Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή Τζαμτζή σε Βορίδη για αποζημίωση των παραγωγών κηπευτικών λόγω κορωνοϊούΕπιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για αποζημίωση των παραγωγών κηπευτικών που επλήγησαν από τον COVID-19  

Την αποζημίωση των παραγωγών κηπευτικών που δεν μπόρεσαν να διοχετεύσουν την παραγωγή τους στις αγορές, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοιού COVID-19, ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής. 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αιτείται την αποζημίωση που συνδέονται με τη βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας της Πέλλας, αλλά και την επιβίωση της τοπικής αγοράς η οποία βασίζεται στα αγροτικά εισοδήματα. Ακολουθεί απόσπασμα από την επιστολή: 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η πανδημία του Κορωνιού είχε ολέθριες συνέπειες στην διάθεση των κηπευτικών προϊόντων των παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας καθώς σε μεγάλα διαστήματα της Ανοιξιάτικης και της Καλοκαιρινής περιόδου, πετάχθηκαν μεγάλες ποσότητες κηπευτικών λόγω της αδυναμίας απορρόφησής τους από την αγορά. Το καταστροφικό οικονομικό αποτέλεσμα έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε απόγνωση, καθώς αδυνατούν να συνεχίσουν την καλλιέργεια κηπευτικών και αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής επιβίωσης.

Με βάση τα προηγούμενα, θεωρούμε ότι με βάση τα στοιχεία στρεμμάτων και παραγωγής που σας διαβιβάζουμε θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση και να ενισχυθούν οικονομικά οι παραγωγοί ώστε να μην διακοπεί ο κύκλος παραγωγής κηπευτικών, γεγονός που θα δημιουργήσει νέα προβλήματα και ελλείψεις προϊόντων στην αγορά. 

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας» 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!! Δώθηκε λιγη προσοχή στους παραγωγούς κηπευτικών. Έμειναν τόσοι τόνοι μέσα στα θερμοκήπια , αμάζευτες παραγωγές, κυρίως για τις ντομάτες ήταν η χειρότερη χρονιά.Και μιλάμε για αληθινή ζημιά, όχι ντεμεκ ζημιά, όπως στα σπαράγγια όπου τάχα μου δεν πούλησαν και πήραν 275€ το στρέμμα , ενώ τα φορτηγά εμπόρων φόρτωναν έξω απο τα σπίτια τους...μάτια έχουμε και βλέπουμε!!! Ας ελπίζουμε οτι θα δοθεί κάποια έστω μικρή , οικονομική αποζημίωση στους παραγωγούς κηευτοκών που επλήγησαν. Μακάρι το υπουργείο να δίξει σεβασμό στους μικρούς παραγωγούς που χρόνια τώρα προσφέρουν στο Α.Ε.Π της χώρας. Φιλικά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το τεβε στα χωριά κάτω τον δύο χιλιάδων κατοίκων θα ασχοληθεί κανείς βουλευτής τις πελλας. Ή να περιμένουμε απο τον ΤΣΙΠΡΑ όταν ξανα βγει. καθε μέρα το κράτος πίνει το αίμα τον ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.