Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Εκταφή Ιερών Λειψάνων Αγίου Καλλινίκου (φωτο)



Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, το πρωί, στο Κοιμητήριο της Έδεσσας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Καστορίας κ. Σεραφείμ και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευμενίας κ. Ειρηναίο πραγματοποίησε την εκταφή των ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, προκειμένου να γίνει η σχετική προετοιμασία για την επίσημη ανακομιδή τους, η οποία έχει προγραμματισθεί για την 15η Οκτωβρίου 2020.
Για το ακριβές πρόγραμμα της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη.

Στην εκταφή παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου που ανέφερε σε δήλωσή του:

ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ...

Είχα την τεράστια ΕΥΛΟΓΙΑ, να παραστώ σήμερα, στην ΕΚΤΑΦΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ, μια ΤΕΛΕΤΗ που είναι μοναδική και θεωρώ μεγάλη τύχη για μένα να αγγίξω την ΚΑΡΑ αυτού του ΑΓΙΟΥ που για μας που τον γνωρίσαμε εν ζωή, δικαίως η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ τον ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕ.







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Να με συγχωράτε πατέρες και υπόλοιποι μάσκες δεν; μόνο για εμάς τούς θνητούς έχει πρόστιμο για να ανασαίνουμε καθαρό αέρα σας παρακαλώ μήν προκαλείτε σκεφτείτε και τον σήν ανθρώπων σάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα σκέφτονται τον συνάθρωπο πολύ περισσότερο απο αυτούς που κάναν πάρτι στην μύκονο,απο αυτους που μαζέυονταν στης παραλίες της ζακήνθου ,απο αυτούς που έσπασαν την καραντίνα ενω ήταν θετικοί και απο αυτούς που ανοίξαν τα σύνορα για τον τουρισμό και στα φράγκα

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή μας λές ότι αυτοί οι κύριοι δεν κολλάνε και δεν αρρωσταίνουν γιατί δεν πάνε σε πάρτι και εμείς που δεν πήγαμε θα αρρωστήσουμε μάσκα όλοι η κανένας διαχωρισμός παντού η ανώτεροι και οι κατώτεροι αυτοί σκέφτονται για το καλό και εμείς δεν σκεφτόμαστε είμαστε χαζοί

      Διαγραφή
  2. Έλεος με το λαϊκισμό κάποιων. Έλεος. Ούτε ιερό ούτε όσιο πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πλάκα μας κάνετε;; τώρα θα τα μοιράσετε στους ναούς..να φανταστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζαμτζη πού είναι η μάσκα σου; Συμπαραστεκεσαι στους παπάδες; Αλλού την φοράς, εκεί γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνώμη από όλους αλλά εγώ δεν μπορώ να τα καταλάβω αυτά δηλαδή ρωτάω τι το Άγιο έχει ο σκελετός ενός ανθρώπου υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που κάνουν καλές πράξεις βοηθούν τι διαφορετικό έχει Αυτός ο σκελετός απλά ρωτάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έκανε πολλά παρα πάνω απο καλές πράξεις και έγινε άγιος μη νομίζεις πως είναι εύκολο να γίνεις άγιος ,
      αυτός ο ΄΄σκελετός΄΄ που λες είναι πολλα περισότερα απο απλα κόκαλα.

      Διαγραφή
  6. «Kαι εκείνος απαντώντας είπε σ’ αυτούς, ότι: Kαλά προφήτευσε ο Hσαΐας για σας τους υποκριτές, όπως είναι γραμμένο: «O λαός αυτός με τιμάει με τα χείλη, η καρδιά τους όμως απέχει μακριά από μένα·»
    ‭«Eπειδή, ενώ αφήσατε την εντολή τού Θεού, κρατάτε την παράδοση των ανθρώπων, πλύσεις ξύλινων δοχείων και ποτηριών, και άλλα πολλά τέτοια παρόμοια κάνετε.»
    ‭‭ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ‬ ‭7:8‬ ‭

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.