Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή Δημάρχου Σκύδρας στους αγιασμούς σχολείωνΗ νέα σχολική χρονιά, μετά τις αναβολές λόγω κορωνοϊού, ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρώτο κουδούνι, όπως κλασικά συνηθίζεται να λέγεται, ακούστηκε ως προσκλητήριο στην έναρξη ενός καινούργιου κύκλου και μιας νέας εμπειρίας ζωής και παιδείας για τη σχολική μας κοινότητα που ευλόγησε με τον αγιασμό η Εκκλησία μας.
   Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και οι συνεργάτες της επισκέφτηκαν σχολεία του Δήμου και συμμετείχαν στις αντίστοιχες τελετές των αγιασμών.
Η Δήμαρχος επισκέφθηκε διαδοχικά το Γενικό Λύκειο Σκύδρας, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, το 4ο Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο Σκύδρας.
    Στον χαιρετισμό της μετά τις τελετές των αγιασμών κι απευθυνόμενη στις μαθήτριες, στους μαθητές και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής :
   Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει μέσα σε ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες και διαδικασίες. Μπροστά μας έχουμε ένα διπλό στοίχημα και πρέπει να το κερδίσουμε ταυτόχρονα. Το ένα είναι το στοίχημα της γνώσης, της μόρφωσης, της παιδείας και το άλλο είναι το στοίχημα της προστασίας, της ασφάλειας και της υγείας μας από τη νόσο του κορωνοϊού. Για να προστατεύσουμε, λοιπόν, τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, όπως είναι οι γονείς, οι παππούδες και γενικότερα οι ευπαθείς συμπολίτες μας πρέπει να τηρούμε με σχολαστικότητα τα μέτρα προστασίας που μας προτείνουν οι ειδικοί, δηλ. να φοράμε κανονικά τις μάσκες, να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας και να τηρούμε τις αποστάσεις. Κι αυτά μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς να υπολείπεται το εκπαιδευτικό έργο.
   Ως Δήμος Σκύδρας ήμασταν και είμαστε εδώ όλοι μας, πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική μας κοινότητα για να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε η σχολική χρονιά να ολοκληρωθεί με ασφάλεια, υγεία χωρίς  να υστερήσουμε στο επίπεδο της διδασκαλίας και της εκπαίδευσης. Επενδύσαμε κι επενδύουμε στην παιδεία και στη δημόσια εκπαίδευση, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο έργο στο σχολεία μας διαχειριζόμενοι τα λιγότερα χρήματα απ΄άλλους κι αυτό το έργο έχει αναγνωριστεί κι έχει επισημανθεί από πολλούς που επισκέπτονται τα σχολεία του Δήμου μας. Γι ΄αυτό πρέπει να φροντίζουμε και να προσέχουμε το σχολείο μας, να σεβόμαστε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς μας και ν΄αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις στο σχολείο μας για να γίνουμε καλύτεροι. Βασιζόμαστε σ΄εσάς τα παιδιά μας διότι εσείς είστε το μέλλον και η ελπίδα του τόπου και της κοινωνίας μας. 
   Ευχαριστώ θερμά τους πατέρες της Εκκλησίας μας για τις ευλογίες τους, ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία μας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα: τους διευθυντές, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες, τον συντονιστή του εκπαιδευτικού έργου φιλολόγων Πέλλας, Ημαθίας Παύλο Περπερίδη που βρίσκεται πάντα κοντά μας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου: την Αντιδήμαρχο Παιδείας Μαρία Γιακαμόζη, τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεμιστοκλή Κρητίδη και Γιάννη Θεοδοσίου αντίστοιχα, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τους Συμβούλους των Κοινοτήτων μας και τα στελέχη του Δήμου μας.
   Εύχομαι, λοιπόν, από καρδιάς ευλογημένη, δημιουργική και καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη κι αντοχή γι όλες κι όλους.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.