Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αλ. Κόπτσης: Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης που συστήθηκε με... "θόρυβο" στους κατοίκους της Π.Ε. Πέλλας


Ένα πρόσωπο που τις τελευταίες ημέρες ήλθε -η αλήθεια είναι με έναν ξαφνικό και αρκετά "θορυβώδη" τρόπο- στην επικαιρότητα και απασχόλησε την κοινωνία της Π.Ε. Πέλλας, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και πολύ περισσότερο τους 4 Δημάρχους του νομού μας, είναι ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης. 
Με ανακοίνωσή του το περασμένο Σάββατο ο κ. Κόπτσης "άδειασε" του δημάρχους Πέλλας, Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας σχετικά με την απόφασή τους να ανασταλεί επί τριήμερον η λειτουργία των σχολείων της Π.Ε. Πέλλας και προκάλεσε σύγχυση και αναστάτωση. Στην ουσία ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης δεν έλεγε τίποτα παραπάνω και τίποτε λιγότερο από ότι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες covid-19. Απλά δεν είχε λάβει υπόψιν του τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην Πέλλα με την ραγδαία εξάπλωση της διασποράς του κορωνοϊού και αναστάτωσε όλη την κοινωνία της Πέλλας. Και αυτό την στιγμή που τα κρούσματα της εβδομάδας στο νομό μας, μέχρι το Σάββατο 12/9 ήταν 174, με την Π.Ε. Πέλλας να κατατάσσεται στην πρώτη θέση στατιστικά σε πανελλήνιο επίπεδο, με την μεγαλύτερη επιβάρυνση σε επίπεδο κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχέση με τον πληθυσμό της!!

Ποιος είναι όμως ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που "συστήθηκε" με αυτόν τον τρόπο στους κατοίκους της Π.Ε. Πέλλας;
Ο ορισμός του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Αλέξανδρου Κόπτση από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας έγινε τον Μάρτιο του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είχε προκαλέσει ανησυχία στα κομματικά στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος που ασχολούνταν με εκπαιδευτικά ζητήματα στη Βόρεια Ελλάδα για την υλοποίηση της πολιτικής στο χώρο της παιδείας στην Κ. Μακεδονία.
Και αυτό διότι ο σημερινός περιφερειακός διευθυντής, θεολόγος, Αλέξανδρος Κόπτσης, είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στους 14 υποψήφιους που πέρασαν από τη διαδικασία αξιολόγησης, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου (εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), πρόθεση των εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη θέση του περιφερειακού διευθυντή να τοποθετηθεί η φιλόλογος και ιστορικός Κατερίνα Τσέκου, η οποία έχει διατελέσει διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Χαλκιδική και έχει αξιολογηθεί θετικά για το έργο της, ωστόσο η κ. Τσέκου ήρθε δεύτερη στη διαδικασία της αξιολόγησης.
Η ανησυχία αυτή είχε σχέση με το γεγονός ότι ο κ. Κόπτσης δεν είχε καμία σχέση ή επικοινωνία με την τότε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Απεναντίας στο παρελθόν έχει εγείρει ενστάσεις σε σχέση με τον τρόπο επιλογής στελεχών και μελών των επιτροπών του υπουργείου.
Να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Κόπτσης έχει συμμετάσχει σε σειρά επιτροπών γνωμοδότησης του υπουργείου Παιδείας κατά το παρελθόν, κυρίως τα χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή με υπουργό Παιδείας τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο κ. Στυλιανίδης είχε ορίσει τον κ. Κόπτση ως μέλος σε μια σειρά επιτροπών, ενώ είχε διατελέσει διευθυντής Σπουδών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα κατά το παρελθόν έχει παρουσιάσει σε εκδηλώσεις το βιβλίο του Ευ. Στυλιανίδη με τίτλο «Όλα είναι θέμα παιδείας».
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι σχέσεις του με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θεωρούνταν από τότε δεδομένες, γεγονός που τότε είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο κ. Κόπτσης επρόκειτο να κληθεί να εφαρμόσει την πολιτική της αριστερής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία απείχε πολύ από την αντίληψη της ΝΔ για την Παιδεία. 
Ωστόσο δεν υπήρξαν ενστάσεις για τα τυπικά προσόντα του νέου περιφερειακού διευθυντή καθώς το βιογραφικό του είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διαδικασία αξιολόγησης. Αυτό που δεν υπολόγισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία ήταν ότι ο κ. Κόπτσης θα συγκέντρωνε την υψηλότερη βαθμολογία και στο σκέλος της συνέντευξης των υποψηφίων.
Κομβικό ζήτημα για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο νέος περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θα χειριζόταν τα δύσκολα θέματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή, όπως οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς αλλά και η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του GRTimes.gr, ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον ορισμό του στη θέση του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με διαδικασίες ΑΣΕΠ. 
Στον χαιρετισμό του με την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Κόπτσης είχε αναφέρει ότι "επιδίωξή του είναι η δημιουργία μίας οργανωσιακής κουλτούρας με κύρια χαρακτηριστικά το στρατηγικό σχεδιασμό, την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, τη γνωστική, συναισθηματική και ψυχολογική ανάπτυξη των μαθητών μας, τη μείωση των αντιστάσεων αλλαγής, την καινοτομία".

"Ο Πελλαίος"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. το θέμα είναι να παίρνει σωστές αποφάσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφερον κι όχι τις κομματικές γραμμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...το βιογραφικό του είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διαδικασία αξιολόγησης....
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΧΑΡΤΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ....ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ.
    ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ.....ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

    ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΚΑΛΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΒΡΙΖΑΜΕ, ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό το κείμενο και γενικά η παρουσίαση του κ. Κοπτση. Το περίεργο είναι που ξέρει τόσες λεπτόμερειες ο Πελλαιος όλα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πιο πολλοι εχουμε καταντησει κουτσομπολες πρωτης γραμμης. Σε ολα τα αρθρα εχουμε να γραψουμε κατι και κατι να σχολιασουμε, οι περισσοτεροι πικροχολα. Αι σιχτηρι πια. ΕΛΕΟΣ, Ολα τα ξερουμε οι ηδημονες και στο τελος δεν ξερουμε τι μας γινετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.