Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι "αρνητές" της μάσκας κινδυνεύουν με αυτόφωρο και φυλάκιση



Με αυτόφωρο και φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή κινδυνεύουν οι «αρνητές» της μάσκας, όπως επισημαίνει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο Ανώτατος Εισαγγελικός λειτουργός με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς της χώρας τους ζητά να προχωρούν «στη διερεύνηση τέλεσης του εγκλήματος του άρθρου 183 ΠΚ (διέγερση σε ανυπακοή), σύμφωνα με το οποίο "όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή".

Όπως σημειώνει ο κ. Πλιώτας χρειάζεται η επαγρύπνηση των εισαγγελικών λειτουργών, λόγω των μεμονωμένων πρόσφατων περιστατικών , «που όμως επιμένουν να εμφανίζονται, προσδιοριζόμενα από αντιδράσεις ατόμων διαφωνούντων με τα ληφθέντα από την πολιτεία μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ("κίνημα κατά της μάσκας") και προκαλούντα εύλογη ανησυχία στους νομοταγείς πολίτες και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία...»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. παγκόσμια χούντα. Φέρτε και τον αντίχριστο να τελειώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επεσε η Δημοκρατία και δεν το μάθαμε;Τότε Ζήτω η χουντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο νόμος υπάρχει. Αλλά δεν συνάδει με το Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί πραττουν παράβαση καθήκοντος σε όποιον επιβάλλουν πρόστιμο"
    Όλα αυτά σύμφωνα με δικηγορους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί που λένε ένα σωρό ψέματα στης εκλογές για να πάρουν την ψήφο μας με τι ποινές τιμωρούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλύψιμο από τα ψηφοφορα πρόβατα και επανεκλογή

      Διαγραφή
  5. ο βλάκας και φυλακή να πάει πάλι βλάκας θα είναι, άσε που δεν φταίνε αυτοί γιατί τους ψεκάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η χρήση μάσκας σε εξωτερικους χώρους κυρίως και πολλά από τα μέτρα ακόμα καταπατούν κάθε ατομική ελευθερία. Μιλάμε για την απόλυτη χούντα,η αστυνομία βρήκε τον πραγματικό της ρόλο και το εκφράζει πλέον με τον πιο εμετικό τρόπο, να γράφει κ να προσβάλει κάθε απλό πολίτη.. Ούτε ψεκασμενος είμαι ούτε σε κάποιο κίνημα ανήκω ούτε σε συνωμοσίες πιστεύω . Βλέπω ακούω κρίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν πράττουν παράβαση καθήκοντος οι αστυνομικοί δώστε τα χρήματα σας στους δικηγόρους τότε για να πράξουν τα νόμιμα.Γιατί μια χαρά φοράνε την μάσκα τους κ στα δικαστήρια κ παντού οι δικηγόροι,Ο καθένας όμως λέει ότι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο χαζός μόνο με ξύλο καταλαβαίνει και όχι με φυλακή μόνο με πόνο και όχι με λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Εγινε ένα μυστηριώδες "Συνέδριο" στην Αθήνα από 'Μυστήριους συνωμοσιολόγους", χωρις επιστημονική , ιατρική διαπιστευση! Καποιοι ΄βλαμμένοι, ψεκασμένοι' "ΙΕΡΟΔΗΛΩΣΙΤΕΣ, οι οργανωτές, ακροδεξιας απόχρωσης, [ λες και ξέρουν τα υπόλοιπα 180 άρθρα του συντάγματος }, αναλφάβητοι οργανικά και λειτουργικά, όμως επικίνδυνοι για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΊΑ οι οποίοι ειναι για ψυχιατρική φυλακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάτε στο παπαδαριό να κουνηθείτε....δεν τολμάτε, ψηφαλάκια έ?. Στον λαουτζίκο μόνο μαγκιές. Μετά σου λέει κράτος και κουραφέξαλα. Κότες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από τα σχόλια καταλαβαίνω ότι έτσι όπως πάει η Πέλλα, τα σχολεία δεν θα ανοίξουν ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα. Lockdown στους ψεκασμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 6.18 και ο τρελός ποτέ δεν παραδέχεται την τρέλα του...μαλλον οι ψεκασμενοι βρήκατε τον ρόλο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουμε μπερδέψει την έννοια της δημοκρατίας και του συντάγματος. Όλα κατά το δοκούν. Επιτέλους η βλακεια ποινικοποιείται γιατί τώρα τελευταία οι βλακες είχαν γίνει επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.