Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυβερνοασφάλεια: Ομιλία Γ. Παπαπροδρόμου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών (βίντεο)


Ομιλία «Πολιτικές κυβερνοασφάλειας στον τομέα υγείας στην Covid-19 εποχή» του Υποστράτηγου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παπαπροδρόμου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Με αφορμή τον Οκτώβριο, ευρωπαϊκό μήνα κυβερνοασφάλειας, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών, με πρωτοβουλία του Τμήματος Πληροφορικής, εκπαιδευτική ομιλία με θέμα «Πολιτικές κυβερνοασφάλειας στον τομέα υγείας στην Covid-19 εποχή» από τον κ. Γεώργιο Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγο ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. ειδικό σε θέματα αντιμετώπισης του κυβερνο-εγκλήματος.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της διάδοσης της πανδημίας, το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για θέματα σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Κύριος στόχος της παρουσίασης ήταν η ευαισθητοποίηση του προσωπικού του Νοσοκομείου τόσο στους πιθανούς κινδύνους όσο και στα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την αποφυγή οποιασδήποτε ανεπιθύμητης ή ακόμα και επικίνδυνης κατάστασης.

Τονίστηκε η σημασία των Πολιτικών Ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται από κάθε φορέα που διαχειρίζεται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψιν τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Η κυβερνοασφάλεια εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες. Η οργανωμένη κοινωνία μπορεί να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις απέναντι στο σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα αξιοποιώντας κι ενισχύοντας την τεχνολογία. Η αξιοποίηση ανθρωπίνων πόρων, η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας, η επένδυση στην καινοτομία και την εκπαίδευση αποτελούν αναγκαία βήματα.

Στην σημερινή «ηλεκτρονική» εποχή καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ενημέρωσης των χρηστών του Διαδικτύου για την κυβερνοασφάλεια, για τις δυνατότητες που δίνονται στον Κυβερνοχώρο αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ – Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.