Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)


Με σύνθημα την αυτοπεποίθηση, αυτοπεποίθηση στην οικονομία και την υγεία, αυτοπεποίθηση και στην Άμυνα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτύπωσε τον δρόμο των επόμενων δώδεκα μηνών, που θα οδηγήσει τη χώρα στην όχθη της ασφάλειας και της ανάπτυξης.

"Πρόκειται για μία πολιτική που έχει στην πρώτη γραμμή τη φορολογική ελάφρυνση της εργασίας. Τη γέννηση νέου εθνικού πλούτου, μέσα από τις επενδύσεις", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και έφερε στην πρώτη γραμμή δώδεκα κομβικές κινήσεις για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από την κρίση και την ελάφρυνση της μεσαίας τάξης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα 12 δράσεων για την οικονομία, συνολικού ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω του οποίου:


  • Μειώνονται κατά τρεις μονάδες  οι ασφαλιστικές εισφορές για το 2021.
  • Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες. Το μέτρο θα ισχύσει για ένα έτος το 2021.
  • Θεσμοθετείται αμέσως ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιδότησης 100 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.
  • Το πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία ενισχύεται και επεκτείνεται ως το τέλος του 2020. Επεκτείνεται η δυνατότητα προσωρινής αναστολής συμβάσεων για τουρισμό, εστίαση και άλλους κλάδους.
  • Ανοίγει αμέσως ο τρίτος κύκλος χρηματοδότησης για επιχειρήσεις μέσω του εξαιρετικά επιτυχημένου προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.
  • Θεσπίζεται το μέτρο των υπεραποσβέσεων σε ύψος 200% και για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου για τρία χρόνια.
  • Τον Οκτώβριο καταβάλλονται σε περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους τα αναδρομικά ποσά ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ των κύριων συντάξεων.
  • Καταργείται αμέσως ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά μας.
  • Για τους απασχολούμενους σε επαγγελματικούς κλάδους που χτύπησε η Πανδημία αναβάλλεται μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 η καταβολή κάθε οφειλής που είχε ανασταλεί στην πρώτη φάση της πανδημίας. Φορολογική και ασφαλιστική.
  • Επεκτείνεται για έξι μήνες ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ, τα  αλκοολούχα ποτά, τους κινηματογράφους.
  • Η πρώτη κατοικία των πιο ευάλωτων νοικοκυριών δεν κινδυνεύει με πλειστηριασμό μέχρι το τέλος του 2020. Τον Ιανουάριο του 2021 η πιο αδύναμοι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο νέο κώδικα δεύτερης ευκαιρίας που μέχρι τότε θα έχει ψηφιστεί.
  • Παρατείνεται για δύο ακόμα μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας και μειώνονται σε 50 αντί των 100 ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων για τη χορήγηση αυτής της ενίσχυσης.

Αγορά 18 Rafale - εκσυγχρονισμός φρεγατών - 15.000 προσλήψεις

Για τον τομέα της Άμυνας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα εξής:  

- Πρώτον. Η Πολεμική μας Αεροπορία αποκτά αμέσως μία μοίρα 18 μαχητικών Αεροσκαφών Rafale με ταυτόχρονη αντικατάσταση των παλαιότερων Mirage.  Πρόκειται για αεροσκάφη Υπεροχής 4ης Γενιάς. 

Μία κίνηση, που ενισχύει την αποτρεπτική μας ισχύ. Και η οποία, σε συνδυασμό με τα εκσυγχρονισμένα F-16 και τα υπόλοιπα ελληνικά φτερά, δεν θα μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν.

- Δεύτερον. Το Πολεμικό Ναυτικό εκκινεί τις διαδικασίες για την ένταξη στον στόλο του 4 νέων Φρεγατών Πολλαπλού Ρόλου. Παράλληλα, εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει 4 Φρεγάτες ΜΕΚΟ, που ήδη διαθέτει. 

Τα νέα σκάφη θα πλαισιωθούν, επίσης, από 4 ναυτικά ελικόπτερα ROMEO. Τα πιο αξιόμαχα στον κόσμο. ΄Έτσι, οι θάλασσες μας θωρακίζονται πιο αποτελεσματικά από ποτέ.

- Τρίτον. Εμπλουτίζεται συνολικά το οπλοστάσιο και των τριών Κλάδων. 

