Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας τα 400 ασυνόδευτα παιδιά της Μόριας


Με τρεις πτήσεις τσάρτερ αναχωρούν σήμερα και αύριο από τη Λέσβο τα 400 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονταν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε λίγη ώρα αναχωρούν από τη Λέσβο με πτήση 165 παιδιά, ενώ γύρω στις 10 το βράδυ θα απογειωθεί άλλο ένα αεροσκάφος με 160 παιδιά. Επίσης, αύριο το πρωί πτήση θα μεταφέρει το τρίτο γκρουπ 75 ασυνόδευτων παιδιών.

Όλες οι πτήσεις θα έχουν κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια τα παιδιά θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας. 

Στα παιδιά διενεργούνται τεστ κορονοϊού πριν αναχωρήσουν, ωστόσο για προληπτικούς λόγους οι δομές στις οποίες θα εγκατασταθούν, θα τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Την οργάνωση των πτήσεων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, προσωπικό του οποίου θα συνοδεύσει και τα παιδιά. Η χρηματοδότηση είναι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο  συντονισμός της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΜ εκφράζει την οδύνη του για την τραγική πυρκαγιά στη Μόρια και εξηγεί ότι έχει επιστρατεύσει ομάδα εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων διερμηνέων, για να ενισχύσουν το ήδη υπάρχον προσωπικό του ΔΟΜ στη Λέσβο και να υποστηρίξουν τις εργασίες εγκατάστασης σκηνών (mobile storage units), ως έκτακτο μέτρο στέγασης, σε συντονισμό με την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ 8-10 ΕΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΝΥΣΑΝΕ 3000 ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ 15-16 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΤΩΠΗ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.
    ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ. ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο εσένα των 11.17 ,τι προκοπή θα δει ο χειμερινός τουρισμός; σε κόβω αγράμματο ,αναλφαβητο΄ανεπάγγελτο ακροδεξιό. Συνέχισε καλά το πας! Έτσι σε χρειάζεται το σύστημα και ο Κούλης! Να είσαι έτοιμος για το επ΄/ομενο συλλαλητήριο!

      Διαγραφή
  2. ΔΕ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.Δυστυχως η Ελλαδα επαψε να βγαζει ηγετες που να εμπνεουν. Ετσι οπως δρομολογηθηκαν τα πραγματα,ειναι θεμα χρονου να οδηγηθουμε σε επικινδυνες καταστασεις. Ο ΘΕΟΣ της Ελλαδας, ας μας λυπηθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΑΠ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ.
      ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΛΥΠΗΣΕΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΟΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΡΕΘΕΙ.
      ΔΕΣ ΤΙ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΦΕΡΕΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

      Διαγραφή
  3. απαξιουν οι μουσουλμάνοι να μείνουν στην πέλλα αδερφέ.Πολύ φτωχό μέρος για τα όνειρα τους.Ευρώπη θέλουν και Μητροπόλεις με ποιότητα ζωής.Τι να κάτσει να κάνει κάποιος στην Πέλλα σήμερα?
    να ασχολείται με τον παοκ και να πίνει τσίπουρα?
    ξεφτίλα δεν είναι το έτος 2020 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τους φερουν και εδω οταν θα εχουν γεμισει ολη την χωρα.
      Στημενη ιστορια ειναι για να τους μεταφερουν ολους απο τα νησια. Μετα θα τα ξαναγεμισουν

      Διαγραφή
  4. Επιτέλους ας γίνουμε αλληλέγγυοι στα νησιά για το προσφυγικο. Και να ανοίξουμε τα σύνορα για να πάνε οι άνθρωποι στις χώρες που θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς ετοιμάζουν στρατό και σε λίγο καιρό όταν δωθεί το σύνθημα θα δείτε τι θα γίνει μέσα στην Ελλάδα,θα μας σφάζουν στο γόνατο,καλών ύπνο αφελή Έλληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην τους χάσουμε!!!!πριν από τρία χρόνια είχαν φερει 15χρονους μετανάστες σε ξενοδοχείο στη Χαλκηδόνα και τους είχαμε στα σχολεία με πολλές απαιτήσεις!@@!δεν μας φτάνει το covid!!!γιατί όλα πρέπει να γίνονται στη Βόρεια Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ Ν.Δ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
    2. Το βρηκες πονηρουλη

      Διαγραφή
  7. Θα τους φερουν Μακεδονια γιατι δεν μας θεωρουν ελλαδα!! Πολυ ωραια και αληθηνα αυτα που ειπατε οι παραπανω!! Πολυ μεγαλη προσοχη κσο η Παναγια να μας λυπηθει και να μας βοηθησει!! Κριμα στην Ελλαδιτσα μας ...κριμα στον.Χριστιανισμο! Κσι τα δυο τα εχουν υπο εξεφανγση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα μιλάς σωστά εσύ των 8.15 ! θα τους φέρουν στη Μακεδονία γιατί δεν μας θεωρούν Ελλάδα ! Διότι εάν κάνεις μια βόλτα από ακρη σε άκρη θα διαπιστώσεις ότι ο πιο ανοιχτοχρωμος , ξανθός φυσιογνωμικά χαρακτήρας ειναι
      του Αλβανού ! Όλοι οι υπόλοιποι σκουρόχρωμοι , τριχωτοι είναι ύποπτης προελεύσεως και δεν διαφέρουν φυσιογνωμικά από εκεινες τις φυσιογνωμίες του Σύριου ,του Κούρδου, του Πακιστανού ! ταιριάζουμε, φυσιογνωμικά, διαφ΄ερουμε μόνο στο θρήσκευμα. Εξάλλου μην ξεχνάμε κι ο Ερντογαν , ο Εκρέμ ιμάμογλου ,ο Δημαρχος Κων/πολης είναι ποντιοφωνοι, αλλά μουσουλμάνοι, και η θρησκεία τους προσδιορίζει την εθνικη τους συνείδηση! Γιαυτο μην απορούμε γιατι του KOYBAΛΟΥΝ ΕΔΩ! GARDASILAR, ARKADASILAR ! AGNANDIM NE?

      Διαγραφή
  8. Στην Κρήτη γιατί δεν γίνεται λόγος να τους πάνε? Γιατί εκεί είναι Ελλάδα έ? Εδώ Τανζανία? Εεεε.... Μακεδονία ήθελα να πω με εμβατήρια και φανφάρες. Μόνο για συλλαλητήρια είμαστε και για πατριδοκαπηλεία μας έχουν και πέφτουμε και στην....λούμπα. Άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι σίγουρος ότι θα φέρουν λαθρομετανάστες στις περιοχές που απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, συνεπώς και σε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.