Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανό του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας έξω από το εργοστάσιο "Κρόνος"



Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου  πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του εργοστασίου «Κρόνος» στη Σκύδρα μετά την δεκαήμερη αναστολή λειτουργίας του λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσα στους εργαζόμενους (114 επιβεβαιωμένα), το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας βρέθηκε έξω από την πύλη του εργοστασίου, στο τμήμα παραγωγής και στην ετικετέζα. Για άλλη μια φορά καλέσαμε τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν, κανένας να μην αισθανθεί μόνος του αλλά να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό Συνδικάτο Ημαθίας – Πέλλας. Για να μην χαθεί ούτε ένα μεροκάματο, ούτε ένα ένσημο. Για να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία. Ένα από τα κύρια αιτήματα που προβάλλουμε είναι να μπορούν οι εργαζόμενοι με 50 ένσημα να μπουν στο ταμείο ανεργίας.
 Από πληροφορίες που ήρθαν στο Συνδικάτο από εργαζόμενους, η μεγαλοεργοδοσία φαίνεται πως δεν έχει κατοχυρώσει την καταβολή μισθοδοσίας και ασφάλισης στους εργαζόμενους της επιχείρησης για το διάστημα που αυτοί βρέθηκαν εκτός δουλειάς, είτε τις 10 μέρες που το εργοστάσιο έμεινε κλειστό, είτε και περισσότερες στις περιπτώσεις εργαζομένων που νόσησαν από τον ιό. 
Η ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν την υγεία τους και τα δικαιώματά τους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανάγκη των εργοδοτών να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, με τις πλάτες πάντα της κυβέρνησης, της Τοπικής Διοίκησης, του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. 
Στις κουβέντες με τους εργαζόμενους τους διαβεβαιώσαμε πως το Συνδικάτο θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, σε κάθε τους διεκδίκηση, γιατί προτεραιότητά μας ήταν και θα είναι πάντα η προάσπιση των δικαιωμάτων μας μέσα στους χώρους δουλειάς, η διασφάλιση της υγείας αλλά και η κατοχύρωση των μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. 
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.