Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: Επιτρέπεται η λειτουργία Λαϊκών Αγορών με το έκτακτο μέτρο του 50% για τους παραγωγούς και επαγγελματίες


Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Πέλλα επανέφεραν προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του lockdown. Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, συνομιλώντας με παραγωγούς και επαγγελματίες λαϊκών αγορών διαπίστωσε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ουσιαστικής επιβίωσης από την παύση λειτουργίας τους. Οι επαγγελματίες έχουν χάσει στην ουσία τη δουλειά τους, ενώ οι παραγωγοί βλέπουν τα προϊόντα τους, αδιάθετα, να καταστρέφονται.
Από εχθές ο Λάκης Βασιλειάδης βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, στον οποίο και μετέφερε το δίκαιο αίτημα της επαναλειτουργίας των λαϊκών αγορών, έστω με την επαναφορά του μέτρου του 50% ανά εβδομάδα εναλλάξ, πάντα με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.
Ο κ. Σταμπουλίδης ενημέρωσε το Βουλευτή ότι από σήμερα τίθεται σε ισχύ με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β' 3927) η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και στην Πέλλα, με επαναφορά του μέτρου του 50%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Άρθρο 2, παρ.4:
«Εντός των ορίων των περιοχών του άρθρου 1 επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171), ως ακολούθως:
α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
β) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.
γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.»
Παράλληλα, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα ειδική πρόβλεψη για τους ανθρώπους αυτούς και επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους. Η Πέλλα έχει βιώσει περισσότερες μέρες καραντίνας και κλειστών λαϊκών από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Από το lockdown της Αλμωπίας τον Μάρτιο, μέχρι και σήμερα που βρίσκεται ουσιαστικά και πάλι σε καραντίνα. Ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών και παραγωγών δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή μας Ενότητα, συνεπώς, το πρόβλημα είναι εντονότερο.
Ο Λάκης Βασιλειάδης συνεχίζει να παρακολουθεί στενά το θέμα και θα διευρύνει τις παρεμβάσεις του στα αρμόδια Υπουργεία τις επόμενες ημέρες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μου θυμίζεις Βασιλειάδη το ανέκδοτο του Χότζα με τα ζωντανά .Αφού τους κλείσανε τελείως χάσανε πόσα παζάρια,τώρα θα μπορούν το 50% να πηγαίνει στην λαϊκή.Το ωραίο ειναι οτι συνομίλησες μαζί τους και διαπίστωσες οτι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ,δηλ.εαν δεν συνομιλούσες δεν θα το διαπιστώνες; Όταν τον άλλον του κλείνεις τις λαϊκές και πετάει τα εμπορεύματα του και δεν βγάζει ούτε ένα ευρώ,θέλει πολύ μυαλό και πρέπει να στο πει ο άλλος για να το διαπιστώσεις; Και το χειρότερο με τόση επιπολαιότητα τις κλείνουν και τις ανοίγουν; Αρα οι λειμοξιολογοι είναι προχειρολογοι. και συ μετέφερες το αίτημα της επαναλειτουργίας των λαϊκών και ένας γραμματέας σε άκουσε και τις άνοιξε.Ξέρεις τι γράφεις; μάλλον στους σανοφαγους σου απευθύνεσαι.. και ταυτόχρονα λές ότι η κυβέρνηση σου τα έχει κάνει Κουλουβάχατα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου θυμίζεις Βασιλειάδη το ανέκδοτο του Χότζα με τα ζωντανά .Αφού τους κλείσανε τελείως χάσανε πόσα παζάρια,τώρα θα μπορούν το 50% να πηγαίνει στην λαϊκή.Το ωραίο ειναι οτι συνομίλησες μαζί τους και διαπίστωσες οτι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ,δηλ.εαν δεν συνομιλούσες δεν θα το διαπιστώνες; Όταν τον άλλον του κλείνεις τις λαϊκές και πετάει τα εμπορεύματα του και δεν βγάζει ούτε ένα ευρώ,θέλει πολύ μυαλό και πρέπει να στο πει ο άλλος για να το διαπιστώσεις; Και το χειρότερο με τόση επιπολαιότητα τις κλείνουν και τις ανοίγουν; Αρα οι λειμοξιολογοι είναι προχειρολογοι. και συ μετέφερες το αίτημα της επαναλειτουργίας των λαϊκών και ένας γραμματέας σε άκουσε και τις άνοιξε.Ξέρεις τι γράφεις; μάλλον στους σανοφαγους σου απευθύνεσαι.. και ταυτόχρονα λές ότι η κυβέρνηση σου τα έχει κάνει Κουλουβάχατα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.