Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απεργιακός Συντονισμός ΑΔΕΔΥ Ν.Πέλλας: Κάλεσμα για την αυριανή απεργία σε όλο το Δημόσιο



Στις 15 του Οκτώβρη απεργούμε όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και διαδηλώνουμε μαζί με τους συναδέλφους μας στα σχολεία και τα νοσοκομεία, ενάντια στην ταξικά εγκληματική κυβερνητική πολιτική για την πανδημία και την κρίση. Παρά τις εξαγγελίες τους για προσλήψεις και θωράκιση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση χαράμισε όλο το προηγούμενο εξάμηνο. Δεν έκανε τις αναγκαίες προσλήψεις ούτε σε ιατρικό, ούτε σε νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν έλαβε κανένα μέτρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ούτε στα σχολεία για την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προστασία και τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας στα μεγάλα εργοστάσια, στις μεγάλες δομές πρόνοιας, στα ιδιωτικά γηροκομεία, για τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε στρατόπεδα. Και τώρα που δίπλα στην πανδημία, η οικονομική κρίση αγριεύει και δείχνει τα δόντια της η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει πλώρη να ξαναφορτώσει όλα τα σπασμένα, στις δικές μας πλάτες. Θυσιάζοντας δουλειές, μισθούς, συντάξεις, ακόμα και τις ζωές μας. 
Αυτό το ταξικό σφαγείο βάζει στόχο να το υλοποιήσει άμεσα. Μέσα από τα παχιά λόγια, που αποτυπώνονται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021, για ανάπτυξη κοντά στο 7%,  ετοιμάζει το έδαφος για μια νέα επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα, για δημοσιονομική πειθαρχία και μηδενισμό των ελλειμμάτων, με νέα επίθεση στα δημόσια αγαθά, στην Υγεία, την Παιδεία, το ρεύμα, το νερό και την στέγη. Την ίδια ώρα συνεχίζει να μοιράζει, προκλητικά δώρα εκατομμύριων ευρώ, στους πλούσιους φίλους της. Στους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους κλινικάρχες, τους βαρόνους των ΜΜΕ, στα αφεντικά της ιδιωτικής παιδείας, τους ξενοδόχους. Σπαταλά δις ευρώ για εξοπλισμούς, φρεγάτες και μαχητικά αεροπλάνα για να παίξει στο παιχνίδι των ανταγωνισμών για πετρέλαια, αγωγούς και ΑΟΖ. 
Φτάνει πια! Δεν θα αφήσουμε καμιά κυβέρνηση να μας πάει στο δεύτερο γύρο πανδημίας με περικοπές, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις.
Στην απεργία την Πέμπτη 15  του Οκτώβρη χρειάζεται να γίνει σεισμός. Απεργούμε και κατεβαίνουμε όλοι και όλες στο δρόμο. Διεκδικούμε όλα τα αιτήματα που ανέδειξε το εργατικό κίνημα να γίνουνε πράξη. Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις στην Υγεία, την Παιδεία και τους Δήμους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Στα σχολεία μέχρι 15 παιδιά στην τάξη. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλο το δημόσιο. Άμεση ενίσχυση του στόλου και του προσωπικού των ΜΜΜ. Επίταξη χωρίς αποζημίωση στα αφεντικά, των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, των ξενοδοχείων και όλων των επιχειρήσεων που κλείνουν. Καμιά περικοπή μισθών και συντάξεων, εγγυημένο μηνιάτικο για όλους. Δωρεάν μαζικά τεστ και μέσων προστασίας για όλους. Να καταργηθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων και των μεταναστών, να ανοίξουν όλα τα άδεια κτήρια για να βρουν στέγη όλα τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού, άστεγοι, πρόσφυγες, Ρομά, μετανάστες. Τέρμα στα αστυνομικά μέτρα, τις απαγορεύσεις και την επίθεση στα συνδικάτα και το συνδικαλισμό. Η εργατική απάντηση γενικεύεται σε ένα κεντρικό αίτημα. Λεφτά για τις ανάγκες μας! Φορολογήστε τους πλούσιους! Ξέρουμε ότι με τους αγώνες μας στείλαμε τους ναζί εγκληματίες της χρυσής αυγής στην φυλακή. Τώρα είναι η σειρά να ξηλώσουμε αυτούς που έθρεψαν τους ναζί, ενώ ταυτόχρονα έσπερναν φτώχεια και εξαθλίωση. 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.