Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του έπους του ΄40 και η γιορτή της Σημαίας στο Δημοτικό Σχολείο Αθύρων


Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου και του ηρωϊκού έπους του ‘40, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στις 8.30 το πρωί, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αθύρων, παρουσία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των τοπικών αρχών, με την παράδοση της σημαίας στην σημαιοφόρο και με αναφορές στην ιστορική επέτειο. Να σημειωθεί ότι ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ήταν πιο λιτός λόγω των μέτρων και της τήρησης των υγειονομικών διατάξεων για την πανδημία.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου ενώ η παράδοση της σημαίας προς τη σημαιοφόρο Αγγελική Αγγέλογλου έγινε από τον Διε
υθυντή του σχολείου Αριστείδη Μπουλουσάκη, παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών, τηρώντας όλοι τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Αναφορά στο ιστορικό της ημέρας έκανε ο κ. Μπουλουσάκης.

Σήμερα, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ημέρα της Εθνικής Επετείου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος, παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, των σημαιοφόρων και των παραστατών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και εκπροσώπων του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αθύρων, ενώ κατόπιν τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο Ηρώων.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.