Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εορτάσθηκαν τα ελευθέρια των Γιαννιτσών στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (φωτο)




Στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (παλαιά Μητρόπολη), όπου τελέσθηκε η πρώτη Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης από τουρκικό ζυγό που διήρκεσε πέντε αιώνες, εορτάσθηκαν προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τα 108α Ελευθέρια της πόλεως.
Μετά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία εις τιμήν και μνήμην των εορταζομένων αγίων, μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και οσίου Γερασίμου Κεφαλληνίας, τελέσθηκε Δοξολογία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης και μετείχαν κληρικοί της πόλεως.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θ. Καράογλου, ενώ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, οι Βουλευτές Πέλλας κ.κ. Δ. Σταμενίτης και Β. Βασιλειάδης, ο Διοικητής της 2ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Σ. Κωστάκογλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Δρ. Βασιλική Καλλιοντζή, εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ μετά την Δοξολογία τελέσθηκε Μνημόσυνο των Πεσόντων από τον Σεβασμιώτατο στο Ηρώο της πόλης, το λεγόμενο «Μαύρο Άγαλμα» και ακολούθησε κατάθεσης στεφάνων.elgian
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.