Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημ. Συμβούλιο Έδεσσας: Ενδοπαραταξιακή αντιπαράθεση Τσεπκεντζή - Ξυλουργίδη που δρομολογεί εξελίξεις



Δημόσια ενδοπαραταξιακή αντιπαράθεση, με αντεγκλήσεις και σαφείς αιχμές εκατέρωθεν, που θα δρομολογήσουν εξελίξεις, είχαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας (έγινε με τηλεδιάσκεψη), ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση» Γιάννης Τσεπκεντζής και ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Αντώνης Ξυλουργίδης, με αφορμή μια ανάρτηση του δεύτερου στο fb τον περασμένο Αύγουστο. 

Όλα ξεκίνησαν όταν, εκτός Ημερήσιας Διάταξης, ο κ. Τσεπκεντζής ζήτησε εξηγήσεις από τον συνεργάτη του για την ανάρτηση αυτή, η οποία όπως είπε, «έκανε λόγο για ''διαπαραταξιακές συμφωνίες συμφέροντος'' και δημιούργησε πολλές απορίες και ποικίλες συζητήσεις οι οποίες έπληξαν και τον συνδυασμό αλλά και τον ίδιο (σ.σ. τον κ. Τσεπκεντζή) προσωπικά». 
Ο κ. Ξυλουργίδης στην απάντησή του τόνισε: «Το αν εγώ αναρτώ στα social media το παραμικρό που πιστεύω ή έχω ως ιδέα και πεποίθηση, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποτελέσει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο», αρνούμενος να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κλείνοντας ο επικεφαλής της «Κοινωνίας σε Κίνηση», θεώρησε την τοποθέτηση αυτή ως «μη απάντηση» που «ρίχνει λάδι στη φωτιά» και τόνισε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά την διαγραφή του κ. Ξυλουργίδη από την παράταξη.

Ο επίμαχος διάλογος
Ειδικότερα, ο επίμαχος διάλογος που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο δημοτικών συμβούλων είχε ως εξής:
Τσεπκεντζής: «Σε μια δημόσια τοποθέτησή σου, σε μία ανάρτηση στις 4 Αυγούστου έκανες λόγο για διαπαραταξιακές συμφωνίες συμφέροντος. Η δημοσίευση αυτή δημιούργησε πολλές απορίες και ποικίλες συζητήσεις οι οποίες έπληξαν και τον συνδυασμό αλλά και μένα προσωπικά. Ζητάω λοιπόν μια δημόσια, ρητή και κατηγορηματική τοποθέτηση εδώ στο δημοτικό συμβούλιο και με τον πιο έγκυρο τρόπο, ποιους εννοείς και τι υπονοείς με αυτή την τοποθέτηση.»

Ξυλουργίδης: «Θεωρώ ότι ο θεσμικός μας ρόλος υπερβαίνει κατά πολύ τέτοιου είδους απολιτίκ αντιπαραθέσεις. Το αν εγώ αναρτώ στα social media το παραμικρό που πιστεύω ή έχω ως ιδέα και πεποίθηση, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποτελέσει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Αν θέλετε κε Τσεπκεντζή να με εγκαλέσετε για κάτι που πιστεύετε εσείς ότι σας αφορά, επειδή εγώ δεν κατονόμασα, ούτε αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες παρατάξεις , δεν έχετε παρά να το κάνετε. Αλλά να απασχολήσω εγώ τον δήμο ολόκληρο, το δημοτικό συμβούλιο και όσους μας ακούν, με τέτοιου είδους ζητήματα και ανασφάλειες, νομίζω ότι δεν τιμά κανέναν. Οπότε αν έχετε οποιοδήποτε θέμα, να το λύσετε προσωπικά μαζί μου και όχι μέσω  του δημοτικού συμβουλίου.»
Μετά από αυτό ο κ. Τσεπκεντζής τόνισε ότι «σε ένα ζήτημα που αφήνει αιχμές για τις αρχές και αξίες μιας παράταξης ή της δικής μας παράταξης ή για το πρόσωπό μου προσωπικά, η μη απάντηση ρίχνει λάδι στη φωτιά. Οπότε για μένα προσωπικά θεωρείται ως μη απάντηση. Προφανώς συνέχεια δεν θα δοθεί στο δημοτικό συμβούλιο, όμως θα υπάρχουν ανακοινώσεις από αύριο».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Σε «τρυπήσαν» Γιάννη ... τώρα κατάλαβες ποσό λάθος χειρίστηκες το ποτάμι; Είναι τυχαίο ότι ο αρχηγός της τρίτης σε ψήφους παράταξης αλλά και το δικό σου παιδί Το κρατάνε πρώτο θέμα στην αντζεντα τους; Με ερωτησεισ Στο ΔΣ ξαι συνεντεύξεις στις τηλεοράσεις; Στη δίκη σου πλάτη πάνε να σταματήσουν το έργο ... και να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που είχες τον καθηγητή τον χειμώνα πριν το δημοτικό συμβουλιο τον Μάρτιο και η απόφαση ήταν τόσο όσο.. αν δεν ήταν αυτός θα είχες μπει ακόμη πιο βαθιά στο θέμα ποτάμι .... Φαντάζομαι τώρα αν δεν θέλεις να βρεθείς τρίτος στις επόμενες εκλογές να κρατήσεις αποστάσεις και από Τους δυο που τελικά είναι «ένα»

