Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποια εισοδήματα αφορά – Για ποιους διατηρείται


Τονωτική ένεση για τα εισοδήματα θα αποτελέσουν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. 

«Μειώσαμε τις εισφορές γιατι πρέπει να κάνουμε την απασχόληση λιγότερο επιβαρυντική για τον εργοδότη, που τελικά παίρνει απόφαση πρόσληψης εργαζομένου ή μαύρης εργασίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, απαντώντας και σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων για τα μέτρα των 6,8 δισ, αλλά και στην επιδότηση των προσλήψεων.

Η εισφορά αλληλεγγύης καταργείται από την 1/1/2021 για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Για τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους εισοδηματίες, η κατάργηση θα αφορά στα εισοδήματα του 2020. Οι επαγγελματίες, θα δουν το εκκαθαριστικό του 2021 για τα εισοδήματα της χρήσης του 2020 να έρχεται μειωμένο λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης.
Διπλή αύξηση στις καθαρές αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από τον Ιανουάριο του 2021 φέρνουν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού.Για παράδειγμα, μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα με μηνιαίο μισθό 1500 ευρώ θα δει αύξηση στα εισοδήματά του κατά 24 ευρώ μηνιαίως λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, ανέφερε φοροτεχνικός.
Η εισφορά διατηρείται προς το παρόν και το 2021 για υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και συνταξιούχους.
Ασφαλιστικές εισφορές
Για τους εργοδότες θα μειωθούν από το νέο έτος κατά 1,8 μονάδες ενώ των εργαζομένων κατά 1,2 μονάδες με τη συνολική επιβάρυνση να περιορίζεται στο 36,7%.

Η μείωση κατά τρεις μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών θα φέρει μείωση στο εργατικό κόστος της επιχείρησης αλλά ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι θα δουν από τον Γενάρη του 2021 αύξηση στις καθαρές αποδοχές τους.

Μηδενικές για έξι μήνες θα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε προσλήψεις ενώ όσοι απασχολήσουν μακροχρόνια ανέργους θα λαμβάνουν πρόσθετη ενίσχυση 200 ευρώ ανά μήνα.

Πρόγραμμα επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας με πλήρη κάλυψη εργοδοτικών εισφορών για έξι μήνες
Στο μέτρο που υιοθετείται για την πρόσληψη 100.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα τίθεται ως αναγκαία και μοναδική προϋπόθεση να διασφαλίζεται ο αριθμός των εργαζομένων στην επιχείρηση που σημαίνει να απαγορεύονται οι απολύσεις, σημειώνουν εργατολόγοι.

«Από την στήριξη της ανεργίας πρέπει να περάσουμε στην επιδότηση εργασίας με πρόγραμμα που καλύπτει πλήρως τις εργοδοτικές εισφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός .

Συν-εργασία και επιδόματα ανεργίας

Στην αγορά θα πέσουν έως το τέλος του χρόνου 350 εκατ. ευρώ λόγω της παράτασης του επιδόματος ανεργίας κατά δύο μήνες και 300 εκατ. ευρώ λόγω της επέκτασης του προγράμματος Συν-εργασία.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.