Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα Γιαννιτσά γιόρτασαν την 108η επέτειο της απελευθέρωσής τους (βίντεο)



Με πανηγυρικό τρόπο αλλά χωρίς την μεγάλη παρέλαση λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, γιορτάστηκε σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2020, η 108η επέτειος για την απελευθέρωση της πόλης των Γιαννιτσών από τον Τουρκικό ζυγό.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν το πρωί με την δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον Πανηγυρικό της ημέρας από την κ. Βασιλική Καλλιοντζή, Καθηγήτρια 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
Λόγω της πανδημίας μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση όμως με πρωτοβουλία Συλλόγων υπήρξαν τμήματα που παρέλασαν στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.
Στις επετειακές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θόδωρος Καράογλου ο οποίος δήλωσε: 

Το σάλπισμα της νίκης στη μάχη των Γιαννιτσών στέλνει μήνυμα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας

"Το σάλπισμα της νίκης στη μάχη των Γιαννιτσών, που ήχησε στις 20 Οκτωβρίου 1912, στέλνει μήνυμα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας" επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά το πέρας της Δοξολογίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 108 χρόνων από την απελευθέρωση των Γιαννιτσών κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο κ. Καράογλου παρέστη στη Δοξολογία και στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των Γιαννιτσών.

Στο μήνυμά του για τα 108 χρόνια από την ημέρα διεξαγωγής της φονικότερης μάχης του Α' Βαλκανικού Πολέμου, ο κ. Καράογλου αναφέρει πως "η μάχη των Γιαννιτσών είναι η "μητέρα των μαχών" καθώς συνέβαλε καταλυτικά στο να "σπάσουν" τα δεσμά της σκλαβιάς που κρατούσαν δέσμια τη Θεσσαλονίκη περίπου πέντε αιώνες.

Το σάλπισμα της νίκης που ήχησε στις 20 Οκτωβρίου του 1912 στέλνει μήνυμα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας.

Παράλληλα, μας υπενθυμίζει το χρέος τιμής που έχουμε προς όλους εκείνους που θυσιάστηκαν πριν 108 χρόνια για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι, αλλά και την ευθύνη να φανούμε αντάξιοι της βαριάς κληρονομιάς που μας κληροδότησαν.

Γνωρίζοντας την ένδοξη ιστορία μας στεκόμαστε επάξια στο μέλλον. Και εφόσον χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πειστικές απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και επιβουλεύονται την εθνική μας ανεξαρτησία".
 
 













Βίντεο: Συμβαίνει Τώρα - Αντώνης Παπαδόπουλος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

22 comments:

  1. Τι λέει η δημοτική αρχή για Αυτά τα "καραγκιοζιλίκια " εν μέσω κορωνοιου με θετικό κρούσμα νεαρου και ο νόμος στο επίπεδο 3?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ρε φίλε/η βλέπεις να τους νοιάζει; Οι άνθρωποι είναι εμετικοί και κάνουν λεζάντα για τις επόμενες εκλογές. Αφού ο Καραογλου θα είναι υπ. Περ/χης θα πάρει μαζί του και το ψυχοπαιδι του Σταμκο για να τον κάνει Αντί/χη. Δεν ξέρουν όμως ότι ο υπουργός Μ & Θ θα πάθει πιο μεγάλη καζουρα από ότι είχε πάθει ο Ιωαννίδης από τον Τζίτζικωστα. Η πανδημία, η έλλειψη στρατηγικης για την αντιμετώπιση της και η ανάπτυξη είναι άγνωστες λέξεις για αυτούς. Ζουν το όνειρο τους αφού βρίσκουν κορόιδα και τσιμπάνε τα ψηφαλακια τους. Καληνύχτα σε όλους και ο Θεός να βάλει το χέρι του να αποφορτιστει η περιοχή μας αλλά και όλη η χώρα από τον πολυ-πολυ επικίνδυνο covid-19.

