Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Πέλλα για την διεξαγωγή τεστ



Στην Πέλλα θα βρίσκονται αύριο κλιμάκια του ΕΟΔΥ για την διεξαγωγή τεστ και την ιχνηλάτηση των επαφών των 114 θετικών κρουσμάτων covid-19 που εντοπίστηκαν σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας. Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην Έδεσσα, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, της διευθύντριας επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρας Κοντοπίδου, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, των δημάρχων, περιφερειακών συμβούλων και εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

   Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε η ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας, ιδιαίτερα στους χώρους των κονσερβοποιίων όπου υπήρξαν δύο περιπτώσεις εμφάνισης δεκάδων κρουσμάτων. «Αυτό στο οποίο θέλαμε να δώσουμε βάση είναι η ανάγκη να τηρούνται όλα τα μέτρα. Θα πρέπει να τηρούνται όλα τα προληπτικά μέτρα, να έχουμε υπεύθυνη συμπεριφορά» είπε και προσέθεσε: «Κάτι δεν γίνεται καλά όσον αφορά τις κονσερβοποιίες. Δόθηκαν οδηγίες για την απόλυτη τήρηση των μέτρων και κατά τη μεταφορά και κατά την αποχώρηση των εργαζομένων αλλά και κατά την παραμονή τους στο χώρο της εργασίας».

   Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι «δεν ήταν ο σκοπός της επίσκεψης να τεθούν καινούρια μέτρα», σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πανικός» και γνωστοποίησε ότι «αν υπάρξουν κάποια νεότερα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα θα επανεξεταστεί η κατάσταση».

   Από την πλευρά του ο κ. Τζαμτζής δήλωσε, μετά τη σύσκεψη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «δεν υπήρξαν κάποιες καινούριες αποφάσεις. Δεν υπάρχουν κατ΄ αρχήν καινούρια μέτρα. Αυτό που ζήτησε και η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ είναι να υπάρξει πιστή εφαρμογή των μέτρων». Ο ίδιος επισήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας βρίσκεται ήδη σε αυξημένη επιτήρηση η οποία τελειώνει στις 4 του μήνα και θα εξεταστεί αν θα παραταθεί αυτή η διαδικασία. «Αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα του συνόλου όλων των περιπτώσεων που θα προκύψουν, αν προκύψουν. Αύριο το πρωί θα βρίσκονται στην περιοχή μας κλιμάκια του ΕΟΔΥ και θα κάνουν τεστ και ιχνηλατήσεις παίρνοντας διάφορα δείγματα. Για τις ιχνηλατήσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία -ίσως και στο σύνολό τους- είναι συμπτωματικοί, ο ΕΟΔΥ δίνει στοιχεία στην Ελληνική Αστυνομία η οποία θα συνδράμει στην επιτήρηση για την τήρηση της 14ήμερης καραντίνας στην οποία τίθενται» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης. Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι το εργοστάσιο έχει ήδη κλείσει. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Μερικά απλοϊκά ερωτήματα στους κύριους " ειδικούς" που απροσκλητοι κατέφθασαν στον τόπο μας για να μας κουνήσουν το δάκτυλο με νόημα σε μας τους "απείθαρχους"
    1) Κύριοι ειδικοί εάν σε ένα χώρο εργασίας όπως ένα κονσερβοποιειο όπου βγάζει το ψωμάκι της η φτωχολογιά ( που δυστυχώς είναι η πλειοψηφία στον ξεχασμένο και κατεστραμμένο από το μαντρωμα του Μάρτη _ Απρίλη νομό μας) υπάρξει κάποιος εργαζόμενος με κάποια ίωση που δεν την ξέρει , φυσικό δεν είναι να κολλήσουν πολλοί από τους συναδέλφους του; Βέβαια θα μου πείτε ότι ο Υπεριος είναι άλλο πράγμα και βούλωσε το.
    2) Κύριοι ειδικοι πρόσφατα στο νομό μας είχαμε αντίστοιχο περιστατικό σε ίδιο χώρο δουλειάς στα Γιαννιτσά. Μπορείτε να μας πείτε παρακαλώ από τους συνανθρώπους μας αυτούς υπήρξε κάποιος που πέθανε ή έστω διασωληνωθηκε ώστε να δικαιολογηθεί αυτή η απίθανη εμμονή σας με το υποχρεωτικό φίμωτρο παντού την ίδια ώρα που στην υποτίθεται κόκκινη Αττική κάτι τέτοιο δεν ισχύει;
    3) Κύριοι ειδικοί δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι ο πληθυσμός του νόμου μας που τον θυμάστε όποτε θέλετε να κάνετε τα σόου σας, οδηγείται στην κατάθλιψη και την απελπισία με την κατάλυση της ελευθερίας που του επιβαλατε; Σας αρέσει η εικόνα των φιμωμενων τρομοκρατημενων ανθρώπων που βαδίζουν φοβισμένοι στους δρόμους των πόλεων και των χωριών μας χωρίς ελπίδα χωρίς χαμόγελο ; Θα μου πείτε βέβαια ότι εσύ είσαι ανεύθυνος και εμείς φροντίζουμε για το καλό σας. Θα σας πω όμως κύριοι ειδικοί ότι το υπαρκτό θέμα του Ιού θα πρεπε να αντιμετωπιστεί με σύνεση λογική και μέτρο και το Χριστό μπροστά αλλά αυτά για σας είναι σκοταδισμοι και γραφικότητες...
    Τέλος ταπεινά σας ευχαριστούμε κύριοι ειδικοί που δε μας επιβαλατε κι άλλα μέτρα ( προς το παρόν , ποτέ δεν είναι αργά..).
    Κύριοι " ειδικοί" πραγματικά θα ήθελα να βάλω το όνομα μου κάτω από αυτές τις σκέψεις αλλά δυστυχώς στις μέρες μας απαγορεύεται η αντίθετη άποψη. Εύχομαι στους απλούς ανθρώπους του δυσμοιρου νομού μας ΥΓΕΊΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΦΙΛΕ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΗΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ . Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ.

