϊδοιο;
    Αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας των ελλήνων με το μπόλιασμά τους με όλους αυτούς που μαζεύτηκαν εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ Η ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΕ Ο ΠΑΠΟΥΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥ ΜΟΥ 4,13

      Διαγραφή
    2. Σωστός....ουστ από δω αλλόθρησκοι

      Διαγραφή
  7. Και να φανταστείτε ότι μιλάμε για παιδιά και για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση. Μιλάμε για παιδιά που θα έπρεπε να ζουν στον τόπο τους και που σίγουρα δεν επέλεξαν να έρθουν στη γενέτειρα του Αλέξανδρου ο οποίος έφτασε τον πολιτισμό της Ελλάδας μέχρι την δική τους γενέτειρα. Όποιος αντιτίθεται στο δικαίωμα αυτών των παιδιών σε ένα ειρηνικό σχολείο δεν είναι ρατσιστής, απλά δεν είναι άνθρωπος με την έννοια του χριστιανισμού και της σύγχρονης αντίληψης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ποιος είσαι που χαρακτηρίζεις μήπως είσαι εσύ ο καλός χριστιανός κάνεις ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορείς τους άλλους καλε χριστιανε

      Διαγραφή
  8. Εγώ φίλε είμαι ένας άθεος που πιστεύω στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και στα δικαιώματα των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιών παιδιών των εισβολέων τα ελληνόπουλα δεν έχουν αξιοπρέπεια και δικαιώματα ζούμε σε οργανωμένο κράτος υπάρχουν κανόνες δεν μπορεί υποτίθεται ο καθένας να εισβάλει και να αποκτά δικαιώματα γιατί μόνο δικαιώματα έχουν

      Διαγραφή
  9. Ναι είμαστε ΡΑΤΣΙΣΤΈΣ.
    Όποιος δεν είναι ας τους πάρει στο σπίτι του και να τους κάνει ότι θέλει!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είσαστε απλά ρατσιστες! συμφεροντολόγοι είσαστε! εάν σας έλεγαν ότι τσαπίζουν τα βαμβάκια σας για 10 ευρω την ημέρα , να έβλεπες τι αγκαλίτσες θα τους καμνατε! Όπως και με τους Αλβανούς!

      Διαγραφή
    2. οταν παρεις εσυ ελληνα αστεγο στο σπιτι σου για να τον σωσεις απο την ανεχεια της κρισης τοτε να εχεις απαιτησεις απο τους αλλους.Μια χαρα ρατσιστης εισαι 10.57.

      Διαγραφή
    3. Εσύ που δεν είσαι ρατσιστής πάρε στο σπίτι σου κάποιον από αυτούς τους αλλόθρησκους να τον σώσεις και όταν μεγαλώσει να σου πάρει και το σπίτι

      Διαγραφή
  10. Δεν είναι ρατσισμός να λες τα πράγματα με τ'όνομά τους.Και σύμφωνα με τον Νόμο.Από το Αφγαμιστάν; Οικονομικοί μετανάστες.Χωρίς χαρτιά;Λαθρομετανάστες. Να εφαρμοστεί ο Νόμος λοιπόν αν είμαστε σοβαρή Ευρωπαική ευνομούμενη Πολιτεία. Ο Στάμκος ο Δήμαρχος έχει βαριές ευθύνες.Εκλέχθηκε 3 φορές και πληρώνεται αδρά για να είναι Δήμαρχος.Και οι αντιδήμαρχοι.Να κάνουν τη δουλειά τους και να εφαρμόσουν το ΔΊΚΑΙΟ της χώρας.Εσείς που θέλετε το μπάχαλο τον διεθνισμό και το χάος μη πιάνετε στο στόμα σας τον Χριστιανισμό και λοιπά.Δεν τα πιστεύετε εξάλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 19 ΣΤΑ 105 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
    ΠΟΣΟΣΤΟ 18%, ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ.
    ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΡΟΕΣ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΜΑΣΚΟΥΛΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΛΛΟΊΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΤΑ ΚΑΛΥΤΡΕΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην τους δίνει σημασία κάνεις και να μην τους 《λυπούμαστε》 να δούμε πόσο καιρό θα αντέξουν

      Διαγραφή
    2. καληνυχτα και αν μπορεις να κοιμηθεις κανα εκατομμυριο ωρες χαρη θα μας κανεις.

      Διαγραφή
    3. Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους όλοι οι Έλληνες?

      Διαγραφή
  12. Ποτέ δεν θα ξυπνήσει φίλε μου ο Έλληνας τα δικά του παιδιά θα φεύγουν στα ξένα και τους λαθρες θα τους ταιζει,να σε δω εσένα που δεν είσαι ρατσιστής τι θα κάνεις όταν θα στα πάρουν όλα,κοιμήσου ήσυχα και μην παλεύεις για την πατρίδα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.