      Διαγραφή
    2. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΞΥΛΟΥΡΓΙΔΗ "ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ" ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΣΣΑΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΦΕ...ΤΣΕΠΚΕΝΖΤΗ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ. Ο ΠΕΤΚΟΥ ΣΕ ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΑΓΙΑΣΕΣ 100% ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ...ΣΤΟ ΠΝΙΞΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ , ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟ.

      Διαγραφή
  2. Γιαννάκη όταν σε έγραφα ότι έξω στα καφέ σε θάβουν οι δικοί σου ανθρωποι.δεν πίστευες.συνεχεισε έτσι να ακούς και να πρατεισ ότι σε λένε και στηρίζεισ οι δικοί σου άνθρωποι.αδερφε.μαζεψε τους.γιατι όπως πούλησες τον σοντρά έτσι θα σε πουλήσουν και οι δικοί σου ανθρωποι.γυρισματα είναι φιλαράκο.αφτα έχει η πολιτική.ολα για την καρέκλα.χα ΧΑ.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο γιάννη επιτέλους ξύπνησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστραπιαια,πανθομολογουμενως.ποτε ήταν Αύγουστος πότε ήρθε ο Οκτώβρης,απίστευτα ανακλαστικά

      Διαγραφή
    2. ΣΤΕΙΛΤΟΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ..Η' ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ..(ΑΥΤΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ) ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ..ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

      Διαγραφή
  4. Ρε δεν πηγαίνετε στην Ζήνα να σας το λύσει αμέσως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Γιάννη παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασες λόγω της απώλειας του πατέρα σου μπόρεσες να σηκωθείς και να δώσεις την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει στάση του Αντώνης, πριν έρθει η χθεσινή τελική ρήξη που πληγώνει μεν την παράταξη αλλα ουδείς αναντικαταστατος και κυρίως άτομα με υπερεγώ, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι παίζουν παιχνίδι δεξιάς παράταξης που η μόνη ελπίδα της να παραμείνει στην εξουσία είναι να διαλύσει την παράταξη που τους έχει στριμωξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιπολίτευση χρειάζεται ένα δημοτικό συμβούλιο. Όμως εμάς τους απλούς δημότες δεν μας αφορά μια τέτοια συζήτηση, που καλό θα είναι να γίνεται ενδοπαραταξιακά. Κάποια στιγμή ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ θα πρέπει να τιμάτε τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αγιασει το στόμα σας

      Διαγραφή
    2. Όταν υπάρχει κατηγορία για διαπαραταξιακες συμφωνίες συμφέροντος αφορά το ΔΣ και κάθε πολίτη. Ή εξηγείς τι εννοείς ή απλά αυκοφαντεις όλο το ΔΣ.

      Διαγραφή
  7. Ρε,Γιαννάκη,με αυτούς που μάζεψες για να ρίξεις τον Γιάννου τι περίμενες; έβαλες μέσα δεξιούς,πασοοκους, αριστερούς, αλλά πήρες το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνος σου μπερδέψεις τα πράγματα και τώρα εισπράττεις τα αρνητικά για την παράταξη σου αποτελέσματα, Κρίμα, γιατί στο χρόνο επάνω, άρχισε η αποσύνθεση,μιας παράταξης που ξεκίνησε με άλλη προοπτική για τον δήμο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Αντώνη, αν δεν αποτελεί θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου τότε γιατί απειλούσες στην ανάρτηση σου ότι στο επόμενο Συμβούλιο θα λογαριαστείς με θεούς και δαίμονες? Θα ήταν καλό να έχεις συνέχεια τόσο στις αποφάσεις-επιλογές σου ( βλέπε Τσεπκεντζης) όσο και στα λόγια σου (βλέπε «αθώα» ανάρτηση στα social media). Τώρα καλό κολύμπι! Ελπίζω η υποψήφια του συνονόματου σου να ξέρει να κολυμπάει και αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας ανεβάσει κάποιος ρε παιδιά αυτήν την ανάρτηση να καταλάβουμε αν ο κόσμος βλέπει φαντάσματα η είναι απλά φαντασμενος. Όσο για τους συνδυασμούς ο τσεπκεντζης καθάρισε, τώρα πρέπει να τρέμει ο ρυσαφης και ο Γιάννου. Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.