      Διαγραφή
    2. Εσύ πρεπει να φοράς και μάσκα μετά τον κορονοιο γιατι να προστατευθουμε από τις βλακείες που πετας. Δηλαδή όλη οι παππουδες που πεθαναν στο γηροκομειο στο ασβεσταριο θα του επερνε φυσιολογικά ο Θεος όλους μαζι σε 15 ήμερες και τους 25. Να δω πως θα απολογηθεί στο Θεο αυτός που ήξερε ότι έχει πυρετό και πήγε στη δουλειά. Ή εσύ που σιγουρα δεν φοράς μάσκα και όταν κολλήσεις που σίγουρα θα κολήσεις να δω πόσα παππουδια θα παρεις μαζί σου. Η μασκα σώζει ζωές όπως η ζωνη του αυτοκινήτου. Ο Θεος να φυλάει τους γύρω σου.

      Διαγραφή
    3. Τελικά όλα αυτά που λες που καταλήγουν?? Στο ότι δεν υπάρχει ιός? Μήπως δεν κολλάς πολύ? Μήπως δεν είναι θανατηφόρος? Μήπως δεν είναι θανατηφόρος πολύ?
      Νομίζω καλύτερα είναι να φοράμε τις μάσκες μας και να κρατάμε τις αποστάσεις όπως κάναμε την Άνοιξη και τα πράγματα θα καλυτερευσουν αντί να ψάχνουμε νεράιδες και δράκους

      Διαγραφή
    4. Πόσο μαλακάς πρέπει να είσαι; έλα λοιπόν και άκου αυτά που θα σου πω. Επειδή εργαζόμουν στο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά και ρωτάς αν διασωληνωθηκε κάποιος σου απαντώ πως ναι διασωληνωθηκαν άτομα τα οποία γνωριζω. Γι αυτό κόψε τις μαλακιες η κράτατες για πάρτυ σου και εύχομαι να κολλήσεις για να δεις πως ειναι

      Διαγραφή
  2. Ελευθερία σημαινει ευθύνη και εδω μιλαμε για τη δημοσια υγεια. Πρεπει δηλαδή σε καθε οικογένεια να θρηνηαουμε ολοι από ενα θυμα για να ξυπνήσουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.