Και αμέσως εξασφαλίζονται: Νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς. Νέες τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό, νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την Πολεμική μας Αεροπορία. 

Το δόγμα σε αυτόν τον τομέα είναι: "Κάθε οπλικό σύστημα λειτουργεί όσο ζει, όπως πρέπει και όπου χρειάζεται".

- Τέταρτον. Το δυναμικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα 5ετίας.

Ταυτόχρονα, επαναξιολογείται όλο το πλαίσιο της στρατιωτικής  θητείας  και της εκπαίδευσης. Ώστε οι νέοι μας να αποκτούν δωρεάν -τονίζω- δωρεάν πιστοποιημένες δεξιότητες. Με άλλα λόγια, επαγγελματικά εφόδια για την πολιτική τους ζωή, όσο θα υπηρετούν τη στρατιωτική.

- Πέμπτον. Ενεργοποιούμε την Αμυντική μας Βιομηχανία. Ήδη, στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, αμερικανικά κεφάλαια επενδύουν στον εκσυγχρονισμό τους. 

Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σύντομα εισέρχεται στρατηγικός επενδυτής, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας. Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, έπεται το αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ. 

Και αναδιοργανώνεται η ΕΑΒ, ώστε  να μετατραπεί σε κέντρο συντήρησης αεροσκαφών για την ευρύτερη περιοχή.

- Έκτον. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία. Αλλά και τη θωράκισή τους από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου. 

Σε κάθε επιχειρησιακό τους επίπεδο εγκαθίστανται σύγχρονα συστήματα που εξασφαλίζουν ασφαλή ροή στην πληροφορία και συνεπώς έγκαιρη κινητοποίηση. 

Πρόκειται για έξι γενναίες επιλογές. Έξι τολμηρές απαντήσεις όχι μόνο στις ανάγκες της συγκυρίας. Αλλά και στις προκλήσεις της Ιστορίας.

Πηγή: capital.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. για την υγεία ΜΗΔΕΝ, για την Παιδεία ΜΗΔΕΝ, κάψαμε τις Μυκήνες, τη Μόρια, μειώσαμε το Κοινωνικό Μέρισμα, κουκουλώσαμε όλα τα σκάνδαλα SIEMENS, NOVARTIS, LAGARD, NOOR, ΞΕΛΑΣΠΏΣΑΜΕ ΤΟΝ ΝΑΡΚΟΕΜΠΟΡΑ, ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ,ΚΛΙΝΙΚΕΣ! τι κι άλλα θέλετε; Οι Τουρκοι κάνουν βόλτες στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για την υγεία ΜΗΔΕΝ, για την Παιδεία ΜΗΔΕΝ, κάψαμε τις Μυκήνες, τη Μόρια, μειώσαμε το Κοινωνικό Μέρισμα, κουκουλώσαμε όλα τα σκάνδαλα SIEMENS, NOVARTIS, LAGARD, NOOR, ΞΕΛΑΣΠΏΣΑΜΕ ΤΟΝ ΝΑΡΚΟΕΜΠΟΡΑ, ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ,ΚΛΙΝΙΚΕΣ! τι κι άλλα θέλετε; Οι Τουρκοι κάνουν βόλτες στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλακακο αροστερουλη.
    Ρούφα το αβγό σου και σταματά να διαβάζεις εφ.συν και documento.
    Πόσες κλίνες μεθ ειχαμε επι ξοφαλτσα πόσες σήμερα.
    Πόσους γιατρούς και νοσηλευτές προσέλαβε ο ξοφαλτσα πόσοι επι ΝΔ.
    Εσείς καψατε το μάτι,πνιξατε την Αθήνα και συγκρίνεις τα ξεροχορτα στις Μυκήνες??
    Ρε όργιο
    Καίγονται οι πέτρες??
    Η μόρια και η κάθε μόρια δημιουργήθηκε απο εσάς, εσείς τους καλεσστε να έρθουν και αφηδατε την καυτή πατάτα στους επόμενους.
    Και ο Αλέξης σας τι είπε ??
    Για πολιτική ανοιχτών συνόρων, να πάνε Ευρώπη για να έρθουν και άλλοι και να ισλομοποιηθουμε τελείως.
    Να συνεχίσω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί πανίβλακα όποιος κάνει κριτική στο ζαβό πρέπει να είναι συριζαίος, οπαδός ή ψηφοφόρος ενός καταληψία σχολείων που το σύστημα τον έβαλε εκεί όπως και τον δικό σου 6 μηνών πολιτικό πρόσφυγα για να κάνουν τη δουλειά που τους ανέθεσαν;

