Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιατί το πετρέλαιο θα μπορούσε να φθάσει έως και τα 65 δολάριαΤα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη από τις αρχές Ιουνίου παρουσίασαν τα συμβόλαια πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, χάρη στα ανεπάντεχα «στηρίγματα» προς τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, η σωρευτική αύξηση διαμορφώθηκε κοντά στο 9%, με την τιμή του Brent να κινείται στα 43 δολάρια ανά βαρέλι και την τιμή του WTI στα 41 δολάρια ανά βαρέλι.

Ώθηση στο αργό έδωσε τόσο ο τυφώνας Σάλι, ο οποίος χτύπησε τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, οδηγώντας σε αναστολή της πετρελαϊκής παραγωγής, όσο και η δέσμευση του ΟΠΕΚ για τη λήψη περαιτέρω μέτρων «διόρθωσης» των προβλημάτων της αγοράς.

Παράλληλα, η Goldman Sachs, σε ανάλυσή της, προέβλεψε ότι η αγορά θα παρουσιάσει έλλειμμα 3 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως στο δ’ τρίμηνο του 2020, κάτι το οποίο θα ανεβάσει την τιμή του Brent στα 49 δολάρια έως τα τέλη του 2020 και στα 65 δολάρια έως το γ’ τρίμηνο του 2021.

Από την πλευρά της, η UBS επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελλιπούς τροφοδοσίας της αγοράς, θεωρώντας ότι η τιμή του Brent θα μπορούσε να φθάσει στα 45 δολάρια έως το δ’ τρίμηνο του 2020 και στα 55 δολάρια έως τα μέσα του 2021.

Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, όπως και τα συνεργαζόμενα πετρελαϊκά κράτη (ΟΠΕΚ+), έχουν συμφωνήσει να περικόψουν την παγκόσμια παραγωγή κατά 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σε μια προσπάθεια στήριξης των τιμών.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η περαιτέρω μείωση της παραγωγής. «Θεωρούμε ότι υπάρχει σχέδιο για μείωση ακόμη 5,8 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ τον Δεκέμβριο» εκτιμάει η RBC.

Πηγή: kathimerini.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.