      Διαγραφή
  2. Βάζουν λίγο θρησκεία λίγο πατρίδα για να έχουν έναν τζάμπα καφενέ στο κέντρο της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαα πάλι ρεζίλι γίναμε στα κανάλια με την παρέλαση τσίρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νυχτερινή πορεία για τρισάγιο χθές και παρέλαση σήμερα για να δέσει το σιρόπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΑΛΛΑ ΑΣΕ ΞΕΡΩ.ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΠΟΥΝ....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον πατριωτισμό τους οι δεξιοί να τον δείξουν στο Καστελόριζο, εκεί που οι Τούρκοι έχουν κάνει κουρέλι την εθνική μας κυριαρχία.Οι παρελάσεις και τα τρισάγια για ήρωες του παρελθόντος δεν μας κάνουν πιο πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ένας "εσείς οι δεξιοί" ο άλλος κάτι έχει με τους βλάχους,κάποιος πιο πάνω δούλευε σε τσίρκο και του θυμισανε πως είναι,ακόμα πιο πάνω πολιτικοί αναλυτές και μεντιουμ.Τι γίνετε ρε Κουμμουνακια ;; Κάνατε το καρατζοβα πρωσοπικο σαςιστολογιο;;προσέξτε γτ οι εκφράσεις σας κρύβουν φασισμό ,ρατσισμό κι ότι άλλο υποτίθεται πως σας προκαλεί σιχαμαρα . Ααα κάτσε κάτσε δεν είσαστε αριστεροί ,αυτοί που παρέλασαν είναι απλά δεξιοί γτ ξέχασα κάτι πρέπει να είσαι για να υπαρχεις ή δεξιός ή αριστερός..απλός κόσμος δεν υπάρχει σε αυτήν την χώρα.Γελοια πλάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και συνεχίζουν το ίδιο παραμύθι, σαν να μην συμβαίνει τίποτα...YOLO. Θα ήθελα να ξέρω που θα είναι όλοι αυτοί όταν φθάσουν 100 την ημέρα τα κρούσματα στην Πέλλα. Αλλά αυτοί θα πληρώνονται, εμείς άνεργοι. Όταν ερημώσει ο Νομός από τα κλεισίματα επιχειρήσεων και την παρατεταμένη ανεργία, να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπάρχει ενας εισαγγελέας να αποδωσει ευθυνες σε ολους αυτους που πηραν μερος? Ανεύθυνοι καρεκλοκενταυροι .... λυπηρο να κλεισουν τα παντα στην πολη με την ανοδο κρουσματων καποιοι μονο για την προσωπικη τους προβολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό ήταν παρέλαση παρωδία!!!!αν ήταν να γίνει παρέλαση θα έπαιρναν μέρος τα σχολεία,οι σύλλογοι,θα παρακολουθούσε κόσμος!!!κάποιοι απερίσκεπτοι βγήκαν στο δρόμο νομίζοντας ότι έτσι εκδηλώνουν τον πατριωτισμό τους!!!!όταν ανεβάσουν τα κρούσματα το συζητάμε...εγινε η επιμνημόσυνη δεηση,η κατάθεση στεφάνων,η δοξολογία...Τέλος!αφού η χώρα αντιμετωπίζει πανδημία οφείλουμε όλοι να προσέχουμε.ας σταματήσουν κάποιοι να κάνουν τους έξυπνους και να γινόμαστε βούκινο στα κανάλια!!Δεν είναι περισσότερο πατριώτες αυτοί που έκαναν παρέλαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΙΣΧΟΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Γιαννιτσώτες δεν μπορούν να ζούνε σκλαβωμένοι
    με τσίπουρο και παστουρμά κάνουν τη γη να τρέμει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουμουνάκια χα χα Πόσο γελοίος είσαι εσύ ο Δημοκράτης (ή απλός λαός) που σου μιλάνε για Καστελόριζο και 12 ναυτικά μίλια κι εσύ απαντάς μ' άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Όταν όλη αυτή την υγειονομική βόμβα (παρέλαση) τη διοργάνωσαν και συμμετείχαν πολιτικοί της δεξιάς κυβέρνησης, πώς πρέπει να τους αποκαλέσουμε; ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ. Και στο Αιγαίο χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Αφήστε πια την πατριδοκαπηλεία με τις παρελάσεις και τα φράγματα στον Έβρο ( δεξιοί κυβερνώντες και στηλώστε τα πόδια σας στη Μέρκελ και στον Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ θέλω να ξέρω ο ΚΥΡΙΟΣ με το αυτοκίνητο στολισμένο με σημαίες και μεγαφωνικη πως μπήκε στον πεζόδρομο;;
    Επιτρέπεται;;;
    Του βεβαιώθηκε κάποιο πρόστιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο σύλλογο παρωδία. Γελάνε όλοι με τους γραφικούς Ράμπο με τα σακίδια στην πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΠΡΆΒΟ ΜΠΡΆΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΆΒΟ!!!
    ΌΣΟΙ ΈΧΟΥΝ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ
    !!!
    ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από αυτούς που έκαναν παρέλαση θα ανέβουν τα κρούσματα; Αυτοί που κάθονται όλη μέρα στις καφετέριες και είναι ο ένας δίπλα στον άλλον σαν σαρδέλες δεν υπάρχει τίποτα εκεί; Όποιος αγαπάει την Ελλάδα δεν νιώθει τίποτα και κάνει ότι λέει η κυβέρνηση, οποιος όμως αγαπάει την Ελλάδα είναι αδύνατον να μείνει άπραγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος οργάνωσε την φαρσοκωμωδία αυτή ? Ο σύλλογος απομάχων Μακεδονομάχων ?

      Διαγραφή
    2. Κανένας σύλλογος δεν οργάνωσε τίποτα απλοί πολίτες ηταν. Ντρέπομαι που κάποιοι βλέπουν ως φαρσοκωμωδία το να τιμής την απελευθέρωση του τόπου σου.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.