Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ιανός»: Δύο οι νεκροί στη Θεσσαλία


 Μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα, είναι το πρώτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Νεκρός βρέθηκε και ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στην Καρδίτσα. Πρόκειται για 63χρονο κτηνοτρόφο αλβανικής καταγωγής τον οποίο αναζητούσε ο γιός του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιό του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία ανέρχεται σε δύο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι.

Σημειώνεται πως μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί από το πέρασμα του «Ιανού», ο οποίος δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την πορεία του.

Εξάλλλου, το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε.

Όπως ανέφεραν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη.

Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων, γι' αυτό όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι από 10.30 και δεύτερη σύσκεψη προκειμένουν να συζητηθούν τεχνικά ζητήματα για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές, και κυρίως στα νησιά του Ιουνίου, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, καθώς και σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Ποιος Ιανός. Οι άνθρωποι , μετεωρολόγοι κ.λ.π, χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Ιόνιο τον περιμένανε, στη Θεσσαλία έγινε χαμός.
    Οι τύποι είναι ικανοί να δίνουν εντολές για να κόβονται πρόστιμα για τις μάσκες σε κανένα κακομοίρη.
    Τόση ανικανότητα;
    Εκτός αν είναι θέμα της γνωστής γκατεμιάς που ακολουθεί κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις προγνώσεις τις κάνουν οι μετεωρολογοι. Αυτοί μιλούσαν τρεις μέρες για Ιόνιο, και δυτική Πελοπόννησο. Οι οδηγίες από τη πολιτική προστασία σε αυτές τις προγνώσεις βασίστηκαν. Τώρα τι σχέση έχουν τα πρόστιμα για τις μάσκες με τις καταστροφές μόνο εσύ το ξέρεις.

      Διαγραφή
  3. ακουσε κανείς τίποτε; Πρώτα στην Ευβοια, με νεκρούς, μετα στην θεσσαλία ! Το είπε κανένα κανάλι; Όχι:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ακούσει τι;
      20.000.000 € για αρχή. είχαν πέσει και δεν πέσανε χωρίς λόγο.
      Τα πρόβατα θα ακούνε αυτά που πρέπει να ακούνε.
      Τον τσομπάνο

      Διαγραφή
  4. Καλο ταξιδι να εχουν ο Θεος ας μας λυπηθει κι ας βαλει το χερι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην εδεσσα κατασκευάζετε ένα αντιπλημμυρικό έργο με στόχο να αντικατασταθεί το ερείπιο που υπάρχει.... 6 μήνες 9 εδεσσαοι που έγιναν 6 δημιουργούν προβλήματα στην εκτέλεση του. Φαντάζεστε να σταματήσει και να γίνει κάτι ανάλογο όπως στην Θεσσαλία; Θα αναζητηθούν ευθύνες ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΔΡΑΞΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗ ΜΑΚΑΚΙΑ.
      ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΗ;
      ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΑΝΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ;

      Διαγραφή
  6. Ξέρεις τι θα συμβεί σε ανάλογο φαινόμενο; Αν πέσουν αύτα που στέκονται με το ζόρι; Μετά θα κρύβεσαι εσυ και όλοι οι που μιλά ε για βαπτισια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι αντιπλημμυρικό δεν υπάρχει κορινοιος μας ψεκάζουν και άλλες τέτοιες ομορφιές ... και χτυπά τη δίκη μας πόρτα φταίνε πάντα οι υπεύθυνοι.... δεν τπαρχει σωτηρία απλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.