      Διαγραφή
    2. Βλακάκο δεξιούλη η Μόρια είχε 5.000 και έφτασε τις 13.000 Θυμάσαι τι έλεγε ο Κουμουτσάκος; Και τις κλίνες μεθ που βρήκες ήταν χάρη στις ενέργειες του Πολάκη (ναι αυτού που καπνίζει) και του Ξανθού (όταν ο αντιπρόεδρός σου ήθελε να τα ξεπουλήσει όλα). Μια χαρά σας ήρθε που δεν είχατε στα χέρια σας το Μακεδονικό, σας είδαμε και με τα τουρκικά καράβια. Καμία διαδήλωση για την Αγία Σοφία δεν έχει; Δώστε άλλα 20 εκ. στα ΜΜΕ να σας λιβανίζουν ολημερίς και όλα καλά! Δες μόνο το μπάχαλο των "αρίστων" σχετικά με το αν θα ανοίξουν τα σχολεία στον Νομό. (Φαντάσου να γινόταν αυτό επί Αλέξη)

      Διαγραφή
    3. Το Μάτι χτιζονταν με πολεοδομικές χωροταξικες παρανομίες απο το 1950,δηλαδη επι Δεξιάς. όλοι οι πλούσιοι απατεώνες της Αττικής επένδυσαν σε εκείνο το παράνομο αστικό-πολεοδομικό μόρφωμα, χωρίς δρόμους, χωρις ασφάλέια, κανένας φουκαράς ταπεινός αριστερός δεν αγόρασε εκεί οικόπεδο, ούτε βίλα! όσο για τις Μυκήνες , να δεις πόσο αγγρ΄μματος , αμόρφωτος, βλάκας είσαι! Οι Μυκήνες δεν ξερόχορτα, ειναι η Ιστορία της Πατρίδας σου, ανιστορητε δεξιέ, Είναι το πρωτο .το ενδοξότερο Βασιλειο της Ελλάδας

      Διαγραφή
    4. Τι λες ρε πανιβλάκα που η Μορια δημιουργήθηκε απ τον Σύριζα.
      Το 2013 επί Σαμαρά στήθηκε βουδ ε βουδ. Το μάτι το έκαψαν αυτοί που κυβερνούν και έκαψαν όλη την Ελλάδα. Για την καρέκλα ρε γαμωτο ας καούν και μερικοί.

      Διαγραφή
  4. Λεφτά για όπλα, τις τράπεζες και για τους μεγαλοσυνταξιουχους υπάρχουν. Τα σπίτια μας όμως δεν τα προστατεύουν τα αεροπλάνα από τις τράπεζες που ξεπουλήθηκαν στους ξένους έναντι πινακιου φακής. Κι όσο είναι απεχθής ο Ερντογάν άλλο τόσο είναι απεχθείς αυτοί που παραπλάνησαν τους Έλληνες και τους έκαναν δουλοπάροικους στην πατρίδα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι είπες ρε Μήτσο στο βελιδιο, γίνονται αυτά που αραδιασες;
    Ρε τι πρόβατα μπορεί να είναι αυτά που σε πιστεύουν;
    Πόσο καραγκιόζης είσαι;
    Μεζές για τους τουρκαλαδες κατάντησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν τω μεταξύ λέει που λέει το παραμύθι του, απέκλεισε και κάθε αντιπολιτευτική φωνή από τη συνέντευξη τύπου, τι στο καλό πια;
    Πώς είναι δυνατόν να τον στηρίζουν ακόμα συμπολίτες μας - όσο συντηρητικοί κι αν είναι ή έχουν μένος με την (ανύπαρκτη) αριστερά - δε θα καταλάβω.
    Δεν υπάρχει τίποτα το δημοκρατικό σε αυτή την κυβέρνηση.
    Διαφθορά, εξυπηρέτηση ημετέρων, τουμπεκί για όσα δήθεν ενοχλούσαν στην εξωτερική πολιτική και πιστή εκτέλεση των όσων προστάζει ο καταβεβλημένος από τον κορωνοϊό εθνικός μας πρεζέμπορας.
    Αυτή είναι η Νέα Μαφιοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.